• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 99061813397
  • خبرنگار : 50223

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خبر داد

برداشت "آنغوزه" در۱۵۰هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد

برداشت "آنغوزه" در۱۵۰هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵تن شیرابه "آنغوزه" در سطحی بالغ بر۱۵۰هکتار از مراتع این استان برداشت می شود.

غلام‌حسین حکمتیان اصل روز سه شنبه ۱۸ شهریورماه در جمع خبرنگاران افزود: برداشت "آنغوزه" در استان ۴۰نفر به طور مستقیم در۱۰۰روز اشتغالزایی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه هر کیلوگرم "آنغوزه" ۲۵۰هزار تومان به فروش می رسد، اظهارکرد: میزان درآمد بهره برداران از شیرآبه گیاه دارویی "آنغوزه" را۳۵ میلیارد ریال برآورد کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: طرح توسعه کشت گیاهان دارویی به عنوان یکی از راهکارهای اقتصادی کردن مراتع برای جوامع محلی از اولویت‌های منابع طبیعی استان است.

حکمتیان اصل تصریح کرد: شیرآبه گیاه دارویی "آنغوزه" به صورت خام به خارج از کشور صادر می شود.

به گزارش ایسنا، وی نبود کارخانه های فرآوری و ضعف بسته بندی های بازار پسند را از مشکلات حوزه گیاهان دارویی در کشور و این استان عنوان و بیان کرد: این چالش باعث کم شدن درآمد بهره برداران شده است.

گفتنی است که گیاه آنغوزه به نام های فارسی خوراکما، آنگوزاکما و کورن کما، بوته ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر می رسد، ساقه آن نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن است، برگ‌های بزرگ و ضخیم دارد به طوریکه طول آنها تا ۶۰ سانتیمتر می رسد.

گل های این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار می گیرند. رنگ میوه ها قهوه ای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده ای به نام "اولئوگم رزین" به دست می آید که به "آنغوزه" مشهور است. رزین آنغوزه به عنوان ماده ای خلط آور، ضدنفخ، ضد اسپاسم روده ای و به صورت شیاف برای بهبود قولنج همچنین سوسپانسیون آن برای فراری دادن سگ، گربه و دیگر حیوانات وحشی مورد توجه بوده است.

این گونه گیاهی برای درمان سرطان شکم، میخچه، پینه مورد استفاده قرار می گیرد و خواصی همچون ادرارآور، مسکن و محرک دارد و در درمان‌های عامیانه برای آسم، تشنج، خروسک، جنون و سرطان استفاده می شود. با این حال، اصلی‌ترین کاربرد آن به صورت رایحه در عطریات است. معمولا هر گیاه آنغوزه ۲۰ تا ۴۰گرم شیره دهی دارد و از شیره آن ده‌ها نوع ماده دارویی ارزشمند به دست می آید که به علت نبودن صنعت تبدیل در ایران، به صورت خام به دیگر کشورها صادر می شود.عمده ترین مقصد صادرات شیره "آنغوزه" به کشور هند است.

بیش از ۴۰هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد از سال ۱۳۸۳ تاکنون زیر کشت گیاه دارویی آنغوزه رفته است. این استان رویشگاه بیش از ۲۰۰۰ گونه گیاهی است که از این تعداد ۴۵۰ گونه آن دارویی است.

براساس برآوردهای مرکز تحقیقات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، گیاهان دارویی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد قابل کشت است. این استان دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha