• چهارشنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99071612133
  • خبرنگار : 71402

به‌رغم ناآرامی‌های شبانه؛ پلیس، بیشکک را آرام اعلام کرد

به‌رغم ناآرامی‌های شبانه؛ پلیس، بیشکک را آرام اعلام کرد

رسانه‌های محلی گزارش دادند، پس از ابطال نتایج انتخابات پارلمانی قرقیزستان درگیری‌هایی در طول شب میان معترضان ضد دولتی با نیروهای انتظامی رخ داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویتر، گروه‌های اپوزیسیون سه‌شنبه پس از حمله به ساختمان‌ها در جریان اعتراضات پس از انتخابات، کنترل بیشتر مقرهای دولتی را به دست گرفتند اما سورونبای جینبکف، رئیس‌جمهوری قرقیزستان همچنان در قدرت است و ناآرامی‌ها این کشور آسیای میانه را که متحد نزدیک روسیه است، با هرج و مرج تهدید می‌کند.

پارلمان قرقیزستان شامگاه سه‌شنبه با نامزدی یک سیاستمدار اپوزیسیون با نام سادیر جباروف که ساعاتی پیش از آن به دست معترضان از زندان آزاد شد، برای پست نخست‌وزیری موافقت کرده است اما جمعیتی از مردم خشمگین به هتل محل اقامت او حمله‌ور شدند و او را وادار کردند تا از در پشتی هتل فرار کند.

یک روز پس از این تحولات سیاسی، قرقیزستان بیشتر به سمت هرج و مرج پیش می‌رود چرا که جناح‌های اپوزیسیون به دنبال رسیدن به قدرت هستند. سورونبای که با استعفای نخست‌وزیرش منزوی شده است، در جریان مصاحبه با شبکه خبری بی‌بی‌سی خواستار مذاکرات تمام احزاب شد.

ساکنان بیشکک که در ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰ هم شاهد درگیری‌های خشونت‌بار بودند، به سرعت واحدهای حراست شبانه تشکیل دادند تا به پلیس کمکی کرده باشند.

این گروه‌های حراست با معترضانی که تلاش می‌کردند راهشان را به درون ساختمان‌های دولتی باز کنند یا به اماکن تجاری مثل فروشگاه‌ها یا رستوران‌ها حمله کنند، درگیر شدند. صبح امروز (چهارشنبه) وب‌سایت خبری آکی‌پرس به نقل از پلیس بیشکک اوضاع این شهر را آرام گزارش کرد.

اعتراضات پس از آن به جریان افتاد که نتایج انتخابات پارلمانی روز یکشنبه از پیروزی دو حزب تشکیلاتی حکایت داشت که یکی از آنها به رئیس‌جمهوری قرقیزستان نزدیک است و بعد اتهام تقلب انتخاباتی مطرح شد. مقام‌ها به سرعت نتایج انتخابات را باطل اعلام کردند تا انتخابات دوباره تکرار شود.

نامزد پست نخست‌وزیری شامگاه سه‌شنبه در سخنانی تلویزیونی گفت پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ظرف دو تا سه ماه آینده یک سری اصلاحات قانون اساسی ارائه خواهد کرد.

با این حال او گفت، هنوز از حمایت شورای هماهنگی که به دست تعدادی از گروه‌های اپوزیسیون اصلی تشکیل شده، برخوردار نیست و به این نکته اشاره کرد که تنش‌هایی میان این متحدان وجود دارد. هنوز مشخص نیست پارلمان قرقیزستان چه زمانی برای انتصاب او به عنوان نخست‌وزیر تشکیل جلسه می‌دهد.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha