به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی هیئت روسیه درسازمان ملل، واسیلی نبنزیا نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل درجلسه شب گذشته شورای امنیت با اشاره به تلاش اخیر آمریکا برای به کارگیری مکانیسم بازگردانی تحریمها(اسنپ بک) علیه ایران گفت: تقریبا تمام اعضای شورای امنیت بلافاصله با نوشتن نامههایی به رئیس شورای امنیت واکنش نشان دادند. تا جایی که میتوان قضاوت کرد، اکثریت تاثیرگذاری در این نامهها به وضوح اعلام کردند که نامه آمریکا نمیتواند ابلاغیهای منطبق با پاراگراف 11 قطعنامه 2231 شورای امنیت در نظر گرفته شود و روند آغازمکانیسم بازگردانی تحریمها را نیز به جریان نمیاندازد، چراکه آمریکا مشارکتش در برجام را متوقف کرده است. آمریکا تنها عضو شورای امنیت است که ادعایی خلاف این دارد.
نبنزیا سپس از رئیس جلسه درخواست کرد توضیحاتی درباره مذاکرات دوجانبهای که پس از دریافت نامه آمریکا با اعضای شورای امنیت داشت و همچنین دیدگاه خود او درباره این ادعای آمریکا و چگونگی پیشبرد این وضع شد.
او در بخشی دیگر از اظهاراتش به موضع کشورش در این باره پرداخت و بیان کرد: موضع ما درباره این موضوع بسیار مشخص است. در موقعیتهای بسیاری به طور مداوم بیان شده است. آخرین بار آن در مکاتباتی بود که پس از ادعای آمریکا مبنی بر فعال کردن مکانیسم بازگردانی تحریمها انجام شد و ما آن را به چالش کشیدیم. این مکاتبات به عنوان سندی در شورای امنیت سازمان ملل ارائه شد. آن را تکرار نخواهم کرد. مذاکرات امروز نشان داد که موضع شورای امنیت درباره این مسئله چیست. آنها ضرورت در اولویت حفظ برجام را تایید کرند.
نماینده روسیه در سازمان ملل افزود: حفظ برجام برای تمام جامعه جهانی از جمله آمریکا اهمیت دارد. امیدوارم آمریکا بتواند سرانجام این را درک کرده و مسیر انتخابیاش را در پیش نگیرد که نه تنها غیرقانونی است، بلکه به نتیجه موفقیتآمیزی که آمریکا در نظر دارد منتهی نخواهد شد.
بر اساس این گزارش، اظهارات نبنزیا در پی این مطرح می شود که در نشست روز سهشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع خاورمیانه و مساله فلسطین برگزار شد، روسیه و چین از رئیس شورای امنیت خواستند درباره نشستهای دوجانبهای که با اعضای شورای امنیت داشته است درباره نامه آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه اطلاع رسانی کند.
دیان دیجانی، سفیر اندونزی در سازمان ملل که رئیس شورای امنیت در این ماه است در پاسخ به این سوال از جانب روسیه و چین اعلام کرد که در "جایگاهی نیست که بخواهد اقدام بیشتری درخصوص درخواست آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران انجام دهد چراکه میان ۱۵ عضو شورای امنیت اجماع وجود ندارد".
انتهای پیام
نظرات