• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99070906633
  • خبرنگار : 71129

جمهوری آذربایجان و ارمنستان مذاکره را رد کردند

جمهوری آذربایجان و ارمنستان مذاکره را رد کردند

جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به تیراندازی مستقیم متهم کرده و فشارها برای گفتگوهای مستقیم را رد کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دو کشور در مرز مشترک اقدام به تیراندازی مستقیم کرده و با وجود درگیری‌های بیشتر در منطقه مورد مناقشه ناگورنو- قره‌باغ که تهدیدی برای بروز یک جنگ تمام عیار به شمار می‌رود، گفتگوهای مستقیم را رد کرده‌اند.

این رویدادها نشان دهنده افزایش بیشتر درگیری‌ها با وجود درخواست‌های فوری از سوی آمریکا، روسیه و سایر کشورها برای متوقف کردن این درگیری‌هاست.

این درگیری‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان نگرانی‌هایی را درباره حفظ ثبات در منطقه قفقاز جنوبی که کریدور خطوط لوله نفت و گاز به سوی بازارهای جهانی است،‌ به وجود آورده است.

الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان هرگونه احتمال گفتگو را رد کرد و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان نیز اعلام کرد، تا وقتی درگیری‌ها ادامه دارند گفتگویی صورت نمی‌گیرد.

نخست وزیر ارمنستان به یک شبکه تلویزیونی روسی گفت: جامعه بین‌الملل باید به صورت قاطع تهاجم جمهوری آذربایجان و اقدامات ترکیه را محکوم کند و از ترکیه بخواهد تا از منطقه خارج شود. حضور نظامی ترکیه در این منطقه باعث افزایش تنش و درگیری در مقیاس بزرگتر می‌شود.

رئیس جمهوری آذربایجان نیز ارمنستان را به دست کاری در اصل ماجرا متهم کرد و گفت: ترکیه بخشی از این درگیری نیست. اصلا نیازی به این مساله نیست. جمهوری آذربایجان ده‌ها هزار تن از نیروهای ذخیره را فراخوانده است. ما خودمان می‌توانیم مهاجمان را مجازات کنیم تا دیگر جرات نداشته باشند دست به چنین اقداماتی بزنند.

در جریان درگیری‌های اخیر بین دو کشور ده‌ها تن کشته و صدها تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

پس از یک گفتگو پشت درهای بسته در روز سه شنبه، شورای امنیت سازمان ملل نگرانی خود را بابت درگیری‌ها اعلام و استفاده از زور را محکوم و از درخواست دبیرکل برای یک توقف سریع درگیری‌ها حمایت کرد.

در همین حال، کرملین گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تلفنی با نخست وزیر ارمنستان برای دومین بار از آغاز درگیری‌ها در منطقه مذکور گفتگو داشت و گفت،‌ تمامی طرف‌ها باید اقداماتی را در راستای کاهش تنش در نظر بگیرند.

کرملین تماس بین پوتین و رئیس جمهوری آذربایجان را علنی نکرده است.

کرملین اعلام کرد، مسکو با ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان تماس دارد و هرگونه مذاکره برای اماده سازی کمک‌های نظامی برای طرف‌های مخالف تنها به آتش جنگ می‌افزاید.

جو بایدن، کاندیدای دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نیز در توئیتی نوشت: همزمان با افزایش تلفات در منطقه ناگورنو – قره باغ، دولت ترامپ باید هرچه سریعتر با رهبران ارمنستان و جمهوری آذربایجان به منظور کاهش تنش گفتگو کند. همچنین دیگر کشورها چون ترکیه باید از درگیری‌ها کنار بکشند.

نخست وزیر ارمنستان نیز در گفتگویی با بی.بی.سی گفت، نیروهای جمهوری آذربایجان به روستاها و شهرها در ناگورنو-قره باغ و مناطق داخلی ارمنستان روز سه شنبه شلیک کردند. تلفات هم در میان غیرنظامیان و هم در میان نظامیان است. ده‌ها تن کشته و صدها تن نیز زخمی شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha