به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از ۷۳۰ هزار روهینجایی در ۲۰۱۷ و در سرکوب ارتش در استان راخین میانمار به بنگلادش گریختند.
ارتش میانمار نقض حقوق بشر علیه روهینجاییها شامل کشتارهای دسته جمعی، تجاوزهای گروهی و آتش زدن خانههای آنها را رد کرده و گفت: یک عملیات مشروع را علیه شبه نظامیان در منطقه انجام داده و نسل کشی نکرده است. اما این را هم عنوان کرد که برخی از سربازان بابت رویدادهایی که در روستاها اتفاق افتاد، در دادگاههای نظامی محاکمه شدند.
ارتش میانمار در بیانیهای برای نخستین بار به احتمال یک الگوی گسترده تر از سوءاستفادهها اذعان داشت و گفت: دفتر دادستان کل تحت سرپرستی ارتش گزارشی از سوی کمیسیون دولتی را بررسی کرده که سربازان به ارتکاب جرایم جنگی متهم کرده و به این ترتیب، دامنه تحقیقاتش را گسترش داده است.
ارتش میانمار در بیانیه خود آورده است، این دفتر در حال بررسی الگوهای احتمالی گسترده تر نقض حقوق مردم در منطقه شمال راخین در بازه زمانی ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ است.
این اظهارنظر از سوی ارتش میانمار در پی گزارش اخیر مطرح شده که در آن آمده بود، دو سرباز میانماری به عنوان شاهد باید به لاهه برده شوند یا پس از اعتراف به قتل دهها روستایی در راخین و دفن آنها در گورهای دسته جمعی باید محاکمه شوند.
انتهای پیام
نظرات