• شنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۳:۱۵
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 99052921964
  • خبرنگار : 71463

مصائب روحانی

مصائب روحانی

اگر حسن روحانی را بداقبال‌ترین رئیس‌جمهور ایران بدانیم سخن گزافی نگفته‌ایم. دولت دوم روحانی در حالی سال آخر خود را پشت سر می‌گذارد که در این نزدیک به هشت سال، با انواع و اقسام مشکلات مواجه بوده است. از بلایای طبیعی گرفته تا حوادث غیرمترقبه، از درگذشت بزرگان گره‌گشا گرفته تا فشارهای بین‌المللی، از کرونا تا ...

به گزارش ایسنا، دوم شهریور آغاز هفته دولت است و حسن روحانی در حالی آخرین هفته دولت دوران ریاست جمهوری خود را پشت سر می‌گذارد که قطعا با اهداف و برنامه‌هایی که در ابتدای حضورش به عنوان رئیس‌جمهور تعیین کرده بود فاصله زیادی دارد. در نزدیک به هشت سال گذشته، علاوه بر برخی تصمیمات اشتباه، مدیریت ناهماهنگ، دعواهای سیاسی و جناحی، فساد برخی مدیران و بسیاری عوامل دیگر که باعث شده دولت نتواند رضایت حداکثری مردم را جلب کند، حوادثی در کشور اتفاق افتاده است که در برخی کشورها بروز یکی از آنها می‌تواند به سقوط دولت و ایجاد بحرانی بزرگ بدل شود.

دولت‌ تدبیر و امید با وجود تمام نواقص و معایبش، بداقبالی‌ها و حوادث تلخی را تجربه کرده که با وجودآنها می‌توان به روحانی لقب "رئیس‌جمهور بداقبال" را داد. رسم معمول این است که در آستانه هفته دولت از دستاوردهای دولت‌ها سخن گفته شود اما علاوه بر تصمیمات دولتمردان که قطعا اشتباهات متعددی داشته‌اند و در جای خود به آنها پرداخته شده و می‌شود، شاید یادآوری برخی اتفاقات که بیشتر آنها خارج از اراده دولت بوده و اضافه کردن آنها به رفتارهای اشتباه، نشان دهد که چرا دولتی که با عنوان تدبیر و امید بر سر کار آمد در سال پایانی خود به نوعی مردم را ناامید کرده و به بی‌تدبیری متهم است.

در ادامه تنها بخشی از حوادث و اتفاقات تلخی که در زمان حضور روحانی به عنوان رئیس‌جمهور در کشور رخ داده است مرور می‌شود:

۱۳۹۲؛ برف ویرانگر

در ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ دولت اول روحانی رسما آغاز به کار کرد و حدود یک ماه بعد اولین اتفاق تلخ رخ داد. در شامگاه دوشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که از اصفهان به سمت تهران در حال حرکت بود،‌ در حوالی کیلومتر ۲۸ اتوبان قم-تهران بعد از مجتمع مهتاب به علت ترکیدگی لاستیک جلو از بغل با یک دستگاه سواری هوندا برخورد و پس از آن با شکستن گاردریل وسط وارد مسیر مقابل شد. در همین حال یک دستگاه اتوبوس اسکانیای دیگر که از تهران به سمت اردکان یزد در حال حرکت بود با مشاهده اتوبوسی که از لاین مخالف وارد مسیر شد سعی به فرار کرد و به سمت راست منحرف شد، اما هر دو اتوبوس به صورت رخ به رخ در لاین سمت راست با هم برخورد کردند. هر دو اتوبوس اسکانیا پس از حادثه دچار حریق شدند. به علت ضعف بدنه اتوبوس‌ها و نقص در سیستم برق‌رسانی هر دو اتوبوس پس از حادثه دچار آتش‌سوزی شدند که تعدادی از مسافران عقب موفق شدند با شکستن شیشه اتوبوس از آتش‌سوزی فرار کرده و خود را به بیرون پرتاب کنند. این حادثه منجر به مرگ ۴۴ تن و زخمی شدن ۳۹ تن دیگر شد.

در سوم آبان ۱۳۹۲ در نقطه صفر مرزی بخش کوهک از شهرستان سراوان، درگیری شدیدی‌ میان نیروهای مرزبانی کشور با گروهک موسوم به جیش‌العدل صورت گرفت. پس از این حادثه رجب‌علی شیخ‌زاده معاون سیاسی-امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان از شهادت ۱۴ مرزبان در این درگیری خبر داد. در بهمن همان سال هم این گروهک تروریستی با حمله به پاسگاه مرزی در منطقه جکیگور اقدام به ربایش پنج تن از مرزبانان ایرانی کرد. در این میان گروهبان یکم جمشید دانایی‌فر پس از ۳۶ روز اسارت در چهارم فروردین ۱۳۹۳ توسط گروهک موسوم به جیش‌العدل به شهادت رسید. البته چند روز پس از این حادثه تلخ چهار مرزبان دیگر، آزاد و به ایران منتقل شدند.

