مهندس بهروز رحیمی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب گزارشی از وضعیت تسهیلات رفاهی وزارت بهداشت به دانشجویان دستیاری و رزیدنت ارائه داد و اظهار کرد: این صندوق در سال های گذشته نسبت به بخشی از وظایف خود غفلت کرده بود و ما از دانشجویان دستیاری غافل بودیم در حالی که این دانشجویان از زحمتکش ترین قشر دانشجویان در حوزه علوم پزشکی محسوب می شود. بنابراین تاثیرات زیادی در عرصه سلامت کشور دارند اما از طرفی از نظر معیشتی همیشه در مضیقه هستند و چون اجازه کار در بخش های خصوصی و دولتی ندارند با مشکلات مالی زیادی مواجه می شوند.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشجویان دوره دستیاری به دلیل اینکه اغلب متاهل هستند نیازمند حمایت های مالی بیشتر می باشند به همین جهت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با همکاری معاونت دانشجویی این وزارتخانه تلاش های زیادی برای حل مشکلات معیشتی دانشجویان دوره دستیاری انجام دادند. به طوریکه یکی از مشکلات اساسی این دانشجویان نداشتن بیمه بود. در واقع علی رغم اینکه این دانشجویان خود عامل تاثیرگذار در عرصه تامین سلامت جامعه به حساب می آیند اما خود از داشتن بیمه درمانی محروم بودند. به همین جهت با تفاهم نامه ای که با بیمه سلامت صورت گرفت تمامی دستیاران متقاضی که ثبت نام کرده بودند تحت پوشش بیمه درمانی قرار می گیرند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین خاطرنشان کرد: پیش بینی ما این است که بتوانیم ۲۰ هزار دانشجوی PHD و دستیاری که فاقد بیمه سلامت هستند، تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. در واقع بر اساس تفاهم نامه ای که منعقد شده قرار بر این شد دانشجویانی که از قبل تحت پوشش بیمه هستند به دلیل عدم همپوشانی مجددا بیمه نشوند اما سایر دانشجویان بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
مهندس رحیمی در مرحله اول تعداد بیش از ۳۰۰۰ نفر برای استفاده از بیمه سلامت ثبت نام کردند که البته مهلت برای ثبت نام همچنان ادامه دارد و متقاضیان به محض ثبت نام به سازمان بیمه سلامت معرفی خواهند شد.
به گفته رحیمی، بر اساس تفاهم صورت گرفته ۵۰ درصد هزینه های بیمه سلامت دانشجویان فوق از طرف وزارت بهداشت و ۵۰ درصد نیز توسط صندوق رفاه دانشجویان پرداخت می شود. در واقع هزینه هایی که توسط صندوق پرداخت می شود به صورت وام و آنها اختصاص می یابد که این دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل می توانند این هزینه ها را بازپرداخت کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: محدودیت خاصی برای ثبت نام به منظور استفاده از بیمه سلامت برای دانشجویان وجود ندارد و صندوق رفاه به محض ثبت نام و تایید دانشگاه محل تحصیل دانشجو، اسامی را برای بیمه سلامت ارسال میکند. دانشجویان می توانند به صورت اینترنتی ثبت نام خود را انجام دهند و نیازی به حضور فیزیکی نیست.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص پرداخت وام دستیاری به دانشجویان علوم پزشکی گفت: بر اساس روندی که وجود داشت وام به دانشجویان غیردستیاری پرداخت می شد اما با موافقت هیات امنا و مسئولین صندوق و وزارت بهداشت و همچنین همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، تصمیم بر این شد که ردیفی برای وام دستیاری اختصاص یابد و در این زمینه تفاهم نامه هایی نیز با چند بانک منعقد شد. برنامه ما این است که ۱۰ تا ۱۵ هزار دستیار ما از این وام ها برای امسال استفاده کنند و بازپرداخت وام نیز یکسال پس از فارغ التحصیلی انجام می گیرد.
وی گفت: پیش بینی ما این است که اولین مرحله پرداخت وام های دستیاری در سال جدید از اوایل آبان ماه آغاز شود. در این راستا کارهای اداری این پرداخت ها انجام شده است و منتظر هستیم با شروع سال تحصیلی این وام ها پرداخت شوند.
مهندس رحیمی در خصوص بیمه بازنشستگی دانشجویان دستیاری نیز گفت: یکی دیگر از برنامه های وزارت بهداشت بیمه تامین اجتماعی یا بازنشستگی دانشجویان دستیاری است. بر این اساس دانشجویان دستیاری تحت پوشش بیمه بازنشستگی قرار می گیرند، رایزنی هایی نیز در خصوص این بیمه با سازمان تامین اجتماعی انجام شده است اما به دلیل برخی قواعد حقوقی نیازمند بررسی های کارشناسی بیشتر هستیم.
انتهای پیام
نظرات