صابر بیگ لک ضمن بیان این مطلب افزود: کشت موسیر برای اولین بار به صورت پایلوت در شهر باسمنج شهرستان تبریز و شهرستانهای حوزه دریاچه اورمیه همچون اسکو و مراغه در راستای اصلاح الگوی کشت و استفاده بهینه از منابع آبی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد.
وی با اشاره به تاکید ریاست سازمان مبنی بر کاشت گیاهان دارویی در حوزه دریاچه اورمیه در جهت اصلاح الگوی کشت، ادامه داد: کشت موسیر در ارتفاعات بالای 1800 متر امکان پذیر بوده و از لحاظ فیزیولوژی گیاهی، نیاز حرارتی موسیر در ارتفاع بالای 1800 متر تامین میشود لذا کشت این گیاه در ارتفاعات حوزه دریاچه اورمیه و سایر مناطق مرتفع استان از جمله شهرستانهای اهر، مرند، کلیبر، هوراند، بستان آباد و سراب در سالهای آتی جزو برنامه کاری سازمان قرار دارد.
وی با بیان این مطلب که موسیر به لحاظ اقتصادی گیاهی ارزشمند و پرسودده است، اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم موسیر در بازار حدود 40 الی 45 هزار تومان است، تناژ برداشت این محصول نزدیک به 20 تن در هکتار بوده و متوسط عملکرد آن 15 تن در هکتار است که با مقایسه ارقام و اعداد میتوان به جرات گفت گیاه دارویی موسیر به لحاظ اقتصادی گیاهی پرسود و خاص است.
بیگ لک گفت: همزمان با شهرستان تبریز کشت موسیر در شهرستانهای سردسیر و مرتفع استان از جمله شهرستانهای اسکو و شهرستان ویژه مراغه در حال اجرا است، کاشت سیاه دانه و اسطوخودوس و سایر گیاهان دارویی در شهرستانهای کم ارتفاع و شهرستانهایی که جزو مناطق دشتی استان به حساب میآیند از برنامههای اولویت دار سازمان جهادکشاورزی استان است.
وی، افزود: در کل استان، تولیدکنندگان گیاهان دارویی به وفور مشغول فعالیت هستند، تعداد 30 واحد فرآوری در زمینه فرآوری انواع گیاهان دارویی از جمله گل محمدی، زعفران، دمنوشها و بسته بندی این محصولات در حال فعالیت هستد.
وی ادامه داد: اخیراً کشاورزان سراسر استان، تقاضاهای خود را نسبت به کشت گیاهان دارویی به خصوص گیاهانی که از لحاظ اقتصادی ارزشمند بوده و پرسوده هستند به مدیریت باغبانی استان ارسال کردهاند.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با توصیه به کشاورزان مبنی بر کاشت گیاهان دارویی که از بازار فروش مطمئن برخوردار هستند و صرفه اقتصادی دارند، تصریح کرد: مدیریت باغبانی این سازمان از محل بند الف تبصره 18 صندوق توسعه ملی به کشاورزانی که به کاشت گیاهان دارویی اقدام کنند، در مناطق محروم با سود 12.5 درصد و در مناطق مستعد با 14.5 درصد تسهیلات پرداخت میکند.
انتهای پیام
نظرات