مجید قزوینیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سالانه بیش از ۵۰۰۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان ابهر به کشت لوبیا اختصاص داده میشود.
وی با بیان اینکه ابهر بزرگترین شهرستان تولیدکننده لوبیا در استان بهشمار میرود، عنوان کرد: بیش از ۶۰ درصد لوبیای استان زنجان توسط کشاورزان ابهری تولید میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای حوزه کشاورزی افزایش بهرهوری و کاهش مصرف آب با بهرهگیری از روشهای جدید کشت است، عنوان کرد: یکی از راهکارهای موثر در این حوزه در کاشت لوبیا، کشت روی پشته است.
وی تصریح کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۶۰ هکتار از اراضی زیر کشت لوبیا در شهرستان ابهر به این روش کشت اختصاص داده شده است که با توجه به حجم بالای زمینهای زیر کشت لوبیا در ابهر، ترویج و توسعه این روش کشت میتواند بهرهوری در تولید را افزایش داده و باعث کاهش هزینههای تولید و افزایش عملکرد محصول شود.
قزوینیان گفت: با توجه به اینکه کشاورزان در روش سنتی از مقدار بذر بیشتری استفاده کرده و مصرف آب در زراعت لوبیا بسیار بالا است، لذا برای کاهش هزینههای تولید و افزایش بهرهوری کشت دو ردیف روی پشته به کشاورزان توصیه میشود.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان ابهر با اشاره به مهمترین مزایای روش کشت روی پشته، عنوان کرد: از مهمترین این مزیتها میتوان به مصرف بذر کمتر نسبت به روش سنتی، کاهش تعداد رل نوار تیپ در این روش نسبت به روش سنتی (در این روش حدود ۸ رل لوله تیپ در هکتار نسبت به روش معمولی صرفهجویی میشود)، کاهش مصرف آب و امکان مبارزه مکانیکی با علفهای هرز، کاهش آفات و بیماریهای مزرعه اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه با کشت روی پشته و افزایش عمق خاک زراعی و عمق توسعه ریشه بیشتر انجام شده و گرههای تثبیت ازت بیشتر فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: در نهایت مجموع این عوامل باعث افزایش بهرهوری و افزایش عملکرد محصول میشود.
انتهای پیام
نظرات