به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، سازمان ملی فضایی چین(CNSA) اطلاعات پیرامون کاوشگر "تیانون-۱"(Tianwen-۱) را که در ماه ژوئیه با موفقیت به فضا پرتاب شد، به روزرسانی کرد.
سازمان ملی فضایی چین میگوید این کاوشگر در شرایط پایدار قرار دارد و اکنون در مسیر سفر به سیاره سرخ، بیش از ۱۵ میلیون کیلومتر از زمین فاصله گرفته است و ۴۷۰ میلیون کیلومتر دیگر را برای رسیدن به مریخ در پیش دارد.
ضمن اینکه چین هنوز اطلاعات قابل ملاحظهای درباره فضاپیمای مرموز قابل استفاده مجدد خود که دو روز پس از پرتاب "تیانون-۱" به زمین بازگشت، منتشر نکرده است.
"تیانون-۱" یک مأموریت میانسیارهای از سوی سازمان ملی فضایی چین(CNSA) به مریخ برای ارسال یک فضاپیمای رباتیک است که شامل یک مدارگرد، یک سطحنشین و یک مریخ نورد است. این مأموریت با موفقیت از سایت پرتابهای فضاپیمای مرکز فضایی "ونچانگ" در ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۲۰ با موشک "چانگ ژنگ ۵" آغاز شد و هماکنون در مسیر مریخ قرار دارد. اهداف بیان شده آن جستجوی شواهدی از زندگی کنونی و باستانی و ارزیابی محیط سیاره سرخ است.
نام "تیانون" که به معنی پرسشهای آسمانی یا پرسشهایی برای بهشت است، از یک شعر بلند به همین نام که توسط "چیو یوان" حدود ۳۴۰–۲۸۸ قبل از میلاد سروده شده، برگرفته شده است. وی از بزرگترین شاعران چین باستان است.
اگرچه "تیانون-۱" با رسیدن به مریخ در نهایت در حدود ۱۹۵ میلیون کیلومتر از زمین فاصله خواهد داشت، اما در مجموع باید ۴۷۰ میلیون کیلومتر مسافت را طی کند. این به دلیل این واقعیت است که این کاوشگر چهار مانور انتقال مدار و اصلاح مسیر را انجام میدهد تا در یک مسیر منحنی به تدریج به سمت سیاره سرخ حرکت کند.
سازمان ملی فضایی چین میگوید "تیانون-۱" اوایل ماه گذشته میلادی اولین اصلاح مداری را انجام داده است.
این ماموریت که متشکل از یک مدارگرد، یک فرودگر یا سطح نشین و یک مریخ نورد است، جاه طلبانهترین مأموریت مریخی چین تا به امروز است. اگر همه چیز خوب پیش برود، چین پس از ایالات متحده تبدیل به دومین کشوری خواهد شد که یک سفینه فضایی را با موفقیت بر روی کره مریخ فرود میآورد.
چین در این به روزرسانی فضاپیمای آزمایشی قابل استفاده مجدد خود را که یکشنبه گذشته در محل فرود مشخص شده خود بازیابی شد، تحولی دانست که در نهایت حمل و نقل فضایی نسبتاً کم هزینه را برای این کشور فراهم میکند. البته جزئیات بیشتری از مشخصات این فضاپیما فاش نشده است.
چین از سال ۲۰۰۳ و از زمان تبدیل شدن به سومین کشور تاریخ پس از روسیه و ایالات متحده که موفق شدهاند انسان به فضا بفرستند، به تلاش خود در حرکت در مسیر پیشرو بودن در صنعت فضا ادامه داده است.
برنامه فضایی چین از سال ۱۹۶۱ میلادی با پرتاب موشک به فضا آغاز شد و با ساخت ماهواره با کمک شوروی گسترش یافت.
در سال ۱۹۷۰ میلادی چین توانست پنجمین کشوری شود که ماهواره ساخت خود را به فضا میفرستد. پس از آن چین برنامه فرستادن انسان به فضا را در دستور کار خود قرار داد و بالاخره در سال ۲۰۰۳ میلادی موفق شد پس از شوروی و آمریکا سومین کشور جهان باشد که انسان به کیهان میفرستد.
چین همچنین پیشنهاد همکاری در ایستگاه فضایی جهانی را داد ولی این پیشنهاد با مخالفت آمریکا روبرو شد. به همین دلیل، چین برنامه ساخت یک ایستگاه فضایی چینی را در دستور کار خود قرار داده است.
اکنون که بلند پروازیهای فضایی چین آغاز شده است، به نظر میرسد این کشور با ناسا و "اسپیس ایکس" در سالهای آینده رقابت شدیدی داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات