به گزارش ایسنا مهدی صفارینیا امروز در هجدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس که به صورت حضوری و آنلاین با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و محسن دهنوی نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون اقتصاد دانشبنیان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گزارشی از فعالیتهای پارک فناوری پردیس در سال گذشته ارائه کرد.
وی با بیان اینکه پارک فناوری پردیس توانست در سال گذشته اراضی و فعالیتهای خود را توسعه دهد، درحالیکه از ۲۱هزار اکنون به ۱۴۰هزار هکتار رسیده است، ادامه داد: ۲۴۰۰ عضو حقوقی شبکه فناوری و نوآوری ایران تحت پوشش پارک فناوری پردیس فعالیت میکنند. این اعضا شامل ۶۵ شتابدهنده، ۶۵۰ استارتاپ، ۱۲ فضای اشتراکی، ۴۵ کارگزار تخصصی، ۱۳۷ استارتاپ مستقر در ۱۲ شتابدهنده، ۹۴ تیم نوپا، ۴۱ شرکت استیجاری و ۱۱۸ شرکت تملیکی میشوند.
دستاوردهای پارک پردیس در سال گذشته
صفارینیا با اشاره به دستاوردهای اعضای پارک فناوری پردیس در سال ۹۸ اظهار کرد: در سال گذشته ۵۰ محصول تولید شده در پارک فناوری پردیس به ارزش ۲۷ میلیون یورو صادر شده است. این محصولات به ۲۲ کشور صادر شدهاند.
وی ادامه داد: رشد فروش شرکتهای دانشبنیان عضو پارک فناوری پردیس ۳۶ درصد معادل ۳۰هزار میلیارد ریال بوده است؛ درواقع ۱۱۲هزار میلیارد ریال فروش کل شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس بوده است.
رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه ۳۷ درصد منابع انسانی استقرار یافته در پارک رشد داشتهاند، گفت: فعالیت محققان در پارک فناوری پردیس باعث جلوگیری خروج ارز از کشور برابر با ۸۸ میلیون دلار شده است.
صفارینیا با تأکید بر اینکه ۴۲۶۲ میلیارد ریال هزینهکرد تحقیق و توسعه محققان پارک فناوری پردیس در سال گذشته بوده است، افزود: ۳۲۱۰میلیارد ریال سرمایهگذاری جدید در توسعه ۵۰ هزار مترمربع از فضاهای پژوهش و فناوری در پارک فناوری پردیس و شعب آن هزینه شده است.
همکاری پارکی با دانشگاهها
وی با بیان اینکه ۱۶۲ عنوان همکاری در سال ۹۸ با دانشگاههای کشور به ثبت رسیده است، گفت: سه پروژه مشترک بین شرکتهای عضو با دانشگاهها و مراکز پژوهشی، ۱۷ مورد اشتراکگذاری امکانات آزمایشگاهی و کار گروهی، انجام ۱۷ پایاننامه در شرکتها و راهبری ۹ پایاننامه در حضور فناوری و نوآوری، از دستاوردهای همکاری پارک فناوری پردیس با دانشگاهها بوده است.
رئیس پارک فناوری پردیس جذب ۵۷ استاد دانشگاه در شرکتها، انتشار ۲۴ مقاله داخلی و خارجی، جذب ۳۵ کارآموز و دانشجو را از دیگر نتایج همافزایی با دانشگاههای کشور در پارک فناوری پردیس دانست.
وی با بیان اینکه ۱۱۹ عنوان نوآوری در سال گذشته توسط محققان پارک فناوری پردیس به ثبت رسیده است، گفت: طی سال گذشته پنج فناوری خارجی به صورت مشترک به انجام رسیده است که از این تعداد ۲۵ مورد بومیسازی دانش فنی، ۷۷ محصول جدید و ارتقاء یافته و ۹ پروژه حاصل همکاری مشترک بین شرکتهای عضو بوده است که از نتایج بومیسازی دانش فنی توسط اعضای پارک فناوری پردیس به شمار میرود.
وی با اشاره به توسعه کمی و کیفی شرکتهای عضو در سال گذشته گفت: ۱۸ مورد تائیدیه استاندارد ملی و بینالمللی، ۴۳ گواهی رضایتمندی مشتری، ۶۹ مجوز و برنامه جدید، ۲ ارتقای رتبه، ۴۰ اخذ یا تمدید تائیدیه دانشبنیانی و ۱۱ جایزه و تقدیرنامه در جشنوارههای ملی و بینالمللی، از دستاوردهای محققان پارک فناوری پردیس در سال گذشته بوده است.
به گفته رئیس پارک فناوری پردیس، درواقع ۱۸۳ نشان و گواهینامه جدید توسط محققان این پارک اخذ شده است.
تجاریسازی و توسعه خدمات تخصصی
صفارینیا با اشاره به تسهیلات تجاریسازی و توسعه خدمات تخصصی در پارک فناوری پردیس از شرکتهای دانشبنیان گفت: ۲۵۰۹ میلیون ریال حمایت بلاعوض از شرکتهای عضو پارک و ۲۳۰ میلیارد ریال تأمین مالی برای جذب سرمایه و تسهیلات سه طرح فناورانه، بخشی از تسهیلات تجاریسازی به شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس به شمار میرود.
