• یکشنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۰:۲۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99060806249
  • خبرنگار : 71607

کاوشگری برای تصویربرداری از روده بزرگ

کاوشگری برای تصویربرداری از روده بزرگ

محققان "دانشگاه کلرادو بولدر" (University of Colorado Boulder) ایالات متحده آمریکا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یک کاوشگر روده بزرگ برای تصویربرداری خودکار و نمونه‌برداری از پولیپ‌ها شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، هرساله میلیون‌ها کلونوسکوپی انجام می‌شود تا سرطان در اسرع وقت تشخیص داده شود. پس‌روده‌بینی یا کولون‌بینی یا کولونوسکوپی معاینه و بررسی داخل پس‌روده (کولون) و انجام اقدامات تشخیصی و درمانی با دستگاه پس‌روده‌بین (کولونوسکوپ) را می‌گویند.

ماهیت معمول این رویه‌ها و نیاز مداوم به آنها باعث شده است محققان در دانشگاه کلرادو بولدر یک دستگاه مخزن مانند رباتیک را برای حرکت و گردش در روده بزرگ، تصویربرداری و حتی نمونه‌برداری کردن روده بزرگ تولید کنند.

قرص‌های الکترونیکی قابل خوردن وجود دارد که می‌توانند هنگام حرکت از یک انتهای سیستم گوارش به روده دیگر از روده عکس بگیرند. با این حال، اینها دستگاه‌های نسبتاً محدودی هستند و نمی‌توانند درجایی متوقف شوند و به دنبال یک ضایعه مشکوک باشند و آن را بررسی کنند و یا جهت حرکت خود را تغییر دهند و نمونه‌برداری کنند.

اما دستگاهی که محققان آمریکایی توسعه داده‌اند "انداکیولس" (Endoculus) نام دارد و دارای چهار مجموعه از زنجیر است که به ربات اجازه می‌دهد در امتداد بتواند در تمام جهات در داخل روده بزرگ حرکت کند. از پمپ هوا برای باد کردن روده بزرگ و پمپ آب برای تمیز کردن ناحیه استفاده می‌شود. چراغ‌های ال.ای.دی تعبیه شده در دستگاه، فضای درون روده را روشن می‌کنند و یک بخش نمونه‌برداری آن نیز به دستگاه اجازه می‌دهد تا از پولیپ‌ها نمونه‌برداری کند.

در حال حاضر دستگاه تقریباً به اندازه یک باتری سی است، اما محققان معتقدند که می‌توان آن را بسیار کوچک‌تر کرد. حرکت این دستگاه با استفاده از یک کنترلر بازی ویدئویی انجام می‌شود، اما می‌توان تکنیک‌های دید رایانه‌ای را نیز به آن اضافه کرد که به آن اجازه می‌دهد به تنهایی به حرکت و جستجوی پولیپ‌ها بپردازد.

باتری سی (C battery) یکی از ابعاد استاندارد باتری است که برای استفاده‌هایی چون ابزارهای قابل حمل و اسباب بازی‌ها به کار می‌رود. ابعاد این باتری به طور قرار داد ۵۰ میلی‌متر (۱٫۹۷ اینچ) طول و ۲۶٫۲ میلی‌متر (۱٫۰۳ اینچ) قطر در نظر گرفته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha