به گزارش ایسنا، از پایان سال گذشته که شیوع کرونا در ایران شدت گرفت در ماههای ابتدایی با توجه به اهمیت کاهش تردد و یا حضور افراد در یک مجموعه به درخواست ستاد ملی کرونا دولت در رابطه با وضعیت حضور کارکنان تصمیماتی اتخاذ کرد که از جمله آن کاهش حضور به یک سوم و بعد از آن دو سوم بود که مابقی دور کار میشدند اما از اواسط خرداد ماه این محدودیت برداشت شد و تمامی کارکنان موظف به حضور در محل کار بودند.
در آن زمان سازمان اداری و استخدامی در بخشنامهای که در این رابطه داشت اعلام کرده بود دستگاههای که امکان و زیرساخت دورکاری دارند میتواند براساس اولویت بندی در این رابطه اقدام کنند.
اما بعد از آن با وجود این که موجهای دیگری از کرونا در کشور ایجاد شد و درخواستهای که از دولت برای دورکاری مطرح بود سازمان اداری و استخدامی رسما اعلام کرد که برنامهای برای تعطیلی ادارات و کاهش حضور ندارد.
بر این اساس انصاری -رئیس سازمان اداری و استخدامی- گفته بود که دورکاری کارمندان دولت زمانی امکان پذیر خواهد بود که زیر ساختهای آن فراهم شود و درباره کاهش نیروی کار دستگاههای اجرایی در صورتی که شرایط شیوع کرونا مجددا مثل فروردین ماه بحرانی شود تصمیم گیری خواهد شد.
این در حالی است که طی یکی دو ماه گذشته با توجه به شدت شیوع ویروس کرونا بار دیگر درخواست برای ابلاغ دورکاری مطرح شده که دراین باره سازمان اداری و استخدامی همچنان ابلاغیهای برای دورکاری و کاهش حضور کارکنان نداشته است با این حال استانداری تهران حضور یک سومی کارکنان این استان را ابلاغ کرده که البته اینطور نیست تمامی سازمانها آنها رعایت کنند.
اما به تازگی ستاد مقابله با کرونای تهران وضعیت این استان را کاملا قرمز اعلام کرده و بار دیگر درخواست بازگشت محدودیتهای کاری کرونایی به ویژه دورکاری کارکنان در این استان را به وزیر بهداشت اعلام کرده است.
با این وجود ظاهرا همچنان دولت تصمیمی برای ابلاغ رسمی دورکاری و یا کاهش حضور کارکنان ندارد؛ به طوری که در تازه ترین بخشنامه صادر شده از سوی رئیس سازمان اداری و استخدامی بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در محیط کار تاکید شده و اشاره ای به کاهش حضور نشده است.
بر این اساس به دستگاه ها اعلام شده با توجه به کاهش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در ادارات از سوی کارکنان وارباب رجوع کلیه مدیران و مسوولان ادارات موظفاند کارکنان خود را در خصوص علایم، شرایط و ویژگیهای بیماری کرونا و انجام اقدامات پیشگیرانه آمنوزش داده و آنها را توجیه کنند از سوی دیگر مسوولان موظف اند وضعیت بیماری را در بین کارکنان مستمر پایش و از حضور افرادی که دارای علایم بیماری هستند جلوگیری کنند.
همچنین مجددا براستفاده کلیه کارکنان و ارباب رجوع از ماسک و همچنین ارائه خدمات به صورت الکترونیک یا از طریق میز خدمت تاکید شده است مگر این که برای خدمتی حضور ارباب رجوع اجتناب ناپذیر باشد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی مدیران را موظف کرده به صورت جدی با تخلفات احتمالی کارکنان در صورت رعایت ضوابط ابلاغی اقدام و نسبت به اعمال مجازات پیش بینی شده اقدام کنند.
در هر صورت واکنش ها از این حکایت دارد که دولت همچنان تصمیمی برای کاهش حضور کارکنان به یک سوم یا دوم در شرایط هشدار موجود کرونا ندارد مگر آنکه مانند مدت اخیر استانداری در این رابطه ابلاغیه داشته باشد که البته ممکن است برخی دستگاه ها به دلیل عدم ابلاغ رسمی دولت در این رابطه اقدام نکنند.
انتهای پیام
نظرات