به گزارش خبرنگار ایسنا به نقل از سایت تحلیلی ۱۸۰post لبنان، سلیم الاسمر، نویسنده و کارشناس در این باره میگوید:
۱- نامگذاری مصطفی ادیب به عنوان کاندیدای نخست وزیری لبنان، نامگذاری از نوع فرانسوی است زیرا وی شناسنامه فرانسوی دارد، همسرش فرانسوی و پدر زنش ارتباط تنگاتنگی با کاخ الیزه دارد. گفته شده است که فرانسویها از ۱۰ روز پیش با وی برای نخست وزیری صحبت کرده و تمایل و مذاق او را تست کرده بودند.
۲- چهار روسای سابق نخست وزیری لبنان یعنی سعد الحریری، نجیب میقاتی، فواد سینیوره و تمام سلام با انتخاب وی موافقت کردهاند.
۳- حزبالله و جنبش امل با کاندیداتوری مصطفی ادیب موافقت کردهاند.
۴- جریان ملی آزاد لبنان بریاست جبران باسیل نیز نظر موافقی روی کاندیدای جدید دارند.
۵- مصطفی ادیب شخصیتی حساسیتزا یا تنش آفرین نیست و شباهت زیادی به شخصیت حسان دیاب دارد.
۶- سوابق وی گویای آن نیست که بتواند بحرانهای سیاسی و اقتصادی این کشور را بعد از انفجار بیروت اداره کند.
۷- اراده یا عجله جدی بوده تا قبل از سفر روز سه شنبه ماکرون، رییس جمهور فرانسه به بیروت نخست وزیر جدید لبنان تعیین شود. حالا این سناریو شکل گرفته است اما تشکیل کابینه حتما برای او سخت خواهد بود. اگر ادیب در تالیف کابینه عاجز شود آنگاه از ادامه کار منصرف میشود و همه چیز به مربع اول بازگشته و دعوای سعد الحریری و جبران باسیل از نو آغاز میگردد زیرا این دو یا آرای آنها در یکجا جمع نمیشود.
۸- سعد حریری شخصیتی سنی از شمال لبنان را انتخاب کرده است تا در انتخابات پارلمانی آتی لبنان (احتمالا آغاز سال ۲۰۲۱) بتواند نفوذ بیشتری در این منطقه از لبنان داشته باشد.
۹- بعید است دولت جدید تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر آینده تشکیل شود زیرا آمریکاییها مشغول انتخابات خود هستند و میخواهند سرشان خلوت شود تا بتوانند تضییقات زیادی پیش پای دولت جدید لبنان برای حضور حزبالله در کابینه بگذارند.
۱۰- حالا که فرانسه و جامعه بینالملل کمکهای مالی به لبنان را منوط به تغییرات جدی، اصلاح قوانین و مبارزه با فساد مالی در این کشور کردهاند پس مصطفی ادیب مجبور است وزرای وزارتخانههای کلیدی مثل اقتصاد و انرژی را با مشورت یا موافقت فرانسویها انتخاب کند.
انتهای پیام
نظرات