محمدباقر حاجکاظمی ظهر امروز (۲ شهریورماه) در بازدید از ایسنا، با بیان اینکه در سالجاری موردی از تب کریمه کنگو در استان زنجان مشاهده نشده است، اظهار کرد: این بیماری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است، ولی متاسفانه هیچ علامتی جز تب زودگذر در دام و هیچ تاثیری در تولید و اشتهای دام ندارد؛ به طوریکه شاید حتی برای دامدار و دامپزشک قابل تشخیص نباشد.
وی در رابطه با راههای انتقال ویروس کریمه کنگو از دام به انسان، افزود: در زمانی که دام ویروس کریمه کنگو را در بدن خود دارد، ذبح شود بیماری از طریق خونابه گوشت، ترشحات، تماس دست آلوده به مخاط چشم و دهان و از طریق گزش کنه به دام آلوده به تب کریمه کنگو نیز به انسان منتقل میشود.
این مسئول با بیان اینکه دامداران، قصابها، سلاخها و کارگران کشتارگاهها بیشتر در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو هستند، تصریح کرد: اگر انسانها از گوشت تازه دام استفاده کنند، در زمان قطعهبندی آن اگر دست فرد زخم باشد، ویروس وارد بدن شود ولی در طبخ گوشت از بین میرود و اگر به صورت نیمپز کبابی باشد، مشکل ایجاد میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه رعایت اصول بهداشتی در هنگام ذبح گوسفند، استفاده از دستکش، چکمه و ماسک، از جمله راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است، ادامه داد: در کشتارگاه برای جلوگیری از بیماریها، گوشت را ۲۴ ساعت در سردخانه (تونل سرد کشتارگاه که دمای یخچال خانگی را دارد) نگهداری میشود تا گوشت اسیدی شده و میکروب از بین برود.
حاجکاظمی با بیان اینکه بیماری تب کریمهکنگو در نقاط شرقی کشور به خصوص در سیستان و بلوچستان وجود دارد ولی در استان زنجان تنها در حدود چهار سال گذشته یک مورد از ابتلای انسان به این بیماری شناسایی شده است که از طریق نیش کنه آلوده شده و بهبود یافته است، اظهار کرد: فصل تابستان فصل فعالیت کنهها است که باید مراقب باشیم که در این راستا آموزشهای لازم برای پیشگیری از بیماری تب کریمهکنگو داده شده و دامها و محل نگهداری آنان سمپاشی شده است.
وی با بیان اینکه ۸۳۱ بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد، افزود: از بیماریهای واگیردار و مشترک بین انسان و دام که حدود ۶۰ درصد بیماریهای عفونی انسان از بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است و حدود ۷۰ درصد بیماریهای نوظهور بیماری مشترک بین انسان و دام هستند، از جمله سارس، مرس، ایدز، جنون گاوی، آنفلوانزا پرندگان، آنفلوانزا خوکی، هاری است.
این مسئول با بیان اینکه در استان زنجان سرمایهگذاریهای خوبی در حوزه دام و طیور انجام شده است، خاطرنشان کرد: در این استان حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس گوسفند و بز و سالیانه حدود ۴۰ میلیون مرغ پرورش داده شده و دومین استان پرورش بوقلمون در کشور است.
انتهای پیام
نظرات