علی اصغر رضازاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه این واحد تولیدی توسط بخش خصوصی در شهرستان راز و جرگلان ساخته می شود، گفت: برای راه اندازی این واحد تولیدی، جواز تاسیس صادر و زمین با توافق اداره کل منابع طبیعی استان تحویل سرمایه گذار داده شده است.
وی با اشاره به اینکه معادن سنگ آهک، باریت و کلسیت این استان نیازمند جدی راه اندازی واحد تولیدی پودر میکرونیزه هستند، افزود: این امر سبب شده تا این نوع از مواد معدنی به صورت خام از استان خارج شوند و یا اینکه استخراج نشوند.
رضازاده ادامه داد: وجود این واحدهای فرآوری سبب میشود تا مواد معدنی استخراج شده به اندازه یک میکرون تبدیل شوند و سپس مواد فرآوری شده در سایر صنایع همچون رنگ سازی، صنایع شیمیایی و گل حفاری مورد استفاده قرار گیرند.
وی با بیان اینکه مواد معدنی با توجه به کیفیت آنها دارای شعاع حمل مختلفی است، افزود: کلسیت یکی از مواد معدنی است که صادر کردن آن به سایر استانها با توجه به شعاع حمل صرفه اقتصادی ندارد و باید در استان استفاده شود.
به گفته این مقام مسئول، از سوی دیگر نبود کارخانه میکرونیزه در استان موجب شده تا معادن باریت و کلسیت استان غیرفعال بوده و یا با ظرفیت اندک فعالیت کنند.
وی در ادامه با اشاره به سفر رئیس سازمان ایمیدرو به خراسان شمالی گفت: قرار بر این است تا طی این سفر مصوباتی که حوزه معدن طی سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی مصوب شد مورد بررسی قرار گیرد.
معاون امور صنعتی و معدنی سازمان صمت خراسان شمالی با بیان اینکه طی سفر مذکور در حوزه معدن ۱۳ تفاهم نامه مصوب شد، افزود: تعدادی از این مصوبات از پیشرفت فیزیکی کمتری برخوردار هستند.
به گفته وی اجرای عملیات پی جویی و اکتشاف در معدن آلبلاغ، مطالعه اجرای کارخانه پودر میکرونیزه، مطالعات پهنه بوکسیتی، انجام مطالعات زمین شناسی از جمله این مصوبات بوده است.
انتهای پیام
نظرات