به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا، عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات، عبداللطیف الزیانی وزیر خارجه بحرین و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به جایگاه در نظر گرفته شده رفته و ابتدا وزیر خارجه امارات، نخست وزیر اسرائیل و ترامپ سه نسخه توافقنامه آنچه "صلح" خوانده میشود را امضا کردند. این سه نسخه به زبانهای عربی، انگلیسی و عبری بود.
بعد از آن وزیر خارجه بحرین، نخست وزیر اسرائیل و ترامپ سند اعلام حمایت از توافق "صلح" تلآویو و منامه را امضا کردند. این سند نیز سه نسخه داشت.
ترامپ قبل از امضای توافقنامههای ننگین ضمن خوشآمدگویی به وزیران خارجه امارات و بحرین و نیز نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی میان حاضران در باغ جنوبی کاخ سفید بدون اشاره به مخالفتهای فلسطینیها با هرگونه عادی سازی با اسرائیل قبل از تشکیل کشور مستقلشان ادعا کرد: خاورمیانه از بحرانها و تنشهای بسیاری رنج میبرد. ما گامهای بزرگی به سوی تحقق صلح در منطقه برداشتیم.
این در حالی است که آمریکا خودش عامل همه ناامنیها در منطقه خاورمیانه است.
او افزود: اسرائیل، امارات و بحرین به تبادل سفیران خواهند پرداخت.
ترامپ ادامه داد: این توافق صلح به همه مسلمانان جهان اجازه خواهد داد مسجد الاقصی را زیارت کنند. نزدیک شدنهای متفاوت و جدیدی در منطقه رخ خواهند داد و کشورهای دیگری جا پای امارات و بحرین خواهند گذاشت.
او اظهار کرد: اینجا جمع شدهایم تا روند تاریخ را تغییر دهیم ما شاهد صبحی جدید برای خاورمیانه با شجاعت این کشورها هستیم.
ترامپ اشاره کرد: توافقات ثابت کرد منطقه از نزدیک شدنهای شکست خورده رها شده است. مردم خاورمیانه اجازه انزجار از اسرائیل را نخواهند داد که بهانهای برای افراطگرایی باشد.
بعد از ترامپ، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل پشت تریبون رفت و قبل از شروع سخنرانیاش برای ادعاهای ترامپ کف زد.
او با تقدیر از میزبانی واشنگتن از او و همسرش از درایت مقامات اماراتی، بحرینی و نیز تلاشهای مسؤولان اسرائیلی برای به ثمر نشستن چنین توافقنامههای شومی تشکر کرد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: ما در لحظهای تاریخی و صبح جدید صلح هستیم. این توافقنامه همه خاورمیانه را دور هم جمع میکند.
او افزود: مردم اسرائیل کاملا بهای جنگ را میشناسند. من نیز بهای جنگ را میدانم از این رو به صلح بله میگویم این صلح گسترده خواهد بود زیرا کشورهای دیگر نیز به این روند خواهند پیوست و احتمالا این روند به مناقشه اسرائیل و فلسطین خاتمه خواهد داد.
بعد از او وزیر خارجه امارات خطاب به ترامپ گفت سلام گرم مردم امارات و محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی را به خدمت شما ابراز میدارم.
او افزود: اگر تلاشهای ترامپ، جارد کوشنر، مشاور رئیسجمهوری آمریکا و مایک پامپئو و تیمش نبود چنین صلحی محقق نمیشد. این صلح چهره منطقه را تغییر میدهد.
عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین نیز اظهار کرد: ما فرصتی برای تغییر واقعیت خاورمیانه داریم.
وزیر خارجه بحرین این گونه ابراز عقیده کرد: امروز مناسبتی تاریخی و واقعی برای ملتهای خاورمیانه است در حالیکه درگیریها مانع آن شده بود. درگیریها امکانات نسلهای خاورمیانه را از بین میبرد. ما از نقش ترامپ برای تبدیل کردن سازش به واقعیت تشکر میکنیم، این رویایی است که از سالها پیش در سرمیپروراندیم. صلح به دلیل بیاعتمادی به تاخیر افتاده بود.
او با ادعای اینکه باید به سرعت برای تحقق صلح دائمی و راه حل دو کشوری تلاش شود، افزود: این توافقات باید ما را برای یاری به فلسطینیها قادرتر سازند.
دونالد ترامپ پیش از امضای توافقنامه به اصطلاح صلح دو دیدار جداگانه با عبدالله بن زاید و عبداللطیف الزیانی داشت.
عبدالله بن زاید گفت: امضای توافقنامه صلح پیامی صریحی برای توسعه همکاری آمریکا و امارات است، ما برای ایفای نقش در این خصوص خوشحالیم.
در مذاکرات دوجانبه قبل از امضای معاهده صلح عبدالله بن زاید افزود: این توافق پیامی برای تلاش و همکاری بیشتر بین آمریکا و امارات است.
ترامپ نیز امارات را "کشوری بزرگ" خواند.
او مدعی شد، پنج کشور دیگر به جز امارات و بحرین در حال بررسی امکان عادی سازی روابط با اسرائیل هستند.
رئیسجمهوری آمریکا از افشای نام این کشورها امتناع کرد.
بعد از آن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به همراه ساره نتانیاهو، همسرش وارد کاخ سفید شد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در دیدار با نتانیاهو امروز را روز "تاریخی" خواند و باز هم مدعی شد، به زودی کشورهای دیگری به این روند میپیوندند.
رئیسجمهوری آمریکا در این دیدار گفت: با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی صحبت کردم و تصور میکنم اتفاقات مثبت بسیاری رخ خواهند داد.
حال باید دید جزئیات این توافقنامه ننگین سازش چقدر به نفع اسرائیل و به ضرر منافع کشورهای عربی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات