حجت الاسلام نیما ارزانی در گفت و گو با ایسنا بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم و عزاداران مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری تاکید کرد و گفت: کسانی که مدعی اطاعت از رهبری و ولایت بوده و ادعا می کنند سرباز رهبر هستند نباید جلوتر از ولایت فقیه حرکت کنند.
حجت الاسلام ارزانی با تاکید بر اینکه شعائر حسینی و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای دشت کربلا هیچ ارتباطی با نمایش های ریاکارانه و مرسوم ایام محرم ندارد، افزود: برخی به دنبال القای این تفکر هستند که با تعطیل شدن نمایش ها و ظاهرسازی های رایج، آیین و مذهب حسینی به فراموشی سپرده می شود که این تصوری اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه قلوب مومنین و شیعیان هرساله در محرم عزادار بوده و برافراشته شدن بیرق ها و پرده های عزاداری بر درب منازل و مساجد و تکایا گواه این واقعیت است، خاطرنشان کرد: تکریم و بزرگداشت ایام محرم بر کسی پوشیده نیست و امسال نیز همانند سنوات قبل مومنین داغدارند اما لزومی بر نمایش این حزن و اندوه در شرایط همه گیری بیماری وجود ندارد.
این مولف، پژوهشگر و مدرس حوزه و دانشگاه، فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در ایام عزاداری اباعبداله (ع) را فصل الخطاب خواند و تصریح کرد: نمی توان هم پیرو ولایت باشیم و هم از دستورات سرپیچی کنیم؛ اینطور نیست که شما خود را بر ولایت و مرجعیت مقدم بدانید، این رفتارها چیزی جز پیروی از هواهای نفسانی، جهل دینی و عقب افتادگی در دین نیست.
ارزانی با بیان اینکه دین اسلام بر مبنای عقلانیت است، به فتوای مراجع دینی ایران و عراق مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی در ایام محرم اشاره و اظهار کرد: سوال اینجاست که چگونه برخی افراد که ادعای دینداری داشته و نگران دین و مذهب اند حاضر نیستند نمایش خود را تعطیل کنند، این رفتارها به بدنه دین آسیب رسانده و این افراد اصلا متدین نیستند.
وی با تبیین اهداف قیام اباعبداله الحسین (ع) خاطرنشان کرد: هدف امام از نیمه کاره گذاشتن مناسک حج و رفتن به صحرای کربلا با علم به اینکه شهادت در انتظار اوست تنها امر به معروف و نهی از منکر نبود، که اگر این تنها هدف باشد باز هم نتوانستیم این مهم را در جامعه محقق کنیم و هنوز در این زمینه ضعف های بسیاری وجود دارد.
این مولف، محقق و پژوهشگر حوزه های دینی، هدف اصلی قیام امام حسین (ع) را به نقل از ایشان زنده نگه داشتن دین جدشان رسول خدا دانست و تصریح کرد: دین اسلام در عصر اباعبدالله (ع) دستخوش تهاجم ها، بدعت ها، تزویر و نمایش کاری ها شده بود و اباعبدالله (ع) قیام کرد تا بگوید این مسائل در دین جدم راه ندارد.
ارزانی با بیان تشابه جامعه کنونی و عصر امام حسین (ع)، به مقایسه این دوران پرداخت و تاکید کرد: امروز نیز بسیاری از بدعت ها در اسلام و آئین های مذهبی وارد شده که اصلا جزء دین محسوب نمی شود و برخی افراد برای سودجویی، در چشم بودن و بقا در عرصه های اجتماعی بواسطه ریا، نمایش، بی خردی و جهل در تفکر دینی آن ها را ترویج می کنند.
وی رفتار و کردار این افراد را سبب از بین بردن اعتقادات پاک مردم دانست و تصریح کرد: حرکات ریاکارانه و نمایش های برخی افراد برای خودنمایی، نه تنها باعث زنده نگه داشته شدن راه اباعبدالله الحسین (ع) نمی شود بلکه تاثیر معکوس در جامعه خواهد داشت.
این مدرس حوزه و دانشگاه با ابراز مخالفت با عدم برگزاری مراسم محرم اظهار کرد: همان گونه که در ماه مبارک رمضان، مردم در خانه به دعا و نیایش پرداختند و برای جلوگیری از تشدید شیوع کرونا پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند، به همین طریق می توان مراسم محرم را نیز برگزار کرد.
ارزانی از خانه نشینی مردم و دید و بازدیدها از طریق فضای مجازی در ایام نوروز سخن گفت و خاطرنشان کرد: برای مردم ایران جشنی بالاتر از عید نوروز و دورهم نشینی و تبریک سال نو وجود ندارد، مگر مردم نمی توانستند به دیدوبازدید و مهمانی نرفته و یا مراسم 13 بدر را در طبیعت برگزار نکنند، عزاداری محرم نیز همانند نوروز می تواند با رعایت مسائل بهداشتی انجام شود.
وی با اشاره به تلاش ها و زحمت های مخلصانه و فداکارانه پرستاران، پزشکان و اعضای کادر درمان در بازه زمانی شیوع بیماری کرونا تصریح کرد: چگونه برخی افراد این رنج ها و از جان گذشتگی ها را نادیده گرفته و با مسافرت در تعطیلات و یا با خودنمایی و برگزاری نمایش های عزاداری محرم قصد آسیب به جامعه را دارند، این اشتباهات در واقع یکی بی خردی عقلی و دیگری بی خردی دینی است.
این مدرس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه خطاب به متولیان برگزاری مراسم محرم خواستار پیروی آنان از ولایت فقیه و پرهیز از رفتارهای غلط در ایام محرم شد و خاطرنشان کرد: محرم امسال با وجود شیوع بیماری کرونا شباهت های بسیاری با برگزاری مراسم در دوران ائمه معصومین (ع) و سالهای قبل از بوجود آمدن دسته روی ها و علم گردانی ها دارد.
ارزانی افزود: تا پیش از صفویه و باب شدن مراسم اینچنینی همراه با سرو صدا، عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در منازل با روضه خوانی و ذکر مصیبت و دعا برگزار می شد، امسال نیز سازمان تبلیغات اسلامی سامانه ای را در خصوص اعزام روحانی و مداح به مجالس خصوصی راه اندازی کرده که می توان از این ظرفیت بهره برد و مجالس را در منازل برگزار کرد.
وی در پایان با یادآوری اینکه عزاداری محرم نباید به قیمت بازی با جان مردم تمام شود، تاکید کرد: نباید اجازه داد برخی اشخاص دین را فدای مقاصد شخصی خود کنند، بر این اساس محرم امسال می تواند بسیار باشکوه تر و حتی زلال تر و با صمیمیت بیشتری در جمع های خانوادگی و به دور از حواشی و نمایش ها برپا شود.
انتهای پیام
نظرات