• شنبه / ۵ مهر ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99070503222
  • منبع : نمایندگی سمنان

مدیریت چرای دام در یک میلیون هکتار از مراتع دامغان

ایجاد ظرفیت آبگیری 75 هزار مترمکعبی ناشی از سیلاب در حوزه آبریز دامغان

ایجاد ظرفیت آبگیری 75 هزار مترمکعبی ناشی از سیلاب در حوزه آبریز دامغان

ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری  استان سمنان از ایجاد ظرفیت آبگیری بیش از 75 هزار متر مکعب آب ناشی ازسیلاب در حوزه آبریز شرق دامغان خبر داد.

جعفر مرادی حقیقی 5 مهرماه از اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی حوزه آبخیز شرق شهرستان دامغان و اجرایی شدن طرح حوزه آبخیز کلاریز به دیباج خبر داد و اظهار کرد: این پروژه بااعتبار یک هزار و ۵۰۰ میلیون ریال اجرا می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اهمیت حوزه آبخیز شرق دامغان به اعتبارات تخصیصی به آن پرداخت و خاطرنشان کرد: این پروژه در ۴۰ هزار هکتار و بااعتبار یک هزار و ۵۰۰ میلیون ریال اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه همچنین مطالعات تفضیلی اجرایی حوزه آبخیز کلاریز به دیباج در سطح ۱۵ هزار هکتار در دست اجرا قرار دارد، افزود: برای اجرای این طرح نیز مبلغ دو هزار میلیون ریال اعتبار پیش‌بینی‌شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه سطح حوزه‌های آبخیز دامغان به‌جز مناطق کویری ۷۴۴ هزار و ۷۶۵ هکتار است، ابراز داشت: از این میزان ۶۲۲ هزار و ۷۴۴ هکتار حوزه آبخیز فاقد سد و ۱۲۱ هزار و ۹۹۱ هکتار حوزه آبخیز سدها تشکیل می‌دهد.

مرادی حقیقی بابیان اینکه طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری درشهرستان دامغان نیز پیگیری می‌شود، در ادامه تصریح کرد: پنج حوزه سد در شهرستان، سد دامغان، حوزه شرق، حوزه غرب، حوزه کوه زر و حوزه رشم - معلمان را شامل می‌شود.

وی افزود: ۳۵ بند سنگ و ملات در حوزه‌های اگره، آستانه، کلاته و شور آب با حجم بیش از ۲۵ هزار متر مکعب از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی احداث و همچنین دو بند خاکی نعیم‌آباد و مهمان‌دوست از اعتبارات استانی با حجم بیش از ۲۷ هزار متر مکعب خاکریز اجراشده است که ظرفیت آبگیری بیش از ۵۰ هزار متر مکعب آب ناشی ازسیلاب رادارند.

اجرای مدیریت چرای دام در یک میلیون هکتار از مراتع دامغان

همچنین علی‌اکبر عباسی راد رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان گفت: طرح مدیریت چرای دام در یک میلیون هکتار از مراتع شهرستان دامغان در هفت سال گذشته اجرا شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان گفت: طرح مدیریت چرای دام شامل پایش و شمارش دام است که این طرح‌ها در راستای اصلاح احیای مراتع صورت گرفته است.

وی افزود: از سال ۹۲ تاکنون ۹۰۰ هکتار از مراتع شهرستان زیر کشت و بهره برداری محصولات فرعی و توسعه گیاهان دارویی قرار گرفته و ممیزی حدود ۴۰ هزار هکتار از مراتع مناطق دیباج و تویه دروار نیز از دیگر اقدامات است.

عباسی راد به طرح‌های مرتعداری به‌عنوان ابزار لازم برای مدیریت مراتع یادکرد و گفت: طی این مدت برای ۵۰ هزار هکتار از سامانه‌های عرفی مرتعی شهرستان طرح مدیریت تهیه شده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان از بررسی مشکلات بهره برداران نظارت کارگاهی در ۶۰۰ هزار هکتار از مراتع خبر داد و افزود: این طرح به‌منظور کنترل اجرای طرح‌های پیش بینی شده مرتعداری و کنترل ظرفیت مراتع انجام شده است.

وی ضمن اشاره به لزوم اجرای عملیات بیولوژیک، اضافه کرد: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در شهرستان دامغان بیش از یک‌هزار و ۹۰۰ هکتار عملیات بیولوژیک شامل کُپه کاری، بذرپاشی، بذرکاری و قُرُق مراتع اجرا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha