علی بایگانه یکشنبه ۱۶ شهریورماه در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره «بزخری حبوبات توسط دلالان و فروش به نرخ دو برابر به مردم»، اظهار کرد: تا زمانی که زنجیره تولید طراحی و تکمیل نشود، مشکل دلالان و نوسانات قیمت خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ۷۵ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در استان آغاز شده است که حبوبات نیز از جمله گیاهان در تناوب گندم و جو کشت خواهند شد.
وی با بیان اینکه در استان همدان شرکت تأمین پایههای بذر حبوبات فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: حبوبات دیم مثل نخود و عدس و حبوبات آبی مانند لوبیا در مزارع استان همدان کشت میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به خرید گندم در استان، افزود: امسال حدود ۴۴۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که استان همدان رتبه ششم را در این زمینه کسب کرده است.
وی با بیان اینکه سالانه ۴۰۰ هزار هکتار گندم در استان همدان کشت میشد، یادآور شد: در استان همدان به طور متوسط ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تن گندم تولید میشد که رکورد خرید گندم در این استان ۶۲۵ هزار تن بوده است.
بایگانه با تأکید بر اینکه امسال سطح ۴۰۰ هزار هکتاری به استان همدان ابلاغ شده است، گفت: نهادههای مورد نیاز برای کشت گندم تدارک دیده شده و بذور اصلاح شده و با کیفیت در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
وی از کشاورزان خواست از بذور اصلاح شده گندم استفاده کنند و ادامه داد: با توجه به کیفیت بالای بذور گندم اصلاح شده به کشاورزان توصیه میکنم حداقل ۳۰ درصد از بذور مورد نیاز خود را از بذور اصلاح شده استفاده کنند.
این مقام مسئول با اشاره به کشت سالانه بیش از ۱۰۰ هزار هکتار جو در مزارع استان همدان، بیان کرد: سال زراعی گذشته ۱۲۷ هزارهکتار جو در استان همدان کشت شد که ۳۲۵ هزار تن محصول از این سطح برداشت شد و پیشبینی میشود در سال زراعی جدید این میزان حفظ شود.
وی قیمت بذور گواهی شده جو دیم را ۳۰۰۰ تومان و جو آبی را ۳۳۰۰ تومان دانست و تصریح کرد: در بحث تأمین پایههای بذری جو عقب هستیم و باید تلاش بیشتری صورت بگیرد.
بایگانه درباره تأمین کودهای شیمیایی برای کشتهای پاییزه استان همدان، گفت: امسال ۱۱۵ هزار تن سهیمه کودهای ازته، فسفاته و پتاس به استان همدان ابلاغ شده که تاکنون ۳۷ درصد از این سهمیه تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه کودهای شیمیایی مورد نیاز برای کشت کلزا در استان تأمین و ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: استان همدان سابقه دیرینه در کشت کلزا دارد و سال های اخیر به عنوان محصول استراتژیک از سرگرفته شده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه ۸۵ درصد از روغن کشور از طریق واردات تأمین میشود، مطرح کرد: سالانه چهار میلیارد دلار هزینه واردات روغن بوده است.
وی بیان کرد: سال گذشته با وجود تلاش هایی که در استان صورت گرفت، ۲۴۰۰ هکتار دانه روغنی کشت شد که عواملی چون سرما و تگرگ به ۱۴۲۵ هکتار از مزارع خسارت وارد کرد که در نهایت ۱۹۳۰ تن محصول از این سطح تولید شد.
بایگانه با بیان اینکه امسال برنامه کشت ۷۰۰۰ هکتار کلزا به استان همدان ابلاغ شده است، ادامه داد: امسال باید ۱۴ هزار تن دانه روغنی کلزا از مزارع استان برداشت شود.
وی با تأکید بر اینکه کشت گشنیز تهدیدی برای کشت کلزا در شهرستان نهاونده شده است، خاطرنشان کرد: گشت دانههای روغنی کلزا به علت افزایش کشت گشنیز در شهرستان نهاوند کاهش یافته است چراکه بحث قیمتی دانههای روغنی توان رقابت با گشنیز را ندارد.
وی از پیشبینی تولید ۹۱۳ هزار تن سیبزمینی در استان همدان خبر داد و گفت: سال گذشته نزدیک به ۹۰۰ هزار تن سیبزمینی از مزارع استان همدان برداشت شد و امسال پیشبینی میشود ۹۱۳ هزار تن محصول تولید شود.
بایگانه تصریح کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۲۲۰ هکتار سیبزمینی در مزارع استان کشت شده بود که این میزان در سال جاری به ۲۰ هزار و ۸۸۰ هزار هکتار رسیده است و تلاش داریم سطح زیرکشت سیبزمینی را حفظ کنیم.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۵۰ هزار هکتار از مزارع سیبزمینی استان همدان برداشت شده و باقی مانده به عنوان تولید پاییزه از مهر و آبان برداشت میشود.
انتهای پیام
نظرات