به گزارش ایسنا، به نوشته فیگارو، جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا عنوان کرد که انتخابات ۹ اوت "نتایجی جعلی" داشته و " مشروعیت دموکراتیک" ندارد.
وی گفت: انتخابات ۹ اوت نه آزاد بود و نه منصفانه. اتحادیه اروپا نتایج جعلی را به رسمیت نمی شناسد. در نتیجه، هم ادای سوگند ۲۳ دسامبر و هم دوره جدیدی که لوکاشنکو مدعی است، فاقد مشروعیت دموکراتیک هستند.
بورل ادامه می دهد : این انتخابات مستقیما با اراده بخش زیادی از جمعیت بلاروس مغایرت دارد.
شماری از کشورهای اروپایی از به رسمیت شناختن الکساندر لوکاشنکو به عنوان رئیس جمهوری مشروع بلاروس بعد از ادای سوگند خودداری کردند. کشورهای بالتیک اولین هایی بودند که از به رسمیت شناختن مشروعیت لوکاشنکو امتناع کردند. اسلووکی و آلمان هم این مسیر را در پیش گرفتند.
سوتلانا تیخانوفسکایا، نامزد سابق ریاست جمهوری بلاروس هم در سخنانی گفت، خودش را به عنوان رهبر منتخب مردم بلاروس می داند.
اما ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و همچنین رهبران دیگر کشورها از جمله جمهوری آذربایجان، ارمنستان، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ترکیه و ویتنام به لوکاشنکو بابت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری تبریک گفتند.
تیخانوفسکایا در مجمع پارلمانی سازمان امنیت و همکاری در اروپا گفت، او لوکاشنکو را به عنوان رئیس جمهوری قانونی به رسمیت نمی شناسد. او گفت: تحلیف مخفیانه او تلاشی برای غصب قدرت است. این همچنین بدین معناست که لوکاشنکو در جایگاه رئیس کشور نه قانونی است و نه مشروع. ما به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جدید تاکید داریم.
الکساندر لوکاشنکو که اعلام پیروزی مجددش با اعتراضهای گسترده همراه شد، روز چهارشنبه بهطور غیرمنتطره در مراسمی سوگند ریاست جمهوری یاد کرد که پس از این مراسم، خبر آن علنی شد. این موضوع باعث شد تا بار دیگر مخالفان اعتراضهای خود را در مینسک، پایتخت بلاروس از سر بگیرند. وی ۲۶ سال است که در مسند قدرت بلاروس تکیه کرده است.
انتهای پیام
نظرات