به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آژانس فضایی اروپا در حساب کاربری خود در اینستاگرام اعلام کرد ماموریت مشترک آنها همراه با آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن موسوم به "بپیکلمبو" ۱۵ اکتبر ساعت ۰۳:۵۸ به وقت گرینویچ(۷:۲۸ صبح پنجشنبه به وقت تهران) با فاصله تقریبی ۱۰ هزار و ۷۲۰ کیلومتر به سیاره زهره نزدیک شد. این کاوشگر فضایی به عنوان بخشی از سفر هفت ساله خود به عطارد، طی یک مانور در فاصله تقریبی ۱۰ هزار و ۷۲۰ کیلومتر به سیاره زهره نزدیک شد.
در این پرواز، دو دوربین از سه دوربین موجود در "ماژول انتقال عطارد"(Mercury Transfer Module) ۲۰ ساعت قبل از برخورد نزدیک، روشن شده و تصاویر را ۱۵ دقیقه بعد به بخش کنترل ماموریت در "دارمشتات" آلمان ارسال کردند. این فضاپیما برای بررسی سیاره عطارد راهاندازی شده و شامل دو ماهواره است که به طور همزمان و پیوسته با هم در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ میلادی به فضا فرستاده شدند. این دو ماهواره در رابطه با مأموریتی که دارند، مدارگرد سیارهای عطارد(MPO) و مدارگرد مگنتوسفری عطارد(MMO) نامگذاری شدهاند.
در همین حال، هفت دستگاه از ۱۱ ابزار علمی این کاوشگر و یک مانیتور تشعشع در "مدارگرد سیاره ای عطارد " و پنج حسگر در "مدارگرد مگنتوسفری عطارد" دادههای مربوط به این سیاره و جو متراکم دی اکسید کربن آن را جمع آوری کردند و در دسترس دانشمندان قرار دادند.
این پرواز نزدیک همچنین به بپی کلمبو اجازه داد تا مشاهداتی همزمان با کاوشگر آکاتسوکی و رصدخانه طیف سنجی هیساکی و همچنین ایستگاه های زمینی انجام دهد.
بپی کلمبو در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و قرار است در سال ۲۰۲۵ به مدار سیاره عطارد وارد شود. اولین پرواز در ۱۰ آوریل سال ۲۰۲۰انجام شد و پرواز بعدی نیز امروز در نزدیک زهره انجام شد و یک پرواز دیگر در ۱۰ اوت ۲۰۲۱ در نزدیکی زهره انجام خواهد شد. دو پرواز به سمت سیاره زهره و شش پرواز به سمت سیاره عطارد انجام خواهد داد.
اولین پرواز در نزدیکی عطارد برای اکتبر ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده است که در آن زمان از فاصله ۲۰۰ کیلومتری سیاره عطارد عبور خواهد کرد. هنگامی که این مأموریت آخرین ورود خود را در سال ۲۰۲۵ انجام دهد، دو فضاپیمای تشکیل دهنده بپی کلمپو جدا شده و به طور مستقل خواهند چرخید.
"یوهانس بنخوف"(Johannes Benkhoff) دانشمند پروژه بپی کلمبو گفت: به دنبال پرواز موفقیت آمیز ما مشتاقانه منتظریم ببینیم چه اطلاعاتی از پرواز نزدیک کاوشگر مذکور در نزدیک زهره در دسترس ما قرار خواهد گرفت. در حالی که متخصصان سیاره زهره ما با دقت دادهها را بررسی میکنند، اما امیدواریم که بتوانیم اطلاعاتی مانند مشخصات دما و تراکم جو، اطلاعات مربوط به ترکیب شیمیایی و پوشش ابر و تعامل محیط مغناطیسی بین خورشید و زهره به دست آوریم. اما سال آینده طی یک پرواز نزدیکتر به زهره اطلاعات بیشتری به دست خواهیم آورد.
انتهای پیام
نظرات