محمود سپهرفر در گفت و گو با ایسنا افزود: ۲۵۰ هکتار از باغات سیب این شهرستان با پایه رویشی است که ۶۰ درصد آنها بارور بوده و پایه های مرسوم و کشت شده غالبا از ارقامM ۷،M۹، MM۱۰۶ است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر در سطح ۵۰۰ هکتار از باغات شهرستان، نهال پایه رویشی کشت شده است که ۲۵۰ هکتار آن به سیب درختی و مابقی به درختان هسته دار اختصاص دارد.
سپهرفر تصریح کرد: تراکم کشت بالا، زود بارده بودن، کیفیت بالای محصول تولیدی، همگن بودن باغ و سهولت در انجام عملیات داشت و برداشت ،افزایش بهره وری مصرف آب و کاهش هزینه های تولید، کاهش دوره نونهالی و عملکرد بالا در هکتار، کاهش عادت سال آوری یا تناوب باردهی در باغ های میوه، افزایش خصوصیات کیفی میوه مانند شکل، رنگ و زمان رسیدن از مزایای نهال های پایه رویشی (پاکوتاه و زودبارده) است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه گفت: جهاد کشاورزی به متقاضیان کاشت پایه رویشی تسهیلاتی از قبیل تامین پایه رویشی رایگان و کمک هزینه آبیاری تحت فشار، پس از کاشت ارائه می دهد.
وی تاکید کرد: با توجه به زود بارده بودن پایه های رویشی به باغداران شهرستان توصیه می شود جهت اصلاح و جایگزینی باغات از این پایه ها استفاده کنند.
همچنین وی توصیه کرد: جهت تنظیم بازار و خروج از پیک تولید در مهر ماه می توان از ارقام جدید و زودرس مانند رقم های دلباراستیوال و رد استارلینگ استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات