• سه‌شنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99061108176
  • منبع : نمایندگی همدان

صنعت چاپ، نیازمند نگاه ویژه سازمان صمت

صنعت چاپ، نیازمند نگاه ویژه سازمان صمت

ایسنا/همدان یازدهم شهریور برای فعالان صنعت چاپ روز مهمی به‌شمار می‌رود، در یازدهم شهریور سال ۱۳۸۲ صنعت چاپ ایران دارای هویت شد و این روز، روز ملی صنعت چاپ نام گرفت. 

یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ بشریت، اختراع حروف چاپی مستقل و دستگاه چاپ بوده ‌است. نخستین‌بار، "یوهانس گوتنبرگ" آلمانی در سال ۱۴۵۶ میلادی چاپ را اختراع کرد و پدر چاپ دنیا نام گرفت.

اختراع گوتنبرگ ظرف مدتی حدود ۴۰ سال در عمده کشورهای اروپایی و در شهرهایی مانند ونیز، فلورانس، پاریس و لیون رواج پیدا کرد و چاپخانه‌هایی با این روش به‌وجود آمد.

مدیر بزرگترین شرکت چاپ و بسته‌بندی غرب کشور ضمن تبریک روز صنعت چاپ به تمامی دست اندرکاران عرضه چاپ و نشر، گفت: روز صنعت چاپ، بهانه‌ای است برای گرامی داشت فعالان صنعتی که شغلشان آمیزه‌ای از هنر، فرهنگ و صنعت است.

نصرت الله طاقتی احسن در گفت‌و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه چاپ در دنیا به عنوان یک صنعت مادر شناخته می‌شود، بیان کرد: صنایع مادر به صنایعی می‌گویند که در توسعه و استفاده از تکنولوژی منحصر به‌فرد بوده و در تمام مراحل زندگی بشریت تأثیرگذار است. صنعت چاپ، یکی از پراشتغال‌ترین شغل‌ها در کشورهای توسعه یافته است که با تمام صنوف و شغل‌ها رابطه مستقیم دارد.

طاقتی احسن ادامه داد: در استان همدان، افزون بر 500 نفر به صورت مستقیم در این صنعت فعال هستند و بیش از هزاران نفر هم به صورت غیرمستقیم در این عرصه فعالیت می‌کنند.

وی در رابطه با وضعیت صنعت چاپ در استان همدان، توضیح داد: اگر چه صنعت چاپ همدان در غرب کشور یک سر و گردن از بقیه جلوتر است اما در مجموع، کشور ایران و استان ما هنوز نتوانسته در این صنعت حرفی برای گفتن داشته باشد.

وی افزود: ایران از نظر جمعیت در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا رتبه سوم را دارد اما از نظر صنعت چاپ رتبه چهاردهم را دارد.

وی با بیان این که امرار معاش بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از ایران و کشورهای همسایه مرتبط با صنعت چاپ، مواد غذایی و صنعت ایران است، تصریح کرد: این افراد از بازار ایران امرار معاش می‌کنند اما نسبت به این جمعیت و نسبت به نیروی مصرف کننده‌ای که داریم رتبه خوبی در این صنعت نداریم و فاصله‌ای ۳۰ ساله با کشورهای پیشرو داریم.

طاقتی احسن در رابطه با دلایل عقب ماندگی صنعت چاپ ایران، بیان کرد: این صنعت جز خانواده فرهنگ است و از خانواده صنعت حمایتی نمی‌شود، حجم سرمایه‌گذاری بالای این صنعت از توان سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی خارج است و نیروی آموزش دیده و فارغ التحصیل دانشگاهی در این حوزه بسیار کم است.

وی با تأکید براینکه وضعیت درآمدی این صنعت به خصوص در سال‌های اخیر به دلیل شرایط اقتصادی و رکود حاکم بر کشور به شدت آسیب دیده و فعالان این صنعت از پایین‌ترین درآمد و خدمات بهره‌مند هستند و در مملکت ما نیز نقشه راهی برای پیشرفت و توسعه این صنعت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ما در مجموعه خود انتظار هیچ حمایتی از نهادهای مربوطه را نداریم، فقط برای ما مانع تراشی نکنند. 

طاقتی احسن در رابطه با آسیب کروناویروس بر روی این صنعت، یادآور شد: کرونا تقریبا ۷۰ درصد فعالیت نیمه جان صنعت چاپ را نابود کرد و درحال حاضر صنعت چاپ ایران با توانی زیر ۳۰ درصد در حال فعالیت است.

وی در پایان تأکید کرد: به نظر می‌آید با توجه به این که در استان همدان شرایط اقلیمی و اولویت توسعه با کشاورزی و دامداری و تمرکز بر صنایع تبدیلی برنامه‌ریزی شده است، انتظار بر این است که بر صنعت چاپ استان توجه بیشتری شود تا این صنعت کمک کند مواد خام و تولیدات کشاورزی خام به خارج از استان و خارج از کشور کمتر صادر شود و تا جایی که ممکن است در استان فرآوری، بسته بندی و با ارزش افزوده چند برابر صادر شود.

 رئیس اتحادیه چاپخانه داران شهر همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در رابطه با مشکلات صنفی چاپخانه داران استان همدان باوجود اینکه همدان پتانسیل بالایی از نظر موقعیت جغرافیایی و بحث صادراتی دارد مشکلات زیادی وجود دارد.

علی خضریان با بیان اینکه متاسفانه یکی از معضلات ما نزدیکی به تهران و خروج کار از استان است، تصریح کرد:  یکی از مشکلات ما این است که در استان‌هایی که معمولا کوچک هستند به لحاظ بنیه مالی، واحدهای چاپی مشکلات زیادی دارند و باید حمایت‌هایی از طرف دولت در این بخش انجام شود تا این واحدها برای توسعه، به‌روز و تجهیز شدن انگیزه پیدا کنند.

وی افزود: واحدهایی که در مراکز استان های بزرگ مانند تهران، اصفهان و شیراز هستند به دلیل ساختار صنعتی که دارند معمولا حجم سفارشات بالایی دارند و سرمایه‌گذاری در این استانها بیشتر جواب می‌دهد اما در استان‌های کوچک مثل همدان معمولا سرمایه‌گذاری سنگین در صنعت و خصوصا صنعت چاپ نیاز به یک سری مشوق‌هایی مانند حمایت‌های دولتی و تسهیلات ارزان قیمت بانکی دارد.

خضریان  خاطرنشان کرد: بخش صنعتی واحدهای چاپی ما به نوعی متأثر و زیر نظر سازمان صمت  و بخش فرهنگی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند اما نظر وزارت صمت به مسئله چاپ در حدی که باید باشد نیست و آنها چون احساس می‌کنند وزارت ارشاد کار می‌کند توجهشان را کمرنگ کرده‌اند درحالیکه انتظار ما از مدیر کل اداره صمت استان این است یک نگاه ویژه به صنعت چاپ همدان داشته باشند.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران همدان اظهارکرد: در شهر همدان بیش از ۲۵۰ واحد صنفی وجود دارد اما فقط ۱۳۰ واحد زیر نظر اتحادیه هستند. ما اگر مساعدت اتاق اصناف و اداره صمت را داشته باشیم می‌توانیم آنها را نیز جذب اتحادیه کنیم تا هم اتحادیه قدرتمند شده و هم آنها از خدمات اتحادیه بهره‌مند شوند.

خضریان در رابطه با تأثیر کروناویروس بر صنعت چاپ، توضیح داد: کرونا در تولید و صنعت تأثیر بسیار زیادی در دنیا گذاشته است و چاپ نیز صنعتی است که به تمام صنایع وابسته است بنابراین کرونا تأثیر زیادی بر روی فعالیت ما داشته است به‌صورتیکه از اسفندماه ۹۸ تا اردیبهشت سال‌جاری واحدهای صنفی ما به دستور مقامات مربوطه تعطیل بودند و این تعطیلی ناخواسته باعث خسارات فراوانی به فعالان این صنعت شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha