مدیر منابع آب شهرستان دشتستان در این خصوص گفت: رودﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺷﺎﻫﺮگ های ﺣﯿﺎﺗﯽ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ در ﻣﻮاﻗﻊ ﺳﯿﻼﺑﯽ ﻧﻘﺶ اﺳﺎﺳﯽ در ﻫﺪاﯾﺖ و اﻧﺘﻘﺎل آب داﺷـﺘﻪ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑه ﺪﻟﯿﻞ داﻧﻪ درﺷﺖ ﺑﻮدن، ﺑﺴﺘﺮ آﺑﺮاﻫﻪ ﻫﺎ ﻣﺤﻞ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺟﻬﺖ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺳﻔﺮه آب زﯾﺮ زﻣﯿﻨﯽ است.
نعمت اله نجاتی افزود: احداث بنا و ساختمان، تخلیه نخاله های ساختمانی و کشت و زرع از مهم ترین موارد تجاوز کننده به حریم و بستر رودخانه ها هستند و این مهم در محدوده شهرها می تواند باعث بروز فجایع جبران ناپذیری شود.
وی عنوان کرد: نمونه های فراوانی از خسارات ناشی از تجاوز و تصرف حریم و بستر رودخانه ها و آبراهه ها وجود دارد که از آن جمله می توان به سیلاب سال ۱۳۹۵ برازجان یا سیلاب های فروردین ماه ۱۳۹۸ در شیراز و پلدختر اشاره کرد.
نجاتی خاطرنشان کرد: تصرفات غیرقانونی و تغییرات در ساختار بستر و حریم رودخانه، باعث کاهش ضریب آبگذری و افزایش شدت سیلاب می گردد و منجر به بروز خسارات مالی و جانی به همه ی شهروندان خواهد شد.
این مسئول افزود: ﻣﺘﺎﺳﻔﺎﻧﻪ در ﺳﺎﻟﯿﺎن اﺧﯿﺮ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﻓﺰاﯾﺶ روز اﻓﺰون ﻗﯿﻤﺖ زﻣﯿﻦ و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ اﻓﺮاد ﺳﻮدﺟﻮ، ﺗﻤﺎﯾﻞ ﺑﻪ ﭘﺮﮐﺮدن ﺑﺴﺘﺮ رودخانه و ﺳﺎﺧﺖ و ﺳﺎز در ﺣﺮﯾﻢ و ﺑﺴﺘﺮ آﺑﺮاﻫﻪ ﻫﺎ به ویژه در مناطق شهری اﻓﺰاﯾﺶ ﭘﯿـﺪا ﮐﺮده اﺳﺖ.
مدیر منابع آب دشتستان تصریح کرد: صیانت از اراضی حریم و بستر رودخانه ها و جلوگیری از دخل تصرف در این محدوده در استان بر عهده شرکت آب منطقه ای است و در مفاد قانونی متفاوتی از جمله تبصره ۳ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب بر این موضوع تاکید شده است.
نعمت اله نجاتی یادآور شد: مدیریت منابع آب شهرستان دشتستان نیز در سال جاری با پایش مستمر رودخانه ها، آبراهه ها و مسیل ها، موفق به ۳۰ مورد جلوگیری از دخل و تصرف، پر کردن و ساخت و ساز غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه های شهرستان شده است.
نجاتی اضافه کرد: در این راستا یک دستگاه لودر و ۴ دستگاه کمپرسی نیز توقیف و به مراجع قضایی و انتظامی ارجاع داده شده اند.
وی بیان کرد: همچنین ۱۲ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه ها و آبراه های شهری شناسایی و تخریب شد که منجر به آزادسازی ۲ هزار و ۶۰۰ مترمربع از این اراضی گردید.
انتهای پیام
نظرات