قنبرپوری امروز ۲۹ مهرماه اظهار کرد: کشت و تولید این گیاه با توجه به تنوع اقلیمی، نیروی کار، بستر تولید و بازار داخلی و خارجی میتواند بستر مناسبی جهت تولید و اشتغال فراهم کنند.
وی تصریح کرد: چای ترش از خانواده مالواسه، گیاهی است یکساله یا چندساله و میتواند بهصورت درختچهای و در حدود ۲/۵-۲ متر ارتفاع رشد داشته باشد.
کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: این گیاه در اواخر شهریور یا اوایل مهرماه به گل میرود و کاسبرگها در طول پاییز آماده و قابل برداشت هستند.
قنبرپوری ادامه داد: کاسبرگهای گوشتی مانند که محتوی ۳۴-۲۲ دانه در هر کپسول است، احاطه شدهاند.
وی اضافه کرد: از خواص دارویی این گیاه که خاصیت خنککننده قوی برای بدن دارد، کاهشدهنده فشارخون، رقیق و تصفیهکننده خون، کنترلکننده کلسترول خون، اختلالات کبدی، صفراوی و همچنین آرامبخش است و برعکس چای که باعث دفع آهن میشود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار میآید.
کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: دانههای آن دارای ۲۵-۱۸ درصد پروتئین هستند، دانههای این گیاه ادرارآور بوده و روغن قهوهای حاصل از دانههای این گیاه در التیام زخمها و بیماریها مؤثر است از این گیاه برای سستی بدن، گیجی و سوءهاضمه استفاده میشود. همچنین دانه و کنجاله بذر چای ترش در تغذیه طیور کاربرد دارد.
قنبرپوری ادامه داد: این گیاه دورههای خشکی را تحمل میکند و دورههای خشکی در ماههای آخر رشد مطلوب است.
وی اظهار کرد: چای ترش، گیاهی روز کوتاه و به تغییرات طول روز و به سایه حساس است. وقتی روزها کوتاهتر میشوند گلدهی اتفاق میافتد.
کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: این گیاه قادر به رویش در مناطق گرمسیری تا معتدل استان است و میتوان آن را بهعنوان کشت دوم پس از محصولات پاییزه که در بهار برداشت میشوند بهمنظور افزایش درآمد کشاورزان نسبت به کشت آن مبادرت ورزید.
انتهای پیام
نظرات