سرهنگ مهدی قاسمی درتشریح این پرونده گفت: در پی وصول یک فقره پرونده قضایی به پلیس فتا مبنی بر تهدید و انتشار تصاویر و فیلمهای خصوصی در شبکههای اجتماعی اینستاگرام در این راستا با توجه به اهمیت موضوع پرونده مقدماتی با هماهنگی و تعاملات لازم با مقام محترم قضایی، تشکیل و رسیدگی آن در دستور کار این پلیس قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع، تیمی از کارشناسان پیجوی جرایم سایبری پلیس فتا، موضوع را بصورت ویژه بررسی کردند و با مشاهده مستندات گردآوری شده، صحت ادعای شاکیه محرز شد و با هماهنگی قضایی، شناسایی هویت مجرم سایبری در دستور کار قرار گرفت.
این مقام سایبری ادامه داد: در اولین مراحل مشخص شد که فرد مزاحم، به خوبی از وضعیت خانه و خانواده شاکیه اطلاعات زیادی دارد که ظن مأموران را به آشنا بودن متهم تقویت کرد.
سرهنگ قاسمی بیان کرد: با پی گیریهای خاص و ردیابی ادله دیجیتال مجرمانه، هویت اصلی گرداننده صفحه اینستاگرامی مجرمانه استخراج و با مشاهده اطلاعات بدست آمده، شاکیه اعلام داشت که این فرد مدتی پیش به خواستگاری وی آمده بوده و بعد از مدتی رفت و آمد به منزل آنها و صحبت با خانوادهاش، به علت اختلاف نظر و عدم تفاهم، به خواستگاری وی جواب رد دادهاند.
این مقام مسئول اظهار کرد: پس از هماهنگی قضایی، مجرم در مخفیگاه خود طی یک عملیات غافلگیرانه دستگیر و تجهیزات رایانهای و دیجیتال وی نیز کشف و جمعآوری شد که در بررسی تجهیزات نامبرده، تصاویر و فیلمهایی از حریم خصوصی شاکیه و خانوادهاش، مشاهده شد.
رئیس پلیس فتا استان بوشهر بیان داشت: متهم پس از دستگیری در ابتدا سعی در گمراه کردن و قصد فریب پلیس را داشت که در مواجه شدن با ادله دیجیتال انکارناپذیر جمعآوری شده ، لب به سخن گشود و به بزه ارتکابی اعتراف و اظهار داشت به علت اینکه در خواستگاری با جواب منفی روبرو شده، در هنگام تردد به منزل شاکیه و بصورت مخفیانه با گوشی تلفن همراهم از آنها تصاویری تهیه و با انگیزه انتقام، قصد انتشار این تصاویر را داشتهام و علی رغم اینکه هیچ نشانه ای از هویت من در مشخصات پیجم نبوده، توسط پلیس فتا شناسایی و دستگیر شدم، لذا در نهایت پرونده تکمیل و به همراه متهم برای ادامه سیر مراحل قضایی به دادسرا ارسال شد.
این مقام سایبری در استان به کاربران فضای مجازی هشدار داد: به راحتی به گفتههای افراد غریبه اعتماد نکنند و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک یا تهدید توسط مجرمین و اخاذان اینترنتی، موضوع را سریعاً به نزدیکترین پلیس فتا محل سکونت گزارش نمایند و یقین بدانند پاسخ مثبت به اولین خواسته مجرم سایبری، باعث اجبار به پذیرش خواستههای متعدد دیگر و آغاز لطمات جبرانناپذیر روحی و روانی می شود که بعضاً ممکن است با دستگیری متهم نیز، جبران نگردد.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه آگاهیبخشی و پیشگیری از وقوع جرائم در فضای مجازی از اولویتهای پلیس فتا است، خاطر نشان کرد: شهروندان به صورت مستمر برای مطالعه اخبار جرائم سایبری، مصونیت از شگردهای مجرمانه و گزارش جرائم سایبری به وب سایت www.cyberpolice.ir مراجعه کنند .
انتهای پیام
نظرات