در بهمن ۱۳۹۲ بارش سنگین برف در استان‌های شمالی و غربی کشور باعث ایجاد مشکلات فراوان از جمله قطع آب و برق، بسته شدن محورهای مواصلاتی و آسیب به منازل مردم در این استان‌ها شد. در پی بارش شدید برف در مناطق مختلف کشور به‌ویژه در استان گیلان و غرب استان مازندران، کردستان و چند استان دیگر رئیس‌جمهور در ۱۴ بهمن ۹۲، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی و حمید چیت‌چیان وزیر وقت نیرو را موظف کرد تا در اسرع وقت پیگیری‌های لازم را در راستای بهبود شرایط مردم در زمینه تأمین آب، برق و وسایل گرمایشی و تسریع در روند کمک‌رسانی و ارائه خدمات مناسب به آنان در روستاها و نقاط دورافتاده و بازگشایی راه‌ها و جاده‌ها در این مناطق انجام دهند تا مردم در شرایط سخت ناشی از سرما دچار کمترین مشکل شوند.

۱۳۹۳؛ اسیدپاشی پرحاشیه

در ۱۲خرداد ۱۳۹۳ طوفان شدیدی تهران را درنوردید که نه نامی داشت و نه هشداری نسبت به وقوع آن داده شده بود و همه را غافلگیر کرد. بر اثر این طوفان که با سرعتی وحشتناک تهران را درنوردید، پنج نفر از شهروندان تهران به علت سقوط و اصابت اشیاء سرگردان در هوا به سر شان، جان خود را از دست دادند و ۴۵ نفر هم مجروح شدند. در مورد این طوفان و چرایی عدم پیش‌بینی هواشناسی و عدم هشدار به شهروندان صحبت‌های بسیاری شد و سازمان‌های مسئول و درگیر هر یک دیگری را مسئول معرفی کردند.

در ۱۹ مرداد همین سال پرواز شماره ۵۹۱۶ که از نوع هواپیمای آنتونف ۱۴۰ و متعلق به شرکت هواپیمایی سپاهان بود، با ۴۸ مسافر و خدمه در ساعت ۹:۱۸ باند فرودگاه مهرآباد تهران را به مقصد طبس ترک کرد ولی کمتر از چهار دقیقه پس از بلند شدن به دلیل نقص فنی درخواست فرود اضطراری داشت اما قبل از فرود ایمن در باند مهرآباد با برخورد به دیوار کارخانه شیشه‌سازی مینا طعمه حریق شد. در این سانحه هوایی ۴۰ نفر کشته شدند.

اما اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای اصفهان در مهر ۱۳۹۳، از تلخ‌ترین اتفاقات این سال بود. بر اساس آمار پلیس چهار مورد اسیدپاشی بر روی صورت زنان جوان در اصفهان رخ داد که شباهت این اسیدپاشی‌ها با یکدیگر شائبه زنجیره‌ای بودن آنها را تقویت می‌کرد. بر اثر این اتفاق که منجر به حساسیت افکار عمومی شد یکی از بانوان از دنیا رفت و دیگران دچار آسیب‌های جدی شدند. این اتفاق باعث ایجاد برخی تنش‌ها و ایجاد حاشیه‌هایی در اصفهان و برخی شهرهای دیگر شد.

در ۱۹ مهر ۱۳۹۳ یک هواپیمای ملخی متعلق به نیروی انتظامی با هفت سرنشین‌ از تهران به مقصد زاهدان پرواز کرد و در ساعت ۱۹:۲۰ این هواپیما ‌در حوالی منطقه انار کرمان از رادار خارج شد. ارزیابی‌های اولیه نشان داد که خلبان هواپیما قصد فرود اضطراری داشته اما به دلیل موقعیت شب و نامساعد بودن زمینی که برای فرود انتخاب کرده به هواپیما آسیب رسیده و سپس متلاشی شده است. پیدا شدن لاشه این هواپیما مدتی زمان برد اما در کاوش‌های محلی هم لاشه و هم اجساد سرنشینان آن پیدا شدند. نکته تلخ دیگر این ماجرا واژگونی خودروی حامل سربازان و پرسنل ناجا در مسیر امدادرسانی به هواپیما بعد از کشف لاشه بود که در این حادثه نیز تعدادی از این افراد جان خود را از دست دادند.

در ۲۹ مهر ۱۳۹۳ محمدرضا مهدوی‌کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری، دبیر کل جامعه روحانیت مبارز و رئیس دانشگاه امام صادق (ع) که از بزرگان جریان اصولگرا و پدر معنوی جناح راست بود، پس از چند ماه بیماری از دنیا رفت. درگذشت این سیاستمدار باسابقه که از روحانیون متنفذ جناح راست به حساب می‌آمد یکی دیگر از بداقبالی‌های روحانی بود چرا که مهدوی‌کنی از جمله سیاستمدارانی به حساب می‌آمد که می‌توانست از تندروی برخی مخالفان سرسخت دولت در جناح راست جلوگیری کند.

صبح ۲۴ آذر ۱۳۹۳ یک دستگاه تریلی با دو دستگاه ون در داخل خاک عراق مسیر بدره-مهران برخورد کرد. بر اثر این برخورد ۹ نفر از زائران ایرانی که قصد بازگشت به کشور را داشتند، جان خود را از دست دادند و ۲۱ نفر نیز مصدوم شدند. کشته شدن ۱۰ نفر در ششم اسفند بر اثر برخورد یک دستگاه تریلر با اتوبوس در جاده اصفهان-کاشان و مرگ ۱۰ نفر دیگر در تصادف دو سواری پراید و پژو در جاده خواف به رشتخوار در ۲۴ اسفند از حوادث جاده‌ای تلخ دیگر در این سال بود.

همچنین ظهر روز ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ سقف تونل شماره ۲ متروی مشهد فرو ریخت. ‌در این حادثه ۱۳ نفر زیر آوار ماندند که دو نفر از آنها کشته و ۱۱ نفر دیگر مجروح شدند.

یکی دیگر از اتفاقاتی که در سال ۱۳۹۳ رخ داد بحران کم‌آبی بود. در مورد بحران آب، نه‌تنها تهران بلکه خیلی از استان‌های دیگر کشور هر کدام گرفتار این موضوع شدند و جدای از بخش کشاورزی، مردم ایران در بخش شرب نیز با مشکلات کمبود آب مواجه شدند. به‌خصوص در تهران وضعیت ذخایر آب در سدها به حدی ناگوار شد که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور به همراه تعدادی از مقامات دولتی دیگر به سد لار و دیگر سدهای حوالی تهران رفتند تا از نزدیک شاهد موجودی این سدها باشند. در مورد علت این موضوع نیز جدای از مسائل طبیعی که ایران از نظر بارش نسبت به گذشته وضعیت نامطلوب‌تری داشت، مساله مجوزهای پی‌درپی دولت سابق برای حفر چاه و از سوی دیگر افزایش حفر چاه‌های غیرمجاز در کشور به مساله بحران آب در کشور دامن زد.

۱۳۹۴؛ تنش با عربستان

سال ۱۳۹۴ را می‌توان سال تنش با عربستان نامید. ابتدا در فروردین این سال دو نوجوان ١٤ و ١٥ ساله ایرانی که پس از انجام حج عمره در حال بازگشت به ایران بودند در فرودگاه جده از سوی ماموران عربستانی مورد تعرض و به گفته مسئولان وزارت خارجه "شبه‌تجاوز" قرار گرفتند. موضوعی که با وجود اعلام خبر بازداشت ماموران خاطی از سوی مقامات سعودی باعث سردی روابط دو کشور شد.

روز جمعه ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ در جریان توسعه مسجدالحرام در مکه یک دستگاه جرثقیل سقوط کرد که این اتفاق منجر به مرگ ۱۰۷ نفر و جراحت ۲۳۸ نفر از اتباع کشورهای مختلف شد. در این حادثه ۱۱ زائر ایرانی جان باختند و ۱۵ نفر مصدوم شدند.

هنوز ترکش‌های حادثه سقوط جرثقیل میان دو کشور ایران و عربستان فروکش نکرده بود که در ۲ مهر همان سال فاجعه منا رخ داد. در روز عید قربان و مراسم رمی جمرات، به دلیل ازدحام جمعیت و شیطنت عوامل سعودی تعداد زیادی از حجاج در منطقه منا جان باختند. آمار کشته‌شدگان این حادثه از ۲۴۰۰ تا ۷۷۰۰ نفر عنوان شده و مقامات سعودی آمار دقیق  و درستی از آن ارائه نکرده‌اند. در این فاجعه بیش از ۴۶۰ حاجی ایرانی به شهادت رسیدند. پس از این حادثه مقامات ایرانی نسبت به نحوه مدیریت سعودی‌ها در حج به شدت اعتراض کردند و به مقامات عربستان هشدار دادند.

این اتفاقات تنش در روابط ایران و عربستان را به اوج رساند. در ۱۲ دی ۱۳۹۴، شیخ نمر باقر النمر روحانی معترض شیعی که در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال ۲۰۱۲ بازداشت شده بود اعدام شد. فردای آن روز عده‌ای از تهران نسبت به این اقدام دولت سعودی اعتراض و خودسرانه به سفارت عربستان حمله کردند و آن را به آتش کشیدند. اتفاقی که با توجه به تنش‌های پیش از آن و مشکلات منطقه‌ای دو کشور، منجر به خروج دیپلمات‌های سعودی از ایران و اقدام متقابل ایران و قطع روابط دیپلماتیک دو کشور شد.

بامداد روز جمعه ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ شیخ عباس واعظطبسی تولیت آستان قدس رضوی و نماینده ولی فقیه در استان خراسان، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو چهار دوره پیشین مجلس خبرگان رهبری پس از یک دوره بیماری و یک هفته کما، در ۸۱ سالگی از دنیا رفت. درگذشت این روحانی بانفوذ که از دوستان نزدیک هاشمی‌رفسنجانی به حساب می‌آمد و به‌خصوص در خراسان نفوذ ویژه‌ای داشت یکی دیگر از مواردی بود که از نظر سیاسی برای حسن روحانی اتفاق تلخی به حساب می‌آمد چرا که طبسی هم مانند مهدوی‌کنی می‌توانست برخی تندروی‌هایی را که علیه دولت صورت می‌گرفت، کنترل کند.

۱۳۹۵؛ درگذشت پدر معنوی دولت اعتدال

در خرداد ۱۳۹۵ با انتشار فیش‌های حقوقی مدیران بیمه مرکزی ایران، رئیس صندوق توسعه ملی، مدیران بانک رفاه کارگران و ... جنجال فیش‌های نجومی به پاشد. موضوعی که مدیران دولتی را به شدت تحت فشار گذاشت و منجر به استعفاء و برکناری تعدادی از مدیران دولتی شد. با انتشار فیش‌هایی با مبالغ عجیب و نامتعارف، سوالات زیادی را در افکار عمومی ایجاد شده بود. با وجود دستورات رئیس‌جمهور برای رسیدگی و جلوگیری از آن و با وجود آنکه در بهمن ۱۳۹۵ رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اعلام کرد که دیوان محاسبات تمامی اضافه دریافت نجومی مدیران را به خزانه بازگردانده است، این موضوع به یکی از دستاویزهای رقبای انتخاباتی روحانی بدل شد و همچنان تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ داغ بود.

در پنجم آذر ۱۳۹۵ برخورد دو قطار مسافربری در محور سمنان-دامغان در حوالی ایستگاه هفت‌خوان، یکی از مرگبارترین حوادث ریلی ایران را رقم زد. در این حادثه که در ساعت ۷:۲۲ صبح به وقوع پیوست، قطار سمنان-مشهد از پشت به قطار تبریز-مشهد که در همان ریل متوقف بود، برخورد کرد. در پی برخورد این دو قطار، چهار واگن از ریل خارج و پنج واگن هم دچار حریق شد. در این حادثه ۴۷ نفر کشته و ۱۰۳ نفر مصدوم شدند. علت این حادثه خطای انسانی عنوان شد و صحبت‌های عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی درباره بیمه بودن حادثه‌دیدگان جنجال‌هایی را ایجاد کرد.

شامگاه ۱۹ دی ۱۳۹۵ خبری ایرانیان و حتی جهانیان را دچار شوک کرد. اکبر هاشمی‌رفسنجانی در حالی که مشغول شنا در یکی از استخرهای مجموعه سعدآباد تهران بود دچار علائم ایست قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان شهدای تجریش در سن ۸۳ سالگی درگذشت. هاشمی‌رفسنجانی که آن زمان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود، سابقه دو دوره ریاست جمهوری، دو دوره ریاست مجلس شورای اسلامی، فرماندهی جنگ در دوران دفاع مقدس، عضویت در شورای انقلاب، ریاست مجلس خبرگان رهبری و بسیاری از مناصب کلیدی نظام جمهوری اسلامی را در کارنامه داشت. این اتفاق آن هم تنها چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ برای روحانی و دولتش یک فقدان بزرگ به حساب می‌آمد چرا که هاشمی‌رفسنجانی حامی سرسخت دولت اعتدالگرای رئیس‌جمهور و به نوعی پدر معنوی روحانی و جریان اعتدال در سیاست ایران محسوب می‌شد.

ساعت ۷:۵۹ صبح پنجشنبه ۳۰ دی‌ ۱۳۹۵، وقوع آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو به سامانه آتش‌نشانی شهر تهران اطلاع داده شد. طبق اعلام مراجع رسمی، ساختمان پلاسکو از طبقه هشتم به بالا دچار حریق شده بود. شدت حادثه به حدی بود که عبور و مرور در خیابان‌های اطراف را دچار مشکل و اختلال کرده و دود ناشی از حادثه، آسمان منطقه را هم فراگرفته بود. حوالی ساعت ۱۱:۳۰ و در حالی که تعداد زیادی آتش‌نشان در داخل ساختمان در حال کنترل آتش بودند، همه ساختمان پلاسکو به طور عمودی درون خود فرو ریخت و به این ترتیب اولین ساختمان مدرن خاورمیانه به صورت کامل تخریب شد. بر اثر این حادثه ۱۶ آتش‌نشان به شهادت رسیدند. عملیات آواربرداری پلاسکو ۹ روز طول کشید و طی آن ۱۹۰۰ کامیون حدود ۲۰ هزار تن خاک و نخاله را از محل خارج کردند. آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو و شهادت آتش‌نشانان به شدت افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داد و بیش از یک هفته در صدر اخبار قرار داشت.

در بهمن و اسفند این سال سیل در جنوب کشور به‌خصوص اهواز ،جهرم و سیستان و بلوچستان مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرد. در این اتفاقات سیلاب‌های ناشی از طغیان رودخانه کارون به اهواز رسید و اهالی چند روستای این شهرستان را با سیلاب درگیر کرد. شهرستان جهرم نیز به دلیل شکسته‌شدن سد محمدآباد گرفتار این بلای طبیعی شد. بعد از بارش باران، حجم آب زیادی وارد این سد شد که به موجب آن قسمتی از سد شکسته و آب آن تخلیه و وارد شهر جهرم شد. همچنین ظغیان رودخانه‌هی فصلی خسارات زیادی را به مردم سیستان و بلوچستان وارد کرد.

۱۳۹۶؛ اعتراضات خیابانی

فروردین ۱۳۹۶ با سیل در شمال و غرب کشور آغاز شد. این سیل که پنج استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، کردستان، زنجان و مازندران را در برمی‌گرفت خسارات زیادی را در این استان‌ها ایجاد کرد و باعث درگذشت ۴۸ نفر از هموطنانمان شد.

در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ تونل معدن زمستان یورت آزادشهر در استان گلستان منفجر شد و تعدادی از معدن‌چیان مصدوم و مجروح شدند و ۴۳ نفراز آنان جان باختند. در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، بسیاری از منتقدان انگشت اتهام خود را به سمت دولت نشانه رفتند و چهار روز بعد از حادثه رئیس‌جمهور به محل حادثه رفت و ضمن بازدید از محل حادثه با خانواده قربانیان و معدن‌کاران آسیب‌دیده دیدار و گفت‌وگو و اعلام کرد که دولت پیگیر موضوعات مربوط به این حادثه خواهد بود. البته معدن‌چیان که از وضعیت مطالبتشان گله‌مند بودند با شعارهای اعتراض‌آمیز به استقبال رئیس‌جمهوری رفتند. نبود ایمنی کافی، مناسب نبودن وضعیت معدن‌چیان و کمبود امکانات باعث انتقاداتی از سوی بسیاری از مردم و رسانه‌ها شد. آبان‌ همان سال بود بالاخره تکلیف مقصر این حادثه مشخص شد و رئیس کل دادگستری استان گلستان اعلام کرد که براساس گزارش کمیته‌ حقیقت‌یاب، مقصر حادثه، کارفرمای معدن بوده است.

صبح روز ۱۷ خرداد ۱۳۹۶، دو حادثه‌ تروریستی در دو نقطه از تهران گزارش شد. ابتدا خبر تیراندازی در مجلس شورای اسلامی و ۱۰ دقیقه بعد خبر تیراندازی و انفجار عامل انتحاری در نزدیکی مرقد امام (ره) منتشر شد. حملاتی تروریستی که بلافاصله داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت. این غائله که به سرعت با واکنش نیروهای امنیتی مواجه شد از اولین شلیک تا هلاکت آخرین تروریست حدود پنج ساعت طول کشید و افکار عمومی و رسانه‌های ایران و جهان را متوجه خود کرد. در این دو حادثه‌ تروریستی ۱۸ نفر از هموطنانمان جان باختند و عده‌ای مجروح شدند.

شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۳ ریشتر  در نزدیکی ازگله استان کرمانشاه در نزدیکی مرز ایران و عراق رخ داد. در این حادثه بیش از ۶۰۰ نفر از ایرانیان جان باختند، بیش از ۹۳۰۰ نفر مصدوم شدند و تعداد زیادی خانه ویران شد.

هفتم دی ۱۳۹۶ سرآغاز اتفاقاتی بود که چندین روز کشور را درگیر خود کرد. گروهی خاص از مخالفین دولت در مشهد با راه‌اندازی تظاهراتی اعتراضی نسبت به سیاست‌های اقتصادی دولت و وضع معیشتی کشور آغازگر اعتراضاتی بودند که باعث شد دامنه این اعتراضات به چند شهر دیگر هم کشیده شود و اعتراضات خیابانی و به دنبال آن آشوب و شعارهای ساختارشکنانه در چندین شهر، برای چند روز کشور را درگیر خود کرد. در این اعتراضات تعدادی از معترضان کشته و زخمی شدند.

روز شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶، نفتکش سانچی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران که برای تحویل میعانات گازی از عسلویه به مقصد کره جنوبی حرکت کرده بود در سواحل چین با یک کشتی فله‌بر چینی به نام کریستال برخورد کرد. محموله نفتکش سانچی، نفت فوق‌سبک با درجه اشتعال بسیار بالا بود که این موجب آتش‌سوزی گسترده و انفجارهای مهیب در کشتی سانچی شد. با وجود تمام تلاش‌ها برای خاموش کردن آتش، سانچی سوخت و غرق شد. در این حادثه ۳۲ خدمه‌ کشتی که ۳۰ نفرشان ایرانی بودند ناپدید شدند و بعد از چند روز تلاش برای یافتن پیکر قربانیان، تنها پیکر سه نفر از آنها پیدا شد.

بهمن ۱۳۹۶، با افزایش زمزمه‌های احتمال خروج آمریکا از برجام، آغاز افزایش قیمت دلار بود. این افزایش تا آنجا پیش رفت که روز ۲۴ بهمن قیمت دلار از سه هزار و ۷۰۰ تومان ابتدای سال به پنج هزار تومان رسید. رئیس‌جمهوری در واکنش به این نوسان بی‌سابقه گفت که چنین افزایشی عامل اقتصادی و تجاری ندارد بلکه نوعی بازی روانی است. روحانی از مردم خواست که در مسیر پرریسک معاملات ارز قدم نگذارند. در پی این اتفاقات، روز ۲۵ بهمن پلیس آگاهی با حضور در پاتوق دلارفروش‌های غیرمجاز، ده‌ها نفر را دستگیر کرد.

در ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ یک فروند هواپیمای اِی. تی. آر. مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی آسمان، که از تهران عازم یاسوج بود از صفحه رادار محو شد. این هواپیما ۵۰ دقیقه بعد از پرواز در ارتفاع چهار هزار متری کوه دنا سقوط کرد و تمامی ۶۶ سرنشین آن جان‌ باختند. به دلیل صعب‌العبور بودن محل سقوط و بارش برف و کولاک، پیدا کردن لاشه هواپیما و انتقال اجساد چندین روز طول کشید.

۱۳۹۷؛ خروج آمریکا از برجام

با ادامه افزایش قیمت ارز در سال ۱۳۹۷، در ۲۶ فروردین این سال، بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای، کار خرید و فروش اسکناس ارز را قانوناً ممنوع کرد و عملیات مجاز صرافی‌ها را به "انتقال ارز به دستور هر یک از بانک‌های دارای مجوز ارزی، خرید ارز ناشی از صادرات کالاهای غیرنفتی از صادرکنندگان و فروش ارز خریداری‌شده به متقاضیان از طریق سیستم بانکی" محدود کرد. با این تصمیم بانک‌های دولتی به عنوان جایگزین صرافی‌ها برای خرید ارز مردم معرفی شدند و خرید و فروش ارز خارج از سیستم بانکی جرم تلقی شد. این بخشنامه که در اجرای مصوبه هیئت وزیران برای ساماندهی بازار ارز صادر شد، عملاً چهارراه استانبول و میدان فردوسی تهران را که بورس صرافی‌های پایتخت است تعطیل کرد.

در بهمن ۱۳۹۵ با روی کار آمدن دونالد ترامپ به جای باراک اوباما در کاخ سفید، او از ابتدا با ایران بنای ناسازگاری گذاشت و سرانجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، رئیس‌جمهور ایالات متحده خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد. ساعتی پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، حسن روحانی در یک سخنرانی زنده تلویزیونی، این اقدام را به مثابه خروج یک موجود مزاحم از برجام توصیف کرد و گفت: از این لحظه توافق بین ایران و پنج کشور دیگر است. ۵+۱ دیگر یکی را از دست داده و از این پس باید منتظر باشیم که ۶ کشور چگونه به تعهدات خود عمل می‌کنند؛ اما اگر ببینیم منافع ما تضمین نمی‌شود، تصمیمات نظام را اعلام می‌کنم.

هرچند سایر طرفین برجام به ظاهر به این توافق پایبند ماندند اما آمریکا در این مدت تحریم‌های یک‌جانبه خود را علیه ایران افزایش داد و با تهدید و تطمیع متحدانش و کشورهای دیگر تلاش کرد هر روز دایره فشار خود را بر ایران تنگ‌تر کند. موضوعی که فروش نفت و گاز ایران را با مشکل جدی مواجه کرده است و حتی ایران را در تهیه اقلام ضروری مثل دارو در تنگنا قرار داده است.

روز ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ همزمان با آغاز هفته‌ دفاع مقدس، چهار تروریست به مراسم رژه‌ نیروهای مسلح در اهواز حمله کردند که منجر به شهادت ۲۵ نفر و جراحت ۶۹ تن دیگر شد. در ابتدا سخنگوی گروه موسوم به الاحوازیه مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت اما سپس داعش مدعی شد که این عملیات را اجرا کرده است. شهدای این حمله تروریستی شامل مردم عادی از جمله یک کودک چهارساله و تعدادی از نیروهای نظامی بودند. چهار تروریست نیز در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شدند.

شامگاه دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷، در حمله گروهک‌های تروریستی، ۱۴ تن از بسیجیان بومی و نیروهای هنگ مرزی که در پایگاه مراقبتی در نقطه صفر مرزی میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان مستقر بودند، با خیانت و تبانی عامل یا عوامل نفوذی گروهک‌های ضد انقلاب ربوده شدند. بنا به اعلام سپاه، عوامل گروهک‌های تروریستی که از سوی سرویس‌های بیگانه هدایت و پشتیبانی می‌شوند، با فریب و تطمیع عوامل نفوذی، این حادثه را در نقطه صفر مرزی و روبه‌روی یکی از پاسگاه‌های مرزی کشور پاکستان رقم زدند.

ظهر سه‌شنبه چهارم دی‌ ۱۳۹۷، واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران، منجر به مرگ ۹ دانشجو و مصدومیت ۲۷ نفر دیگر شد.  این حادثه به سرعت ابعاد رسانه‌ای گسترده‌ای به خود گرفت و با تجمع اعتراضی دانشجویان و خانواده‌های داغ‌دیده تا چند روز در رأس خبرها بود.‌ به دنبال پیگیری‌های مسئولان برای مشخص‌کردن مقصر حادثه، محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اعلام کرد که براساس گزارش ارسال‌شده به این کمیسیون، ضعف نظارتی دانشگاه آزاد در این زمینه محرز شد.

شامگاه ۲۴ بهمن ۱۳۹۷، اتوبوس حامل نیروهای سپاه پاسداران که پس از اتمام مأموریت مرزبانی عازم شهرهای خود بودند، در جاده‌ی خاش-زاهدان، توسط اعضای گروهک تروریستی موسوم به جیش‌العدل، هدف حمله انتحاری قرار گرفت. در این حمله‌ی تروریستی که با انفجار یک خودروی حامل مواد منفجره در کنار اتوبوس یکی از یگان‌های قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه انجام شد، ۲۷ تن از نیروهای سپاه به شهادت رسیدند و عده‌ای مجروح شدند.

۱۳۹۸؛ ترور سردار مقاومت

سال ۱۳۹۸ با باران‌های سیل‌آسا که از چند روز پیش از تحویل سال شروع شده بود آغاز شد و استان‌های مختلف کشور را مثل، گلستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان و ... درگیر خود کرد. این سیل گسترده در اقصی نقاط ایران بیش از ۵۰ کشته و ۶۰۰ زخمی و میلیاردها تومان خسارت بر جای گذاشت. همچنین در آبان این سال زلزله‌ای  در آذربایجان شرقی پنج کشته و بیش از ۲۲۰ مصدوم بر جای گذاشت.

در ۲۴ آبان ۱۳۹۸ به دنبال اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین با تصمیم سران سه قوه، قیمت بنزین سهمیه‌ای از ۱۰۰۰ تومان به ۱۵۰۰ و قیمت بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومان اعلام و استفاده از کارت سوخت الزامی شد. این تصمیم موجی از نارضایتی را در میان مردم ایجاد کرد و اعتراضات خیابانی در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت. این اعتراضات کم کم به آشوب کشیده شد که در جریان آن تعدادی از معترضان و نیروهای امنیتی کشته و زخمی و افراد زیادی بازداشت شدند. 

بامداد ۱۳ دی ۱۳۹۸، ارتش آمریکا با دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، ابومهدی المهندس قائم‌مقام حشدالشعبی عراق و ۸ همراه ایرانی و عراقی این دو فرمانده جبهه مقاومت را در نزدیکی فرودگاه بغداد به وسیله موشک‌های پهپادهای خود ترور کرد و به شهادت رساند. وحید زمانی‌نیا، حسین پورجعفری، شهروز مظفری‌نیا و هادی طارمی همراهان ایرانی سردار سلیمانی بودند که در این اقدام تروریستی به شهادت رسیدند.

در ۱۸ دی ۱۳۹۸ در حالی که هنوز پیکر شهید سلیمانی در زادگاهش کرمان به خاک سپرده نشده بود درست در همان ساعت ۱:۲۰ بامداد که حاج قاسم و یارانش ترور شدند، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیاتی با عنوان "شهید سلیمانی" و با شلیک ۱۳ فروند موشک بالستیک طرح قیام و فاتح ۳۱۳، به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد عراق که مقر فرماندهی نیروهای آمریکایی در منطقه به حساب می‌آید، سیلی کوچکی در پاسخ به اقدام تروریستی آمریکایی‌ها به ارتش آنها زد.

ساعاتی پس از حمله موشکی نیروی هوافضای سپاه پاسداران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد یک فروند هواپیمای بوئینگ اوکراینی دقایقی پس از پرواز از فرودگاه امام خمینی (ره) در نزدیکی تهران سقوط کرد و ۱۷۹ سرنشین آن جان باختند. از دقایق ابتدایی این ماجرا برخی رسانه‌ها گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال هدف قرار گرفتن این هواپیما مطرح کردند و جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا و ولادیمیر زلینسکی رئیس‌جمهور اوکراین خواهان بررسی همه ابعاد این ماجرا شدند. مسئولان سازمان هواپیمایی ایران که از واقعیت ماجرا اطلاعی نداشتند ابتدا به تکذیب احتمال برخورد موشک با هواپیما پرداختند و سرانجام بیانیه ۲۱ دی ستاد کل نیروهای مسلح واقعیت ماجرا را روشن کرد. در این بیانیه پنج بندی ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد که "بر اثر بروز خطای انسانی و به صورت غیر عمد، هواپیمای مسافربری اوکراینی مورد اصابت قرار گرفته که متاسفانه موجب به شهادت رسیدن جمعی از هموطنان عزیز و جان باختن تعدادی از اتباع خارجی شد."

ساعاتی پس از این بیانیه هم امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عذرخواهی به خاطر این اشتباه سهوی سپاه به ارائه توضیحاتی درباره این ماجرا پرداخت. در این حادثه تلخ از میان ۱۷۹ سرنشین و خدمه این هواپیمای مسافربری که تمامی آنها جان باختند، ۱۴۷ نفر ایرانی به شهادت رسیدند و ۳۲ نفر از اتباع کشورهای کانادا، اوکراین، سوئد، افغانستان و انگلستان درگذشتند.

در ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ مواردی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و شیوع ویروس کرونا در ایران به صورت رسمی منتشر شد. موضوعی که به سرعت به یکی از نگرانی‌های جدی مردم و دغدغه‌های اصلی مسئولان بدل شد. در ماه پایانی این سال شیوه‌نامه‌های بهداشتی مقابله با این بیماری و محدودیت‌هایی برای کنترل آن اعمال شد.

۱۳۹۹؛ کرونا...

سال ۱۳۹۹ هم مانند ماه پایانی سال ۱۳۹۸، شیوع کرونا و کنترل آن یکی از اصلی‌ترین مشکلات و دغدغه‌های کشور بوده است. هرچند با اعمال محدودیت‌ها آمار ابتلا و مرگ میر بر اثر این بیماری در ابتدای تابستان رو به کاهش بود اما موج دوم شیوع ویروس کرونا از نیمه تیر آغاز شد و ادامه یافت.

در این میان بسیاری از مشاغل آسیب دیده‌اند و به اقتصاد کشور خسارات جدی وارد شده است مخصوصا که تحریم‌ها و فشارهای آمریکا و همراهانش اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده و همه این موارد و البته برخی سوءمدیریت‌ها باعث شده مردم تحت فشار اقتصادی قرار گیرند. افزایش نرخ ارز و قیمت سکه و طلا و به دنبال آن سایر اجناس و خدمات یکی دیگر از مشکلات اصلی کشور در سال ۱۳۹۹ بوده است که همچنانت نوسان در بازار ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۱۴

این اتفاقات در زمان آقایان خاتمی و احمدی‌نژاد نیز رخ داده است البته شاید به گونه های دیگر.... روسای جمهور پیشین اگر فعالیت مثبتی نداشتنند (که البته داشتند) وعده های استراتژیک هم کمتر میدادند و البته اختیارات کمتری هم داشتند.... بجز وزارت محترم بهداشت، هیچ یک از ارکان دولت در شرایط کرونا نمره قبولی نگرفتند... لطفا به فکر تطهیر چهره دولت نباشید

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۵:۲۶

میشه بفرمایید "وعده استراتژیک" چه نوع وعده ای هست ؟

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۱:۱۷

آنچنان رونق اقتصادی........

