حجتالاسلام احمد صالحی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه سالمندان در دین مبین اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند، عنوان کرد: این جایگاه به حدی است که خداوند متعال در آیه ۲۳ و ۲۴ سوره اسرا میفرماید: «پروردگارت فرمان داده جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید، هرگاه یکی از آنها ـ یا هر دو آنها ـ نزد تو، به سن پیری برسند کمترین اهانتی به آنها روا مدار و بر آنها فریاد مزن و گفتار لطیف و سنجیده بزرگوارانه به آنها بگو. بالهای تواضع خویش را در برابرشان از محبت و لطف فرود آر و بگو پروردگارا همانگونه که آنها تو را در کوچکی تربیت کردند مشمول رحمتشان قرار ده».
وی با تاکید بر اینکه احترام به سالمندان در سیره پیامبر اکرم (ص) و ائمهاطهار (ع) نیز مشهود است، عنوان کرد: پیامبر اسلام (ص) درباره جایگاه سالمندان در جامعه و خانواده میفرمایند: «پیرمرد در میان خانوادهاش، همچون یک پیامبر در میان امتش است».
صالحی، بیتقوایی و اختلاف عقاید را یکی از مهمترین دلایل بیمهری به سالمندان در عصر ماشینی کنونی عنوان کرد و افزود: مهمترین راهکار فائق آمدن بر این امر آن است که جوانان باید در زمینه اخلاقیات و عقاید مطالعه بیشتری داشته باشند و در برخی از افکار و عقاید خود تجدیدنظر کنند تا فاصله نسلها کمتر احساس شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه احترام به بزرگتر در برخی خانوادهها رنگ باخته است، تصریح کرد: با بهرهگیری از آموزههای ناب اسلامی میتوان از این امر جلوگیری کرد، زیرا اسلام سفارش اکیدا در زمینه احترام به بزرگان و نحوه تعامل با آنها دارد.
این مسئول با بیان اینکه احترام به بزرگترها باید از دوران کودکی با رفتارهایی که والدین نسبت به پدر و مادر خود دارند در وجود کودکان نهادینه شود، تاکید کرد: اگر ما به عنوان پدر و مادر به سالمندانمان احترام نگذاریم، از خردسالان و نوجوانان نباید انتظار داشته باشیم که با سالخوردگان و خود ما با احترام و تعظیم و تکریم، برخورد کنند.
وی با تاکید بر اینکه محبت یکی از مهمترین نیازهای سالمندان است، خاطرنشان کرد: دوران سالمندی زمانی است که سالمندان بیش از پیش نیازمند توجه و محبت فرزندان و اطرافیان هستند و همه به خصوص فرزندانشان باید به آنان احترام گذاشته و آنها را مورد محبت خود قرار دهند.
انتهای پیام
نظرات