به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکاینیوز، نشستهای طرفهای لیبیایی در شهر بوزنیقه در حومه رباط، پایتخت مراکش تا امروز(سهشنبه) تمدید شده و احتمالا تا فردا(چهارشنبه) نیز ادامه داشته باشد. این مذاکرات شاهد پیشرفتهایی بوده است. هرچند هنوز به توافقی درباره ساختار نهادهای اصلی نرسیدهاند.
مراکش اعلام کرد، این نشستها هیچ طرح جدیدی به همراه ندارد و در صورت موفقیت روند مرحله انتقالی به ویژه بازسازی ساختار نهادها و توزیع پستهای مهم را مشخص خواهد کرد تا در مذاکرات ژنو درباره آن گفتگو شود.
مذاکرات بعد از سفر استفانی ویلیامز، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس هیئت سازمان ملل در لیبی به مراکش آغاز شده است.
عبدالله بلحیق، سخنگوی پارلمان طبرق یکشنبه اعلام کرد نشستهای مراکش بر رسیدن به توافقهایی درباره توزیع پستهای مهم و مقدمهچینی برای مذاکرات ژنو متمرکز است.
همچنین شرکتکنندگان در مذاکرات مراکش تاکید کردند این مذاکرات طرح موازی با تلاشهای سازمان ملل نیست بلکه تکمیل نقش آن در حل نزاع است.
رئیس هیئت شورای عالی دولت وفاق ملی لیبی گفت: هدف مذاکرات رسیدن به راهکار توافقی سیاسی و مسالمتآمیز است.
در نشست مراکش دو هیئت از شورای عالی دولت وفاق ملی و پارلمان طبرق شرکت میکنند.
این مذاکرات بعد از سفر اخیر خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت لیبی و عقیله صالح، رئیس پارلمان طبرق به مراکش صورت میگیرد.
یوسف عقوری، رئیس کمیته خارجه در پارلمان لیبی یکشنبه در جلسه افتتاحیه این مذاکرات گفت: نهایت تلاشمان را برای بستن صفحه گذشته و تحقق ثبات و آینده بهتر برای لیبیاییها به کار میگیریم.
عبدالسلام الصفرانی، رئیس هیئت شورای عالی دولت لیبی نیز گفت: در این دیدار برای شکستن رکود و ازسرگیری روند سیاسی و برگزاری نشستهای سازنده با شرکایمان در پارلمان به خاطر رسیدن به راهکار توافقی سیاسی و مسالمتآمیز تلاش میکنیم.
وی گفت: در سایه دودستگی سیاسی پارلمان و شورای عالی دولت باید به مسئولیت خود درباره تسریع در ایجاد راهکاری برای بحران و حفظ کشور در برابر تقسیم و حفظ روند دموکراتیک و ممانعت از وقوع جنگ جدید عمل کنیم.
از سوی دیگر ناصر بوریطه، وزیر خارجه مراکش گفت: از زمان توافق الصخیرات تحولات بزرگ و مهمی رخ داده است. حل بحران باید توسط خود لیبیاییها و تحت نظارت سازمان ملل باشد. ما زمینه را برای مذاکره میان طرفهای لیبیایی بدون مداخله در دستور کار و روند مذاکرات فراهم میکنیم.
در این راستا سامح شکری، وزیر خارجه مصر و ناصر بوریطه درباره تلاشهای مشترک برای حل و فصل بحران لیبی گفتگوی تلفنی کردند.
شکری بر لزوم ادامه هماهنگی برای حل بحران تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات