دکتر بهروز یاراحمدی درگفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استفاده از آرتمیا برای تغذیه آبزیان از سال ۱۹۳۹ آغاز شده و امروزه در سطح وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اختلاف در کیفیت سیستم گونههای مختلف آرتمیا یکی از دلایل اصلی اختلاف قیمت آنها است.
یاراحمدی اضافه کرد: ویژگیهای تخمگشایی سیست آرتمیا از نظر پرورش دهندگان آبزیان بسیار مهم است و معمولا بعد از حداکثر تخمگشایی سیستها از ناپلیوسها برای تغذیه لاروها و آبزیان پرورشی استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: ارزش غذایی آرتمیای که به عنوان ماده غذایی برای پرورش و تغذیه آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد به مراتب مهمتر از ویژگیهای تخم گشایی آن است.
این دکترای تغذیه افزود: پرورش صحیح لاروها مرحله مهمی در پرورش در آبزیان به شمار میرود و اغلب آبزیان در این مرحله با غذای زنده تغذیه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: جلبکهای تک سلولی، روتیفر، دافنی، آرتمیا و کرمها از مهمترین گونههای غذایی زنده هستند که در تغذیه لاروها به مقدار زیادی کاربرد دارند.
یاراحمدی گفت: آرتمیا موجود با ارزشی است که در پرورش لاروهای انواع ماهیان آب شور و شیرین و میگوها مورد استفاده قرار میگیرد.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: استفاده از سیستم پوست زدایی شده ناپلئوس تازه از تخم خارج شده و بیوماس آرتمیا در کلیه مراحل مختلف رشد برای تغذیه لارو اکثر آبزیان پرورشی در طول دوره پرورش اهمیت بسیار زیادی دارد و سبب رشد سریع تر درصد بازماندگی بالاتر و فرش تولید میشود.
وی خاطر نشان کرد: اگر از سیستم پوست زدایی شده آرتمیا به عنوان یک منبع پروتئینی با قابلیت هزینه بالا به همراه پودر ماهی استفاده شود ارزش بیولوژیکی خوراک آن بهبود مییابد.
انتهای پیام
نظرات