به گزارش ایسنا، علیرضا شهیدی با اعلام اینکه این اهداف با مشارکت بخش خصوصی و منابع عمومی دولت محقق خواهد شد، اظهار کرد: در شش ماه نخست امسال با توجه به کندیها و کاستیهای ناشی از شیوع ویروس کرونا، تمامی تلاش ما بر این بود تا با حفظ پروتکلهای بهداشتی و سلامت کارشناسان متخصص، خللی به ماموریتهای فنی در حوزه کشف ذخایر معدنی و مطالعات زمینشناسی وارد نشود. بنابراین با تلاش کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور این مرحله سخت را پشت سر گذاشتیم.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی اعلام کرد: طراحی و اجرای سازوکار جدید اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی از سوی بخش خصوصی در قالب تفاهمنامههای چندجانبه در استانهای پرپتانسیل از دیگر برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور تا پیش از پایان دولت یازدهم خواهد بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با وجود اینکه هزینههای تمام شده در روش ژئوفیزیک هوایی بالاست، اما از مزیتهای این روش میتوان به اینکه ما را به سمت ذخایر پنهان و عمیق که امکان شناسایی و پیجویی آنها با روشهای اکتشاف سطحی مقدور نبوده، هدایت میکند، نام برد. سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز با استفاده از فناوریهای روز دنیا و تجربه بومیسازی شده، تحول فزایندهای را به لحاظ نرخ اکتشاف و شناسایی ذخایر جدید معدنی و رسیدن به رکورد جدید پیشبینی کرده است.
شهیدی با اعلام خبر اجرای پروژههای نوسازی و تجهیز آزمایشگاههای علوم زمین کشور بهعنوان یکی از زیربناهای مهم در سرعت بخشی به پروژههای اکتشافی، گفت: از جمله نکات قابل ذکر، افزایش بازدهی در حوزه آنالیز مواد معدنی و آزمایشگاههای علومزمین است که با نوسازی و تجهیز این آزمایشگاهها از ابتدای سال تاکنون، آنالیز مواد معدنی با رشد ۵۰ درصدی مواجه شده که این تحول، سرعت اکتشاف را در مرحله شناسایی و پیجویی تا حد قابل قبولی بالا برده است.
طبق اعلام وزارت صمت، رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ابراز امیدواری کرد که روند اجرای پروژههای اکتشافی و ژئوفیزیک هوایی کشور با مشارکت بخش خصوصی و تخصیص به هنگام منابع بودجهای سازمان تا قبل از پایان دولت یازدهم تحول آمیز بوده و رکورد جدیدی را در کشف ذخایر معدنی کشور ثبت کند.
آغاز اکتشافات سیستماتیک در پنج لایه
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با فعالیت دیگری سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، اظهار کرد: در سال 1399، برای بهروزرسانی اطلاعات پایه تولید شده در سالهای گذشته با تغییر رویکرد، آغاز تهیه نقشههای زمینشناسی نسل دوم و همچنین آغاز اکتشافات سیستماتیک درپنج لایه ژئوشیمی، فلزی، غیر فلزی، عناصر نادر خاکی و فلزات استراتژیک و سنگ های قیمیتی را در برنامه کاری خود قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: در تهیه اطلاعات فوق از اطلاعات تصاویر ماهوارهای استفاده شده و تمامی اطلاعات در بستر GIS منتشر و از طریق وب سایت پایگاه ملی داده های علوم زمین در اختیار سازمان های و شرکت های دولتی و خصوصی قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات