ابوالفضل مکرمیفر در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به سوالی پیرامون امکان ورود مافیا به حوزه میراث فرهنگی استان، اظهار کرد: در مورد اعتبارات میراث فرهنگی باید گفت میراث دو اعتبار دارد؛ یکی اعتبار ملی و دیگری اعتبار استانی است. البته سرفصلهای این دو مورد بر اساس برنامه پنجساله ششم و دارای ردیف است. به طور مثال رباط شرف، کاروانسرای زینآباد، شیخ جامی، مصلی سبزوار و... از موارد ردیفدار هستند و اعتبار مخصوصی دارند که نه مافیا میتواند در آن ورود کند و نه حتی جابجایی اعتبارات صورت گیرد. لذا اعتبارات بلافاصله و مستقیم به آن حوزه پرداخت میشود.
وی در خصوص اعتبارات استانی افزود: همچنین اعتبارات استانی که در اختیار داریم نیز دارای ردیف بوده و در هیچ شرایطی قابل جابهجایی نیستند. در سال ۹۷ اعتبارات ما چیزی حدود ۴۰ میلیارد تومان بوده که در سال ۹۸ به ۲۰ میلیارد و امسال به مبلغ ۵ میلیارد تومان رسیده است، البته این مبلغ، رقم مصوب شده و نه تخصیص یافته است؛ چراکه ممکن است از مبلغ ۵ میلیارد تومان مصوب تنها ۳ میلیارد تومان به میراث ارائه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، ادامه داد: در حال حاضر هر ۳۲ شهرستان استان با ۳ میلیارد باید به فعالیت خود در این حوزه ادامه دهند؛ حال کدام مافیا میتواند با این ۳ میلیارد تومان کاری انجام دهد؟ اگر حتی مبلغ ۵ میلیارد تومان که گفته شده پرداخت شود، ما باید در ابتدا حقوق ۱۴۲ نیرو را از همین درگاه پرداخت کنیم، پس در صورت پرداخت نقدی یا اوراق باز هم این ۵ میلیارد تومان تنها کفاف حقوق پنجماه از کارمندان و فعالان این حوزه را خواهد داد.
وی تشریح کرد: باید گفت که خوشبختانه اعتبارات به صورت سامانهای پرداخت میشود و تصمیمگیریها با مدیر نیست، اختیارات مدیرکل سال گذشته در عقد قرارداد مبلغ ۲ میلیون تومان بود و امسال به ۴ میلیون تومان رسیده است که این مورد نیز تحت شرایطی مانند وجود اعتبار، در صورت ضرورت و ثبت در سامانه است.
مکرمیفر تصریح کرد: لذا همانگونه که شرح آن رفت، اعتبارات حتما در سامانه قرار میگیرد و مبلغی که قرار است هزینه شود باید حتما با شرح خدمات و جزئیات کامل روی سایت شرح داده شود. ضمن این که باید گفت به هنگام باز شدن سامانه، نماینده بازرسی، سازمان مدیریت برنامه بودجه، معاونت توسعه مدیریت و... حضور دارند و تمام مراحل در حضور این نمایندگان صورت میگیرد و صورت جلسه را تمام افراد حاضر امضاء میکنند، پس میتوان به این نتیجه رسید که در این شرایط و این مراحل مافیایی نمیتواند در کار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان این که میتوان گفت ما در حال حاضر و در این وضعیت با توجه به مبالغ اختصاص یافته در حال شعبده بازی هستیم، ادامه داد: با این حال موفق شدهایم در سه سال اخیر مبلغی حدود ۶۴ میلیارد تومان از طریق تفاهمنامه با شهرداری و جذب مشارکت آن(بدون تملکها) به حوزه میراث فرهنگی وارد کنیم که این تلاشها در نهایت دقت انجام گرفته است و ما سعی میکنیم از کوچکترین اعتبارات در این حوزه نیز به خوبی استفاده کنیم و به طور کلی به نظر من در اقدامات و اتفاقات هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از جمله برگزاری نکوداشت پیشکسوتان این حوزه، ارزشآفرینیها در بافتهای تاریخی و... رشد ۳۰۰ درصدی را نسبت به گذشته شاهد بودهایم.
انتهای پیام
نظرات