وی با اشاره به حمایتهای پارک فناوری پردیس برای حضور در مناقصات، گفت: ارائه مشاوره مناقصات به ۴۰ شرکت، ارائه تضامین حضور در مناقصات به مبلغ ۳۰۰۰ میلیارد ریال و اطلاعرسانی ۳۵۰ مناقصه به شرکتهای عضو، از حمایتهای پارک فناوری پردیس در زمینه مناقصات بوده است.
صفارینیا با بیان اینکه ۱۰ درصد سهم از مالیات بر ارزش افزوده به پارکهای فناوری در سال گذشته اختصاص یافت، گفت: همچنین مصوبه هیئت وزیران برای استقرار واحدهای فناوری تا رده ۳ محیط زیستی در پارک پردیس اخذ شد. همچنین اقدامات برای ۲۰ نفر که نیاز به خدمات تخصصی نظام وظیفه داشتند، تسهیل شد.
به گفته رئیس پارک فناوری پردیس، ۲ هزار و ۸۹۱ نفر از پرسنل ۵۰ شرکت دانشبنیان عضو پارک از معافیت مالیات بر حقوق برخوردار شدند؛ همچنین ۸۱۸ میلیارد ریال معافیت برای ۷۵ شرکت عضو به ثبت رسید.
استقرار دفاتر دولتی در پارک
وی با بیان اینکه در سال گذشته دفاتر دولتی در پارک فناوری پردیس مستقر شدند، گفت: اداره صنعت، معدن و تجارت، شورای حل اختلاف ویژه شرکتهای دانش بنیان و نخبگان و دفتر مرکز مالکیت معنوی از دفاتر دولتی بودند که در سال ۹۸ در پارک مستقر شدند.
آخرین وضعیت شبکه فناوری و نوآوری ایران
وی با بیان اینکه در سال ۹۸ بیش از ۲ هزار و ۲۸۷ عضو حقوقی و ۳۱ هزار و ۸۴۳ عضو حقیقی به شبکه فناوری و نوآوری ایران پیوستند، گفت: ۱۷۹ سرفصل خدماتی شامل ۱۱۴ خدمت در بازار خدمات کسب و کار، ۶۵ خدمت در بازارهای تامین مالی و فناوری اطلاعات از دیگر اقدامات توسعه سایت شبکه فناوری و نوآوری ایران بوده است.
صفاری نیا با بیان اینکه در سال گذشته دومین نشست بینالمللی سرمایه گذاری فناوری D۸ در پارک پردیس برگزار شد، تصریح کرد: این رویداد با حضور بیش از ۱۶۰ شرکت کننده از ۱۹ کشور برپا شد که در نهایت تفاهم نامهای به میزان ۵۵۰ هزار دلار در راستای خرید تجهیزات پزشکی به مرحله انعقاد رسید.
رییس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در طی سال نمایشگاههایی همچون اینوتکس ۲۰۲۰ را برگزار کردیم، گفت: در راستای توسعه زیست بوم کارآفرینی از برگزاری رویدادهای مرتبط با این موضوع نیز حمایتهایی داشتهایم.
وی با بیان اینکه طی برگزاری ۱۰ رویداد در ۹ حوزه، ۴۰ نیاز فناوری مورد شناسایی قرار گرفت، گفت: در ۴ فستیوال اختراعات (صنعت کشاورزی، سنگ، کاشی و سرامیک، از پساب تا آب) ۳۰۰ طرح معرفی شدند.
وی گفت: همچنین ۷ استارتاپ به سرمایهگذاران در رویدادهای مختلف معرفی شدند.
دستاوردهای شبکه فن بازار شبکه ملی ایران
وی با بیان اینکه ۲۰۴ میلیارد ریال هزینه بازاریابی و فروش ۱۴۲ محصول فناورانه در سال ۹۸ دستاورد شبکه فن بازار بوده است، گفت: همچنین ۳ شعبه جدید فن بازارهای منطقهای و تخصصی و ۲۶ فن بازار تخصصی و منطقهای طی سال گذشته راه اندازی شد.
وی افزود: ۹۲ مورد رفع نیاز فناورانه به ارزش ۳۱۰ میلیارد ریال یکی دیگر از دستاوردهای شبکه فن بازار ملی ایران بوده است.
رئس پارک فناوری پردیس ادامه داد: ۱۰ کارگزار جدید به شبکه فن بازار ملی ایران در سال گذشته افزوده شد.
ایجاد زمینه اشتغال نخبگان مقیم خارج در پارک
صفاری نیا با بیان اینکه از ۱۴ کشور مهاجرت معکوس شده است، گفت: در مجموع ۲۸ شرکت دانشبنیان عضو پارک توسط ایرانیان مقیم خارج راهاندازی شدهاند.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۷ شرکت دانشبنیان عضو پارک ۳۱ محصول مرتبط با کرونا را به تولید میرسانند، گفت: کیتهای تست تشخیص کرونا، ونتیلاتور، ماشین بیهوشی، دستگاه مطالعات ساختار ویروس، تست سلامت ریه، ماسک تنفسی و محافظتی، تست غربالگری و ... از جمله این محصولات تولید شده توسط محققان پارک پردیس در حوزه کرونا بوده است.
انتهای پیام
نظرات