خالد جعفری امروز(17شهریور) در جلسه مقدماتی و هماهنگی ثبت جهانی اورامان به بیان ویژگی های منحصر به فرد استان و منطقه اورامان اشاره کرد و گفت: این مناطق با حفظ بسیاری از ویژگی های تاریخی و فرهنگی و شکل زندگی برای مردم دیگر مناطق و گردشگران جذاب خواهد بود.
وی افزود: با توجه به سفر ارزیاب یونسکو به استان و منطقه اورامان در روز پایانی شهریورماه باید همه تلاش خود را برای جلب نظر ارزیاب یونسکو بکار بگیریم و اگر مشکلی در روستاهای هدف وجود دارد آن ها را با کار جهادی و تلاش مضاعف برطرف کنیم.
جعفری با بیان اینکه ثبت جهانی یونسکو اثرات بسیار مثبتی برای کشور و استان در پی خواهد داشت، بیان کرد: ثبت جهانی اورامان نظر مردم و گردشگران را به این منطقه جلب خواهد کرد که این امر حتما به بهبود معیشت و افزایش درآمد مردم منطقه منجر خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان ذکر کرد: علاوه بر افزایش درآمد مردم ثبت جهانی اورامان می تواند در حفظ بافت و فضای منطقه نیز بسیار موثر واقع شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با ثبت جهانی این منطقه شاهد مهاجرت معکوس مردم به روستاهای اورامان و عمران و آبادانی بیشتر باشیم.
جعفری در ادامه ثبت جهانی اورامان را نیازمند همکاری، همراهی و همدلی مردم با مسئولان دانست و گفت: فرمانداران، بخشداران و دهیاران لازم است در روستاهای هدف که مورد بازدید ارزیاب یونسکو قرار می گیرد با مردم صحبت کرده و مزایای این رویداد بزرگ را برای آنان تشریح کنند و معتقدم مردم فهیم و با فرهنگ نیز در این راستا همکاری کامل را خواهند داشت.
ثبت جهانی اورامان یک سرمایە گذاری بزرگ برای آیندە کردستان است
ابراهیم زارعی،سرپرست معاونت سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه از همه توان خود برای ثبت این میراث گران بهااستفاده خواهیم کرد، گفت: سی و یکم شهریورماه ارزیاب یونسکو وارد منطقه خواهد شد و تا آن روز باید فرمانداران، بخشداران و دهیاران مرتبط تمام تلاش خود را با بهبودفضای مناطق هدف در جهت جلب نظر ارزیاب یونسکو بکار بگیرند.
وی اظهار کرد: زمان حاضر، زمان تلاش و فداکاری برای ثبت جهانی اورامان است و به هیچ وجه این فرصت تاریخی برای استان نباید از دست برود.
زارعی با بیان اینکه ما در کردستان دارای سه ثروت فرهنگی، تاریخی و طبیعی هستیم، افزود: این ثروت ها باید برای استان حفظ شود و به هیچ وجه نباید دخل و تصرف های نابجا در آن صورت گیرد.
وی افزود: اگر ساخت و سازی در منطقه اورامان و روستاهای هدف انجام می شود باید با نظارت سازمان میراث فرهنگی انجام شود، چرا که اگر این شکل از زندگی برچیده شود دیگر اورامان برای گردشگران جذابیت نخواهد داشت.
سرپرست معاونت سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان قول مساعد داد: اگر اعتباری در جهت بهبود فضای روستاهای هدف نیاز باشد آن را تامین خواهیم کرد.
زارعی خاطرنشان کرد: بی گمان ثبت جهانی اورامان سرمایه ای بزرگ برای استان است و می تواند سالیانه درآمدهای سرشار گردشگری را عاید مردم کند.
انتهای پیام
نظرات