• جمعه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99062620050
  • خبرنگار : 71049

مطهرنیا: انتظار اینکه بایدن رئیس‌جمهور شود یا ترامپ تنها وقت‌کشی است

مطهرنیا: انتظار اینکه بایدن رئیس‌جمهور شود یا ترامپ تنها وقت‌کشی است

یک استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که نباید سیاست خارجی و آینده کشور را به رفتار سیاستمداران آمریکا گره بزنیم گفت: حتی اگر بایدن در دور بعدی انتخاب شود، تنها در ادبیات مقامات آمریکایی تغییراتی به وجود می‌آید و در سطحی دیگر شاهد افزایش سطح همگرایی بین‌المللی میان آمریکا و اروپا علیه تهران خواهیم بود.

مهدی مطهرنیا در گفت‌وگو با ایسنا، آنچه در ایران ملاحظه می‌شود تصور برخی درباره تغییر رییس‌جمهور آمریکا و اثر آن بر سیاست خارجی این کشور در قبال ایران است. آنچه این برداشت را به وجود آورده مبتنی بر واقعیت نیست بلکه در قبال رفتارها و کنش‌های سیاسی آمریکا علیه ایران است.

وی در پاسخ به این‌که چرا این نگاه در ایران است که با آمدن جو بایدن شرایط برای ایران بهتر خواهد شد؟ گفت: تقابل با کنش‌های ایران در سطح منطقه‌ای و بین المللی و نیز در سطح داخلی، فشار حداکثری از سوی ترامپ را در آینده افزایش می بخشد چه اینکه ترامپ در دوره بعدی نیز بر سر کار بماند چه بایدن روی کار بیاید و در میان هیچ تفاوتی میان دموکرات و جمهوری‌خواه نیست. آنهایی که فکر می‌کنند تغییر رییس‌جمهوری در آمریکا می‌تواند در پارادایم و سیاست کلان آمریکا نسبت به ایران تغییری ایجاد کند سخت در اشتباه هستند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: با روی کارآمدن بایدن تنها در ادبیات مقامات آمریکایی با تهران تغییر خواهیم دید و البته شاهد افزایش سطح همگرایی بین‌المللی میان آمریکا با اروپا علیه تهران خواهیم بود. حضور بایدن در جایگاه رییس‌جمهوری آمریکا به نوعی حرکت قوی‌تر آمریکا از منظر سیاسی علیه تهران است و شرایط را به مراتب پیچیده‌تر می‌کند. ترامپ با ادبیات روشن و صریح سخن می‌گوید و در فشار به ایران نیز با وجود اینکه سیاست ابهام را پیش می برد؛ یعنی از یک طرف درخواست مذاکره و معامله با ایران دارد و از طرفی تلاش برای فشار و تحریم ایران اما مشخص است از این روند به دنبال پیروزی در جنگ ابهت آمریکا مقابل ایران است.

وی اظهار کرد: تنها چیزی که با تغییر رییس‌جمهور آمریکا و آمدن بایدن ایجاد می‌شود، فراهم شدن فضای مثبت برای مذاکره است و بحث مذاکره احتمالا پیش می‌آید اما در عمل پشت میز مذاکره همان شروط و حتی بیش‌تر از قبل و احتمالا محدودیت‌های بیشتر حقوق بشری را از ایران درخواست خواهند کرد. از این رو معتقدم این نگرش‌ها خوشبینانه است.

مطهرنیا گفت: متاسفانه در زیربنای سیاست خارجی ایران مشاهده می شود که به عینیت‌های روابط بین‌الملل به ویژه در مواجهه با آمریکا توجه نداشته‌ایم چرا که سیاست خارجی بیش از آنکه منافع محور باشد، ایدئولوژی محور است. به جای آنکه متغیر اصلی را رفتار آمریکا در نظر بگیریم باید منافع و امنیت ملی کشور را در نظام پیچیده بین‌الملل مورد توجه قرار بدهیم. با شناخت جامع از محیط روابط بین‌المللی می‌توانیم بازی‌های سیاسی را رصد کرده و برای آنها برنامه‌ریزی کنیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اینکه منتظر بنشینیم ببینیم مردم آمریکا بایدن یا ترامپ، کدام یک را انتخاب می‌کند تنها وقت کشی است. باید به سرعت در رفتار و کنش خود مبتنی بر اهداف و منافع ملی حرکت کنیم و بهترین روش را در مسیر ایجاد یک سیاست درست و بهینه برای حل و فصل مسایل ایران با مرکزیت و محوریت منافع و امنیت ملی انتخاب کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۰۰:۵۸

کار از کار گذشته.بنظرم روزهای پیچیده و سختی پیش رو هست.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۰۹:۳۷

الان کوچکترین تغییر و حرکت و جابجایی برای ما به منزله باز شدن روزنه و فرصت تنفس است این را همه میدانند حتی کشورهای اروپایی و روسیه و چین ولی در سیاستهای اصولی تغییری نیست به هر حال طرف شدن با کسی که ادای دیوانه ها را در می اورد سخت استاد گرامی

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۱۱:۰۶

تحلیل بسیار منطقی و متین. ولی کو گوش شنوا

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۱۴:۰۹

درسته استاد.ولی دریغاازگوش شنوا...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۱۴:۲۲

اینها را مستقیم به روحانی و ظریف بگو شاید گوش شنوا داشته باشند !!

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۱۴:۳۷

مگه کاری هم از دست کسی بر می آید که مثلا الان داریم وقت کشی میکنیم.لطفا جشمهایتان را باز کنید .دنیا را ببینید و از جناح بازی خارح شوید

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۲۲:۲۶

الان مخاطب این حرف ها کی بود استاد ؟ ما مردم ؟ اصلا مردم کوچکترین نقشی تو تصمیمات کشور دارن ؟

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۲۲:۴۲

... باید کار کرد... دولتمردان . نباید نظاره گر بود..‌کار .کار مدیریت جهادی . افزایش تولید و اشتغال.. ترامپ یا بایدن مثال این ضرب المثل سگ زرد برادر شغاله... مرگ بر آمریکا . مرگ بر تروریست وحشی .مرگ بر اسرائیل مرگ بر آل سعود خائن. .‌

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۸ ۲۲:۴۳

اولا با اینکه فرصت سوزی نشود موافقم هر کاری میخواهد بشود از حالا بکنید ولی این هم که ترامپ و بایدن فرقی ندارد حرف خامی هست البته که فرق دارد ولی شروع صحبت یا آمادگی جنگ هر دو باید از الان باشد و نباید کار امروز به فردا افکند و پلن a و b داشت برای شرایط خواسته و ناخواسته و خوب و بد آماده بود .