• سه‌شنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۹ / ۰۳:۲۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99071410858
  • خبرنگار : 71589

چه کسانی برندگان جوایز نوبل را انتخاب می‌کنند؟

چه کسانی برندگان جوایز نوبل را انتخاب می‌کنند؟

"آلفرد نوبل" در آخرین وصیت‌نامه خود به طور خاص موسساتی را که تمایل داشت جوایز علمی موسوم به نام خودش را اعطا کنند، تعیین کرد.

به گزارش ایسنا، "آلفرد برنهارد نوبل"(Alfred Bernhard Nobel) زاده ۲۱ اکتبر ۱۸۳۳ در استکهلم سوئد، شیمی‌دان، مهندس، مبتکر و اسلحه‌ساز سوئدی بود که به عنوان مخترع دینامیت شناخته می‌شود. او از سال ۱۸۹۴ تا روز مرگش در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۸۹۶ در سانرموی ایتالیا صاحب اسلحه‌سازی "بوفورس" بود و در تغییر آن از یک کارخانه ذوب آهن به یک توپخانه‌سازی مدرن و یک کارخانه تولید مواد شیمیایی نقشی اساسی داشت. لازم به ذکر است که عنصر شیمیایی "نوبلیم" به احترام او نام‌گذاری شده‌ است.

وی در آخرین وصیت‌نامه خود سرمایه حیرت انگیزش را برای تأمین هزینه‌های "جایزه نوبل" اختصاص داد.

بنابر این وصیت نامه؛ آکادمی سلطنتی علوم سوئد برای اعطای جایزه نوبل در رشته‌های فیزیک و شیمی، انستیتوی کارولینسکا برای تعیین برنده جایزه نوبل در فیزیولوژی یا پزشکی، آکادمی سوئد برای اهدای جایزه نوبل ادبیات و یک کمیته پنج نفره که توسط پارلمان نروژ (استورتینگ) انتخاب می‌شوند، برای تعیین برنده جایزه صلح نوبل برگزیده شدند.

در سال ۱۹۶۸، "سوریجز ریکسبانک"(Sveriges Riksbank) جایزه ای به همین نام را در رشته علوم اقتصادی به یاد آلفرد نوبل بنا نهاد و از سال ۱۹۶۹ آکادمی علوم سلطنتی سوئد موظف شد برندگان این جایزه در رشته علوم اقتصادی را نیز انتخاب کند.

همانظور که گفته شد، آکادمی سلطنتی علوم سوئد مسئول انتخاب برندگان نوبل شیمی و فیزیک است و با توجه به وصیت نامه "آلفرد نوبل"، جایزه نوبل در رشته های شیمی و فیزیک توسط آکادمی علوم سلطنتی سوئد از سال ۱۹۰۱ تاکنون هر ساله اهدا می شود.

این آکادمی در سال ۱۷۳۹ تاسیس شد و اکنون حدود ۴۴۰ عضو سوئدی و ۱۷۵ عضو خارجی دارد.

عضویت در این آکادمی به منزله شناخت و اطلاع انحصاری از دستاوردهای تحقیقاتی موفق است. این آکادمی اعضای کمیته نوبل و بدنه کاری آن را برای یک دوره سه ساله منصوب می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha