مجید سلطانی با بیان اینکه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مازندران بر اساس توصیه موسسه تحقیقات خاک و آب رقمی را به عنوان برنامه ابلاغی میزان مصرف کودهای بخش کشاورزی به استانها ابلاغ میکند، گفت: استان مازندران در برنامه ابلاغی سال جدید ۹۸ هزار تن کود ازته، ۱۳ هزار تن کود فسفاته و ۳۰ هزار تن کود پتاسه تامین، تهیه و در اختیار کارگزاران استان قرار داده تا به دست کشاورزان برسد.
وی ادامه داد: ۶ ماهه نخست امسال ۵۲ هزار تن کود ازته تامین، حمل و در اختیار کشاورزان قرار گرفت که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مازندران افزود: ۶ ماهه نخست امسال کودهای پتاسه و فسفاته به دلیل وارداتی بودن و عدم توزیع و توقف فروش و تغییر از ارز ترجیحی به ارز نیمایی، تنها ۱۰ درصد آن تامین و توزیع شد.
سلطانی درباره قیمت کودهای شیمیایی گفت: تمامی کودهای ازته همانند سال قبل در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و هیچگونه افزایش قیمت وجود نخواهد داشت و تا پایان سال با قیمت قبل در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: ۸۰ درصد کودهای مصرفی کشاورزان ازته است و ۲۰ درصد باقیمانده که کودهای فسفات و پتاس را تشکیل میدهد، شرکت خدمات حمایتی درصدد است از محل تولید داخلی و شرکتهایی که اقدام به تولید کودهای شیمیایی در سطح کشور می کنند، قراردادی منعقد کند تا کودهای تولید شده با قیمت ارزان در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی بیان کرد: در راستای طرح تامین کود به زودی میزان تولید کودهای سوپر فسفات ساده که به جای کودهای تریپل مصرف میشود، که در قالب کودهای فسفاته با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با بیان اینکه کودهای وارداتی پس از اخذ مجوز از سوی دولت باید ارز آن تخصیص یابد تا این کودها در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد، ادامه داد: تا پیش از افزایش قیمت کودهای فسفات و پتاس تمامی کودهای وارداتی از سوی شرکت خدمات حمایتی از محل ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین میشد اما از زمان ابلاغ بخشنامه، ارز تخصیصی برای تامین نهاده های کشاورزی از محل ارز نیمایی است.
این مسئول بیان کرد: افزایش قیمت کودهایی که وجود دارد به دلیل تغییر ارز از ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی است و به همین دلیل اختلاف قیمت ۵ برابری را شاهد هستیم.
سلطانی به کشاورزان توصیه کرد: کودهای ازته با قیمت قبل در اختیار آنان قرار میگیرد و هیچگونه افزایش قیمتی نخواهد داشت و افزایش قیمت گرانفروشی محسوب میشود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران درباره تامین و تهیه بذر گفت: در تولید بذر شالی قدمهایی برداشته شد و سال گذشته ۲۹۰ تن بذر شالی را خریداری کردیم و بعد از بوجاری و کیسهگیری با مواد ضدعفونی کننده در اختیار کشاورزان قرار دادیم.
وی افزود: امسال ۵۰۰ تن بذر شالی را خریداری کردیم و تا اواخر مهرماه خرید بذر ادامه دارد و به ۸۰۰ تن افزایش پیدا خواهد کرد.
سلطانی با بیان اینکه طی برنامه ابلاغی که از سوی وزارت جهاد کشاورزی به شرکت خدمات حمایتی ابلاغ شد ۱۰۰۰ تن بذر برنج شامل ارقام محلی، طارم هاشمی، فجر، شیرودی، ندا و تیسا تولید شود، ادامه داد: کیفیت تولید بذرها جزو وظایف این شرکت است و از تولید بذر تا زمان برداشت کارشناسان شرکت خدمات حمایتی نظارت کامل دارند و بعد از مثبت بودن نتایج بذر در آزمایشگاهها ان را تحویل گرفته و در اختیار کشاورزان قرار خواهیم داد.
وی افزود: اگر بذرها به هر دلیلی از سوی موسسه تحقیقات مورد تایید قرار نگیرد بذرها خریداری نخواهد شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران بیان کرد: سال گذشته ۳۰۰ تن انواع سموم حشرهکش و قارچکش را خریداری کرده و در اختیار کارگزاران قرار گرفت تا به دست کشاورزان برسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران،این مسئول به کشاورزان و بهره برداران توصیه کرد: هر کارگزاری که از سوی شرکت خدمات حمایتی استان مازندران کد کارگزاری اخذ کرده است آنچه را که این شرکت در اختیار آنان قرار میدهد باید طبق قیمت مصوب در اختیار کشاورزان قرار دهد و کشاورزان در صورت هرگونه تخلف به سامانه ۱۵۵۹ اعلام کنند و در شبانه روز پیشنهادات، انتقادات و هرگونه سوال در زمینه کشاورزی پیگیری و پاسخ داده خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات