به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، تظاهرات مصریها در استانهای مختلف این کشور برای سومین روز پیاپی در اعتراض به وخامت شرایط معیشتی و تخریب خانهها ادامه داشت، نیروهای پلیس مصر منع رفتوآمد را در مناطق جنوبی قاهره اجرا کردند، همچنین دهها تن در جریان این اعتراضات بازداشت شدند.
در تظاهرات شبانه برای سومین روز متوالی تظاهرکنندگان کنارهگیری عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور این کشور از قدرت را خواستار شدند. به گفته برخی منابع حقوقی، این اعتراضات شبانه با وجود بازداشت تعدادی از معترضان به دست نیروهای امنیتی این کشور ادامه یافتند.
محمود جابر، از چهرههای حقوقی مصر و مدیر موسسه حقوق بشری عدالت در این باره اظهار کرد: در اعتراضات ماه سپتامبر بیش از ۲۰۰ تظاهرکننده بازداشت شدند.
محمود جابر در ادامه از پلیس مصر خواست در برهم زدن تجمعهای مسالمتآمیز از زور استفاده نکند.
او گفت: بر اساس پیگیریهای حقوقی در مورد جنبش مردمی مصر و فراخوانها برای تظاهرات مسالمتآمیز از تاریخ ۲۰ سپتامبر تا چهارشنبه، خبرهایی از بازداشت بیش از ۲۰۰ شهروند از جمله تعدادی کودک (زیر ۱۸ سال) به دست نیروهای پلیس مصر دریافت کردیم و طبق این اطلاعات بیشتر افراد بازداشت شده را جوانان و دانشجویان تشکیل میدهند. از مجموع افراد بازداشت شده تاکنون تنها ۲۵ تن به دادستانی عالی امنیت کشور معرفی شدهاند و امیدواریم باقی بازداشتشدگان نیز ظرف مهلت قانونی یعنی ۲۴ ساعت به دادستانی معرفی شوند.
محمود جابر افزود: دادستانی این افراد را به تظاهرات بدون داشتن مجوز و تخریب اموال عمومی متهم کرده است. طبق قانون که در آن آزادی بیان و تجمع مسالمتآمیز جرم تلقی نمیشود، بازداشت این افراد ظالمانه و غیر قانونی است و مسؤولان مصری نباید این حق شهروندان را بگیرند بلکه باید از ترساندن مردم و بازداشت آنها تنها به دلیل تظاهرات مسالمتآمیز دست بردارند. با توجه به اینکه احتمال افزایش این تظاهرات وجود دارد، پلیس مصر نباید اشتباهات سالهای گذشته را تکرار کند.
برخی استانهای مصر و حومههای آنها از جمله مناطق شبرا در شمال قاهره، البساتین و المعادی در جنوب آن از روز یکشنبه شاهد تظاهرات شهروندان و تعقیب و گریز میان تظاهرکنندگان و نیروهای پلیس بودهاند.
شهر ابوالنمرس و منطقه الشوبک ار توابع مرکز البدرشین در استان جیزه نیز شاهد تظاهراتی در اعتراض به وخامت شرایط معیشتی، افزایش قیمتها و تخریب خانهها بود.
این تظاهرات به شهرهای اسوان در جنوبیترین نقطه مصر نیز رسید و در استانهای قنا، اسیوط و المانیا گسترش یافت و به قلیوبیه و اسکندریه در شمال نیز کشیده شد.
ساکنان شهرهای الصف، اطفیح و العیاط در جنوب قاهره می گویند پلیس از ساعت هفت عصر سهشنبه منع رفتوآمد را اعمال کرد. این دستور در بیانیه رسمی وزارت کشور اعلام نشد و فرماندهی پلیس این مناطق به اهالی در مورد ممنوعیت اطلاعرسانی کردند.
همچنین در درگیریهای پلیس با تظاهرکنندگان در مناطقی در جنوب استانهای الجیزه و قاهره تعدادی از خودروهای پلیس آتش زده شدند.
محمد علی، بازیگر و تاجر مصری نیز از مردم این کشور خواست به تظاهرات خود ادامه داده و این بار به جای ساعت ۹ از ساعت شش عصر تظاهرات خود را آغاز کنند.
در مقابل عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر در سخنرانی که در مجمع عمومی سازمان ملل داشت، تاکید کرد، حمایت مردم از حاکمیت منجر به تحقق رشد اقتصادی مصر شده است.
او گفت: اگر حمایت مردم مصر از نهادهای دولتی نبود، این نهادها در تقویت اقتصاد داخلی موفق عمل نکرده و نمیتوانستند نسبت های رشد اقتصادی خوبی را رقم بزنند.
رسانههای داخلی مصر نیز تظاهرات سه روز اخیر را نادیده گرفته و آنها را محدود توصیف کرده و تاکید کردند شبکههای ماهوارهای بیگانه سعی در بزرگ نمایی این تظاهرات دارند.
این تظاهرات در پی تصمیم دولت برای برچیدن و تخریب ساختمانهایی آغاز شدند که دولت مصر مدعی است غیرقانونی ساخته شدهاند، دولت قاهره در مقابل عدم تخریب آنها جریمههای سنگینی را تعیین کرد، همزمان ساکنان خشمگین برخی روستاها با نیروهای پلیسی که مامور تخریب بودند، درگیر شدند.
انتهای پیام
نظرات