سید عقیل مرتضوی در گفت و گو با ایسنا، گفت: قرار بر این بوده که طی ۵۰ سال که عمر مفید این سد پیش بینی شده است ۳۵ میلیون متر مکعب رسوب وارد مخزن شود اما تاکنون که ۱۵ سال از عمر آن می گذرد بیش از ۵۰ درصد از ۳۵ میلیون متر مکعب رسوب پیش بینی شده وارد مخزن این سد شده است.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی ها ورود رسوبات به داخل مخزن سد شیرین دره را افزایش داده است، افزود: زمانیکه رطوبت خاک اندک باشد، کوچکترین بارندگی سبب می شود تا رسوبات شسته شوند و به داخل مخزن سد وارد شوند.
مرتضوی ادامه داد: مهمترین راهکار برای مدیریت آن، اجرای طرح آبخیزداری در بالادست سد است که بتوان ورود رسوب در عمر باقی مانده سد را کاهش داد.
وی اظهارکرد: در همین راستا، در سال ۹۵ شرکت آب منطقه ای استان با اداره کل منابع طبیعی استان در زمینه انجام این عملیات در حوزه های آبریزی که رسوب خیزی بالایی داشتند از جمله در بالادست شیرین دره نشست های مشترکی را برگزار و توافقاتی را انجام دادند.
این مقام مسئول تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی استان از اواخر سال ۹۷ اجرای عملیات آبخیزداری در بالا دست سد شیرین دره را آغاز کرد، با این وجود، به علت کمبود اعتبارات سرعت اجرای این عملیات کند شده است.
وی گفت: عملیات آبخیزداری سدهای سومبار و چندیر نیز توسط اداره کل منابع طبیعی استان آغاز شده است.
انتهای پیام
نظرات