به گزارش ایسنا، یک روزنامه نگار اسرائیلی در این یادداشت که در روزنامه اسرائیل الیوم منتشر شد، نوشت، "شعار "صلح در مقابل صلح" که مبنای توافق اسرائیل و امارات است دقیق نیست، زیرا آن دو اصلا درگیری و جنگی نداشتند. در واقع این توافق به معنای آن است که امارات مساله فلسطین را کنار گذاشته تا به خودش توجه کند و همین مساله تایید میکند که زمان لزوما به نفع فلسطینیها نیست، زیرا اکنون اسرائیل میتواند بدون در نظر گرفتن فلسطینیها از روابط خود با کشورهای عربی میانه رو بهرهمند شود.
توافق امارات و اسرائیل مفاهیم بسیاری دارد مهمترین آنها این است که پس از گذشت ۲۵ سال از رهبری فلسطین که در تشکیل کشور ناکام ماند، جایگاه بینالمللی فلسطینیها افت چشمگیری یافت و به همین دلیل احتمال میرود آنها کم کم به این درک برسند که در صورت مخالفت با هر طرحی در نهایت همه چیز را خواهند باخت. هرچند این تنها یک احتمال است.
اگر که تصور سرزمین بزرگ اسرائیل را کنار بگذاریم، توافق امارات و اسرائیل میزان دستاورد ما از بهبودی روابط با کشورهای "میانه رو" را در منطقه ثابت میکند. زیرا تحت هر شرایطی فلسطینیها به زندگی خود در فلسطین ادامه میدهند و به همین دلیل تشکیل سرزمین بزرگ اسرائیل دشوار خواهد بود. در نهایت مجبور خواهیم شد به یک راه حل مورد توافق یا دستکم مورد اجماع گسترده میان اسرائیلیها برسیم.
بخش مطلوب این توافق لزوما قرارداد جنگندههای اف ۳۵ نیست بلکه روش انجام این توافق است. توافقهای تاریخی نمیتوانند حاصل تلاش یک مرد آن هم به خاطر تمایلش بر ستاره بودنش باشند بلکه این ماموریتی است که بر دوش شخص دیگری قرار دارد و علاوه بر آن ما با مرد جنجالی روبرو هستیم که برای انجام اقدامات به تنهایی، از سوی اکثریت اسرائیلیها اختیاردار نشده است.
توافق اسرائیل با امارات متحده عربی به وزارت دفاعی نیاز دارد که از توافقنامههای امنیتی و نظامی حساس پشتیبانی کند و نیز به یک وزارت خارجه حرفهای نیاز دارد که روابط را تقویت و گسترش دهد اما به نظر میرسد که حرکت جمعی اسرائیل به نوعی ضعیف شده و به خاطر کمپینهای انتخاباتی که هیچگاه به پایان نمیرسند امکان دستیابی به توافق وجود ندارد و زمانی که تبلیغات انتخاباتی پایانی نداشته باشد همه چیز به نفع یک شخص پیش میرود و تنها روی رقابت متمرکز میشود.
اسرائیل علی رغم توافق با امارات، واقعاً از مخمصه سیاسی داخلی خود خارج نشده است و مانند یک کشتی که در آشفتگیهای شدید قرار دارد، به دست کسانی که قرار است روی آن موج سواری کنند، به دور خود میچرخد اما امکان ندارد که پس از برگزاری سه انتخابات پارلمانی و شیوع ویروس کرونا نفهمیم که آنچه اسرائیلیها بیش از هر چیز دیگر به آن احتیاج دارند، یک دوره آرامتر است.
توافق اسرائیل با امارات متحده عربی فوقالعاده است اما اگر اسرائیل به اندازهای که بتواند تواناییهای خود را تحقق ببخشد، قوی نباشد این توافق واقعا بیارزش خواهد شد چرا که این کشتی اسرائیلی که با لرزشهای شدید در حرکت است نه تنها سفر لذت بخشی نخواهد داشت بلکه دستاورد چندانی هم به ارمغان نخواهد آورد."
انتهای پیام
نظرات