به گزارش ایسنا، محسن طرز طلب امروز در مراسم طرحهای ارتقای توان عملی و رفع محدویت تولید نیروگاههای رامین اهواز، اسلامآباد اصفهان، زاگرس، شازند و قدس سمنان اظهار کرد: نیروگاهها با افزایش عمر و مدت زمان بهره برداری با افت میزان تولید و راندمان مواجه میشوند که برای جبران افت تولید و راندمان واحدها لازم است طرحهای بهینهسازی در نیروگاهها اجرا شود.
وی افزود: واحدهای بخار نیروگاه رامین اهواز با عمری قریب به ۳۰ سال به دلیل شرایط آب و هوایی منطقه و سوخت مصرفی مایع دچار افت عملکرد و راندمان شدهاند که اجرای طرحهای بهینهسازی در نیروگاه رامین اهواز موجب رفع محدویت تولید واحدهای این مجموعه به میزان ۴۰ مگاوات شده است.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه در نیروگاه اسلامآباد اصفهان نیز به دلیل اشکالات موجود در برج خنک کن واحد سوم نیروگاه، توان تولیدی این واحد به میزان ۳۰ مگاوات افت پیدا کرده بود، گفت: با برنامهریزی و بازسازی کامل برج خنککن علاوه بر کاهش میزان مصرف آب، محدودیت تولید این واحد هم مرتفع شده است.
طرز طلب تصریح کرد: در نیروگاه شازند نیز ارتعاشات زیاد در یاتاقانها مانع بارگیری کامل واحد به ویژه در فصل تابستان شده بود که با نصب نمونه جدید یاتاقانهای خود تنظیم، توانایی توربین برای تحمل جریان بخار افزایش یافت و محدودیت تولید ناشی از یاتاقانها به میزان ۱۰ مگاوات مرتفع شده است.
وی با تاکید بر اینکه در نیروگاه سیکل ترکیبی زاگرس هم با نصب سیستم خنککاری هوای ورودی بر دو واحد گازی حدود ۳۰ مگاوات توان عملی نیروگاه افزایش یافته است، اظهار کرد: در نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان نیز ارتقای جزیی دو واحد گازی نیروگاه موجب افزایش هشت مگاواتی توان عملی این نیروگاه شده است.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: اجرای طرحهای رفع محدودیت تولید که با مشارکت سازندگان داخلی و با استفاده از توان تولید داخل محقق شده است، ثمراتی از قبیل: "کاهش نرخ خروج اضطراری و افزایش ضریب آمادگی واحدها"، "افزایش راندمان واحدها و کاهش مصرف سوخت" و "کاهش آب مصرفی نیروگاهها" را در پی داشته است.
به گفته طرزطلب همچنین توجیه اقتصادی این طرحها از آن جهت حائز اهمیت است که هزین های انجام شده نسبت به افزایش توان حاصل شده به مراتب بسیار کمتر از هزینه سرمایه گذاری مورد نیاز برای احداث واحد بخار جدید است.
وی اظهار کرد: طرحهای ارتقای توان عملی و رفع محدویت تولید نیروگاههای رامین اهواز، اسلامآباد اصفهان، زاگرس، شازند و قدس سمنان موجب افزایش ۱۱۸ مگاواتی توان تولید این واحدها شده است.
افزایش ۲۱ درصدی درآمدهای بازار برق در سال جهش تولید
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به وضعیت خرید برق از فروشندگان بازار، گفت: درآمدهای بازار برق در پنج ماهه ابتدایی امسال رشد ۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته را تجربه کرده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت فعلی نیروگاههای کشور به بیش از ۸۴ هزار و ۳۱۰ مگاوات رسیده است، ادامه داد: در ۶ ماهه ابتدایی امسال، میزان تولید نیروگاههای کشور با افزایش چهار درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۱۸۴ هزار میلیارد کیلووات ساعت عبور کرده است.
او با تاکید بر اینکه ۱۶۵ هزار میلیارد کیلووات ساعت از این رقم مربوط به نیروگاههای حرارتی بوده است، گفت: نیروگاههای حرارتی کشور از ابتدای سال تا پایان تیرماه به عنوان دوره اوج بار موفق به افزایش ۱۱ درصدی تولید انرژی شدهاند.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد انرژی تولیدی کشور توسط نیروگاههای حرارتی تامین شده است، گفت: حداکثر توان همزمان نیروگاههای حرارتی در روزهای اوج بار رکورد ۴۸ هزار و ۸۶۳ مگاوات بوده که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش ۳.۳ درصدی داشته است.
طرزطلب با اشاره به اینکه آمادگی نیروگاههای حرارتی در روزهای اوج بار امسال رشدی ۱.۶ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است، ادامه داد: درآمدهای بازار برق در پنج ماهه ابتدایی امسال رشدی ۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته را تجربه کرده است.
وی افزود: سال گذشته در این بازه زمانی متوسط نرخ خرید برق ۵۵۰ ریال بر کیلووات ساعت بوده که این رقم امسال به ۶۶۸ ریال رسیده است. این مهم در حالی است که در همین دوره نرخ ارز با رشد ۵۸ درصدی و نرخ تورم با رشد ۲۷ درصدی همراه بوده است.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه در دوره منتهی به پیک تابستان امسال بیش از ۹۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات سالانه نیروگاهی انجام شده است، اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور برای پیک تابستان سال آینده با رشد ۱۱ درصدی از مرز ۱۰۰ هزار مگاوات خواهد گذشت.
طرزطلب با تاکید بر اینکه در سال جهش تولید یک هزار و ۲۳۹ مگاوات به ظرفیت واحدهای حرارتی کشور افزوده شده است، ادامه داد: از سال ۱۳۹۵ تاکنون توانستهایم با اجرای پروژههای رفع محدودیت تولید و ارتقای توان نیروگاههای موجود بیش از ۲۰۰۰ مگاوات به توان نیروگاههای کشور بیفزائیم.
وی با اشاره به اینکه این طرحها با اعتباری بالغ بر ۴۲۷ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است، تاکید کرد: متوسط هزینههای سرمایهگذاری ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکل ترکیبی حدود ۳۰ یورو به ازای هر کیلووات و متوسط هزینههای سرمایهگذاری رفع محدودیتهای تولید واحدهای بخاری ۲۰ یورو به ازای هر کیلووات بوده است.
انتهای پیام
نظرات