• چهارشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۹:۰۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99060504860
  • خبرنگار : 30054

خودکفایی ایران در تولید مواد اولیه داروسازی در آینده‌ای نزدیک

خودکفایی ایران در تولید مواد اولیه داروسازی در آینده‌ای نزدیک

داروسازی از مهم‌ترین و بزرگترین صنایع دنیا با رشد سالانه ۳ تا ۶ درصدی است.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام شیمی بازار،  آمارها نشان‌ می‌دهد درآمد صنایع داروسازی دنیا از ۸۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ به ۱۲۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ رسیده است. پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۲۰۲۳ به ۱۵۰۰ میلیارد دلار برسد. ایران از قدرت‌های نوظهور در صنعت داروسازی دنیاست و ارزش بازار تولید دارو در داخل کشور امسال به ۳۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد. صنعت داروسازی در ایران در دهه اخیر به‌طور میانگین، سالانه ۲۸ تا ۳۰ درصد رشد داشته که با ارزش دلاری این رقم حدود ۱۰ درصد می‌شود. این نرخ رشد از میانگین رشد صنعت داروسازی جهان بالاتر است.

حوزه دارو  را به عنوان «گرانیگاه» نظام سلامت کشور می‌دانند و اهمیت ویژه و استراتژیک آن غیر قابل انکار است. آرامش و ثبات در بازار دارویی کشور امری ضروری است چرا که با وجود تحریم‌ها و موانع ارزی، کوچک‌ترین اختلال در روند تأمین دارو برای بیماران باعث بر هم خوردن امور مربوط به نظام سلامت و بی‌اعتمادی مردم نسبت به این سیستم می‌شود. تامین داروی مناسب و ایمن می‌تواند بیش از ۸۰ درصد مشکلات مردم، بیماران و مسئولان حوزه سلامت را حل کند.

در ساخت دارو آنچه اهمیت دارد در دسترس بودن و کیفیت ماده اولیه آن است. هر دارو از دو قسمت تشکیل شده که عبارتند از ماده یا مواد موثره که به آن اجزای فعال هم می‌گویند و مواد حامل یا کمکی که تحت عنوان اکسیپیان هم شناخته می‌شوند. جزء فعال در واقع ماده اصلی داروست که خواص درمانی دارو نتیجه وجود این ماده در ترکیب شیمیایی محصول است. در مقابل اکسیپیان هر ماده کم وبیش خنثی است که به مواد دارویی اضافه می‌شود تا به آنها قوام و شکل ببخشد و خواص درمانی ندارد.

 در گذشته در ترکیب داروها تنها از گیاهان و حیوانات استفاده می‌شد، اما امروزه صنایع دارویی بخشی از صنایع شیمیایی به حساب می‌آید و مواد اولیه داروسازی از طریق فرایندهای شیمیایی تهیه و تولید می‌شوند.

در ایران ظرفیت و مزیت تولید مواد اولیه داروسازی بیشتر از داروهای ساخته شده است زیرا ثروت‌ها و منابع طبیعی و شیمیایی زیادی از جمله مواد نفتی، مواد پتروشیمی و کانی‌ها در کشور وجود دارد که می‌تواند به عنوان حلقه اولیه تولید مواد داروسازی مورد استفاده قرار گیرند.

به همین دلیل متولیان و مسئولان صنعت داروسازی و داروسازان کشور عزمشان را جزم کرده‌اند که کشور را در زمینه داروهای ساخته شده و مواد اولیه از جمله مواد شیمیایی داروسازی به خودکفایی برسانند. هدف نهایی از نگاه مسئولین این است که در آینده‌ای نه چندان دور ایران به عنوان صادرکننده عمده در این زمینه شناخته شود.

وضعیت تولید مواد اولیه داروسازی در ایران

به دنبال تشدید تحریم‌ها در سال‌های گذشته و در پی مشکلات ناشی از ممانعت از انتقال ارز برای تأمین مواد اولیه دارویی، متخصصان صنعت داروسازی کشور با تکیه بر توان و دانش خود، توانسته‌اند تا حدود زیادی این مشکلات را رفع کنند.

در سال ۵۷ تولید مواد اولیه داروسازی در ایران نزدیک به صفر بود اما امروز حدود ۷۰ درصد مواد اولیه داروسازی در داخل کشور تولید می‌شود و تا پایان دولت فعلی یعنی تا سال ۱۴۰۰ به ۸۰ درصد نیاز صنعت دارویی کشور می‌رسد.

امروزه در دنیا چین و هند مهم‌ترین تولیدکنندگان مواد اولیه داروسازی هستند اما تنها تعداد کمی از کشورها می‌توانند از این مواد موثره داروهای ساخته استاندارد بسازند. اما امروز در ایران ۹۷ تا ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز بیماران کشور در داخل تولید می‌شود و داروهایی که هنوز تولید داخل ندارند، یا به علت تعداد کم بیماران توجیه اقتصادی ندارد یا داروهای جدیدی است که به تازگی به بازار دنیا عرضه شده‌اند.

رشد و توسعه صنعت تولید مواد اولیه شیمیایی دارویی و داروهای ساخته شده امسال منجر به ۶۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی شده است. ۹۷ درصد داروهای تولید داخل سالانه ۷۵۰ میلیون دلار ارزبری دارد اما سه درصد داروهای وارداتی ۱.۳ میلیارد دلار ارز به خود اختصاص می‌دهد.

 در حوزه تولید مواد اولیه داروسازی نیز در سال ۹۸ حدود  ۶۵ درصد نیاز کشور در داخل تولید شد که ۱۳۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشت و امسال همان گونه که ذکر شد این میزان افزایش یافته و به مرز ۷۰ درصد رسیده است.

قرار بر این است در سال آینده ۱۸۰ محصول و مواد اولیه داروسازی دیگر در کشور تولید شود که منجر به ۱۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی دیگر خواهد شد. اکنون تولید داخلی این میزان از مواد اولیه داروسازی به نوعی تضمین شده است و به همیت دلیل ضریب امنیت دارویی کشور بالاتر رفته و در این زمینه به سمت خودکفایی در حرکت هستیم.

علاوه بر داروهای درمانی در تولید مکمل‌ها و ویتامین‌ها نیز جایگاه خوبی داریم و میزان رضایت‌مندی در مصرف بسیاری از ویتامین‌های ایرانی در مقایسه با مشابه خارجی بالا بوده است. در زمان طراحی و تولید ویتامین‌ها نیازهای منطقه‌ایی، نژادی و ژنتیکی افراد یک جامعه لحاظ می‌شود و با توجه به این موارد ویتامین‌ها طراحی و فرموله می‌شوند. وضعیت تولید مکمل‌های غذایی و انواع ویتامین‌ها در ایران نیز رو به رشد است تا جایی که چندی پیش رئیس شرکت دانش‌بنیان ماه فارمد اعلام داشته که کشورمان در فناوری تولید مکمل‌های غذایی می‌تواند جزء پنج کشوری باشد که دارای دانش فنی تولید این محصولات هستند.

شیمی بازار فهرستی از تمامی شرکت‌های معتبر فعال در حوزه تولید مواد شیمیایی دارویی را در اختیارتان قرار می‌دهد و شما می‌توانید به صورت مستقیم و کاملا بی‌واسطه با نازل‌ترین قیمت خرید خود را از این شرکت‌ها انجام دهید.

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha