• دوشنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99062418078
  • خبرنگار : 71129

اپوزیسیون کشور مالی، منشور پساکودتای خونتا را رد کرد

اپوزیسیون کشور مالی، منشور پساکودتای خونتا را رد کرد

ائتلاف اپوزیسیون مالی گفته، منشور پساکودتا بازتاب نتایج مذاکرات با ارتش نیست که در ماه گذشته میلادی قدرت در این کشور را به دست گرفت. به گفته این ائتلاف طرح نهایی نقض تعهد داشتن یک رئیس جمهوری مدنی یا نظامی ظرف ۱۸ ماه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، جنبش اپوزیسیون مردمی مالی روز یکشنبه اعلام کرد، منشور سیاسی برای یک دولت انتقالی ظرف ۱۸ ماه را نمی‌پذیرد که مورد حمایت خونتای حاکم است.

این ائتلاف در بیانیه‌ای اعلام کرد: جنبش M۵-RFP خود را از این منشور که بازتاب دیدگاه‌ها و تصمیم‌های مردم مالی است، مبرا می‌داند.

خونتای نظامی که ابراهیم بوباکار کیتا، رئیس جمهوری مالی را در کودتای ۱۸ اوت سرنگون کرد، از منشوری حمایت کرده که شامل یک دولت انتقالی ۱۸ ماهه است.

حمایت ارتش از این منشور در نتیجه سه روز مذاکره با احزاب سیاسی و نمایندگان جامعه مدنی مالی صورت گرفته است.

یکی از موارد اختلافی بین مذکرات و منشور، فشار اکثریت برای داشتن یک رئیس جمهوری موقت مدنی است.

در مذاکرات توافق شد که کاندیدای پست ریاست جمهوری بایستی از میان غیرنظامیان باشد اما وقتی این منشور منتشر شد، در آن آمده که این کاندید می‌تواند غیرنظامی یا یک سرباز باشد.

در بیانیه ائتلاف اپوزیسیون آمده است: تمایل به گرفتن و مصادره قدرت به نفع کمیته ملی برای نجات مردم مالی، وسیله را توجیه نمی‌کند.

جنبش "پنج ژوئن" که در مذاکرات شرکت داشت اعلام کرده، مذاکرات در محیطی از ارعاب، ضد دموکراتیک و با روش‌های ناعادلانه نسبت به طرف دیگری برگزار شد.

ائتلاف مذکور شامل گروه‌های اپوزیسیون، رهبران مذهبی و چهره‌های مدمی است که ماه‌ها اعتراضات علیه رئیس جمهوری سابق را برنامه ریزی کردند.

بلوک اکوواس متشکل از ۱۵ کشور غرب آفریقا نیز هشدار داده‌اند که خونتا باید یک رهبر مدنی را برای ریاست یک دوره یک ساله تعیین کند در غیر اینصورت با تحریم‌های بیشتری روبرو می‌شود.

اکوواس پیشتر انتقال کمک‌های مالی به این کشور غرب آفریقا را متوقف کرد و مرزهایش را به روی این کشور بست.

سرهنگ عاصمی گویتا، رهبر خونتا نیز گفته که امیدوار است از سوی کشورهای خارجی و پس از توافق رهبران نظامی برای کاهش مدت زمان دوره انتقال به ۱۸ ماه از سه سال مورد حمایت قرار گیرد.

قدرت‌های بین‌المللی نگران هستند که بی ثباتی در جریان در مالی نبرد و مبارزه علیه شبه نظامیان در منطقه "ساحل" را تضعیف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha