• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99061813189
  • خبرنگار : 50180

با انتقاد از افزایش چند برابری قیمت کودهای فسفاته و پتاسه

مدیرعامل تشکل‌های حمایتی کشاورزی کرمانشاه: دولت برای حمایت از کشاورزان ‌دست‌به‌کار شود

مدیرعامل تشکل‌های حمایتی کشاورزی کرمانشاه: دولت برای حمایت از کشاورزان ‌دست‌به‌کار شود

ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل تشکل‌های هدایتی و حمایتی بخش کشاورزی استان کرمانشاه با انتقاد از افزایش قیمت نهاده‌های بخش کشاورزی، گفت: با حذف ارز دولتی کودهای فسفاته و پتاسه افزایش قیمت چند برابری داشته‌اند که این موضوع می تواند در افزایش هزینه‌های کشاورزان تاثیر جدی داشته باشد.

سجاد سنجابی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش سه تا شش برابری قیمت نهاده‌های بخش کشاورزی و به تبع آن افزایش هزینه تمام شده تولید، گفت: قیمت کودهای فسفاته و پتاسه با حذف ارز دولتی شش برابر شده اند و این موضوع می تواند کشاورزان را با چالش های جدی در فصل کشت برای تامین نهاده های مورد نیاز مواجه کند.

وی اضافه کرد: حالا که ارز دولتی حذف شده باید نهاده‌ها و تسهیلات ارزان قیمتی در اختیار کشاورزان قرار بگیرد تا بتوانند به کشت بپردازند، در غیر این صورت کشاورزان حاضر نخواهند بود محصولات استراتژیک و پرزحمتی مانند گندم، جو و کلزا بکارند و با قیمت پایین بفروشند.

مدیرعامل تشکل‌های هدایتی و حمایتی بخش کشاورزی استان کرمانشاه  با تاکید بر اینکه ارائه تسهیلات ارزان قیمت یا نهاده‌های کشاورزی با قیمت‌های ارزانتر به کشاورزان تنها راه کاهش هزینه‌های تولید است، گفت: دولت برای حمایت از تولید زودتر دست‌به‌کار شود. 

عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور همچنین با تاکید بر لزوم تعیین قیمت های مناسب برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی، اظهار کرد: تعیین قیمت‌های پایین و ناعادلانه برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط دولت، کشاورزان را به کاشت صیفی جات و محصولات آب بر تشویق کرده که این موضوع باعث شده با تولید زیاد سبزیجات و صیفی جات و بازار اشباع شده روبرو شویم. البته برخی کشاورزان هم برای گریز از این شرایط زمین های خود را برای کاشت محصولات مختلف اجاره می دهند.

وی با بیان اینکه تداوم این روند و عدم تمایل کشاورزان به کشت محصولات استراتژیک خودکفایی در برخی محصولات از جمله گندم را از بین می برد، از دولت درخواست کرد برای خرید تضمینی محصولات استراتژیک قیمت‌های عادلانه و واقعی تعیین کند.

سنجابی ادامه داد: دولت با تعیین نرخ منطقی و عادلانه برای محصولات اساسی از جمله گندم، جو ، کلزا و چغندرقند و اعلام آن تا حداکثر  ۲۵ شهریورماه می تواند کشاورزان را برای کشت به موقع و تولید حداکثری تشویق کند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha