به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، مورالس که سال گذشته در پی اعتراض مخالفان به نتیجه انتخابات پس از استعفا از سمت ریاست جمهوری از کشور خارج شد و اکنون در آرژانتین بهسر میبرد این وعده را در جریان یک کنفرانس خبری مطرح کرد.
وی تصریح کرد: «دیر یا زود به بولیوی باز میگردیم، هیچ بحثی در این باره وجود ندارد. آرزوی بزرگ من بازگشت به بولیوی و منطقه است، اکنون تنها مساله زمان مطرح است.»
اوو مورالس، نخستن رئیس جمهوری بومی بولیوی است که طی سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ قدرت را در دست داشت و سال گذشته میلادی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری از سوی مخالفان به تقلب متهم شد.
وی در پی شدت گرفتن اعتراضها از سمت خود استعفا داد و ابتدا به مکزیک و سپس به آرژانتین پناهنده شد.
وعده بازگشت از سوی مورالس در حالی مطرح میشود که نظرسنجیهای پای صندوق رای در انتخابات اخیر ریاست جمهوری بولیوی از پیروزی قاطع لوئیس آرسه، نامزد جناح چپ و از نزدیکان رئیس جمهوری سابق این کشور حکایت دارد.
آرسه که با کسب بیش از ۵۲ درصد آرا عملا پیروز انتخابات شناخته میشود در دوران ریاست جمهوری اوو مورالس عهده دار ریاست وزارت اقتصاد این کشور بود.
انتخابات ریاست جمهوری در بولیوی که خانم جنینه آنیس، رئیس دولت موقت این کشور در آن نامزد نشده، در حالی با درخواست و تحت فشار مخالفان پس از وقفهای کوتاه به بهانه بیماری کووید۱۹ برپا شد که بحران حاد سیاسی در بولیوی پس از استعفای مورالس طی یک سال گذشته دست کم ۳۶ کشته برجای گذاشت.
این در حالیست که انتخابات سال گذشته نیز با حرف و حدیثهایی برپا شده بود. شمارش آرا در انتخابات ریاست جمهوری اکتبر ۲۰۱۹ به مدت بیست ساعت به حال تعلیق درآمد و در نهایت نام اوو مورالس به عنوان پیروز نهایی انتخابات در همان دور اول اعلام شد تا وی برای چهارمین دور بر مسند ریاست دستگاه اجرایی کشور بنشیند.
اپوزیسیون بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات از تقلب سخن گفت و معترضان به انتخاب مجدد اوو مورالس در خیابانها با هواداران «جنبش به سوی سوسیالیسم»، حزب سیاسی تحت ریاست وی درگیر شدند.
اوو مورالس نیز با شدت گرفتن اعتراضها و پس از آنکه ارتش و پلیس بولیوی از حمایت وی دست کشیدند در نهایت مجبور به استعفا شد.
تازهترین اخبار از انتخابات ریاست جمهوری بولیوی حکایت از آن دارد که کارلوس مسا، رقیب اصلی نامزد سوسیالیستها بهرغم اعلام نشدن رسمی نتیجه انتخابات پیروزی لوئیس آرسه را به رسمیت شناخته است.
انتهای پیام
نظرات