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۴:۳۶

منفی

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۲۸

واقعا موافق محسن هستم

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۳۳

قربون دهنت دمت گرم...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۱۶

تا۱۴۰۰ با روحانی✌

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۴۰

منفی👎

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۳:۲۹

👎👎👎

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۲۶

هاشمی رفسنجانی تنها یاور و مشاور روحانی بود که با درگذشت آن بزرگوار و همزمانی آن با خروج آمریکا از برجام روحانی به مشکل خورد. روحانی و ظریف باید شخصی همردیف و استاد حاتم قدری و استاد زیباکلام و... را به عنوان مشاور انتخاب می کردند

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۳۴

چه مشاورهایی هم پیشنهاد میدی یکی از یکی نخبه تر😂😂😂

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۶:۰۹

استاد حاتم قادری و صادق زیباکلام از روشنفکران هستن.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۰:۴۰

اینارو حتی همفکراشون قبول ندارن، خدایی یچیزی بگو بگنجه

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۲۹

اگه گشایشی در تحریم رخ نده سری بعد قطعاً یک اصولگرای تندروی افراطی و‌ تمامیت خواه رئیس جمهور ایران خواهد شد. دیگه دوران اصلاح طلب ها تمام شد.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۶

...#تدبیرم آرزوست

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۹:۱۷

اصلاحات غیر از دروغ چیزی به مردم نداده چه الان چه دوران خاتمی با اون وزرای...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۹ ۰۹:۳۸

اصلاحات که موفق ترین دولت هم در نرخ رشد اقتصادی هم در کنترل تورم و هم قیمت دلار بود. تازه شعارش هم توسعه سیاسی بود نه اقتصادی. به مراتب بهتر از همه دولت ها وجدان خوب چیزی است.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۰

به راستی که دولت روحانی، مظلوم‌ترین و بدشانس‌ترین دولت ایران بوده...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۳:۵۵

با این نظرت به کارگر وکارمند جماعت ظلم کردی....

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۴۹

حقیقتا هم همینطور بوده ان شاالله شانس و اقبال روسای جمهور بعدی را هم خواهیم دید

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۰:۳۲

مظلوم مردم هستند نه دولت!! البته که از ماست که برماست....

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۱

تمام این اتفاقات به نفع اصولگرایان تندرو تمام شد.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۸

الان باید بگیم روحانی متشکریم !؟

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۰۹:۵۶

زمان هر رئیس جمهوری شبیه همه این اتفاقات افتاده...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۷

مقصر ما هم هستيم - وقتي برجام امضا شد - دلار حدود 3000 تومن بود - قيمتها كم و بيش مناسب بود - اوضاع خوب نبود ولي بد هم نبود - ولي متاسفانه همه مردم انتقاد ميكردند - بعد كه ترامپ از برجام خارج شد و دلار به قهقرا رفت و قيمتها بالا كشيد همين ماها افسوس دلار 3000 تومني و قيمتهاي مناسب اجناس رو ميخورديم -

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۸

ایران کلا به خاطر اختلافات با آمریکا به این روز افتاده و از طرف دیگر به خاطر موقعیت جغرافیایی آن در خاورمیانه و درگیری با کشورهای منطقه به این روز افتاده. شاید اگه یک‌ کشور در شرق آسیا یا در اروپا یا در قاره آمریکا بودیم این همه مشکلات نداشتیم.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۳:۴۹

کشورهای خاورمیانه از زمان قدیم درگیر بحران بودن و طبق روایات خاورمیانه مخصوصا مثلث بغداد و تلاویو ‌ مکه تا زمان ظهور درگیر بحران خواهد بود.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۶:۳۰

بهتره بگی اگه نوکر و رعیت امریکا بودیم این اتفاقات برامون نمی افتاد

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۹

بدشانس نیست ...خودش می دوته چیکار میکنه

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۰:۴۹

نه قبلیا خیلی خوب بودن یکی از یکی بد تر

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۲:۱۰

شما تیتر 1 سال 98 را ترور قاسم سلیمانی زدید یعنی جان 178 نفر مردم بی گناه و اکثراً جوانان نخبه این مملکت کمتر از جان یک سپاهی است؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۰ ۲۳:۳۷

جناب عقل کل تمام مردم خودشون رو مخلص و ممنون از خودگذشتگان و جان فشانان وطن می‌کنند. درود بر همه خادمان بی ادعای ملت که با دادن جانشون امنیت رو برای ما به ارمغان آوردن

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۲:۱۸

بنظر میرسد در ایران 4 سال برای هر خدمت و پستی زمان مناسبی است با فرصت بیشتر شوری اش درمیاد البته در همه جای دنیا همینطوری است آقای روحانی با انتخاب افرادی مثل دکتر ظریف تحول مناسبی بخصوص در زمینه سیاست خارجی رقم زد و بهتر بود برای دور دوم کاندیدا نمیشد. در ایران قحط رجال نداریم البته دخالتهای برخی نهادها و صاحبان نفوذ موجب تضعیف این موضوع شده است.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۲:۲۰

بهتر بود یک گزارش در مورد" مصائب مردم در دولت روحانی" می نوشتید.گرچه از رسانه های ... از جمله ایسنا ،بعید است چنین گزارشی را تهیه کنند

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۲۷

به ... و ...و .... بگین یه ساعته براتون‌گزاش جمع می کنند.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۲:۲۲

البته بداقبال ترین رئیس جمهور است و بعلاوه تمام آنچه آمد ، کارشکنی هایی که نگذاشت آنچه به صلاح مردم است به رشته اجرا در آید . بامید روزهای سبز برای ایران خسته ام ! خدا کند فقط تندروها سرکار نیایند

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۶:۳۳

تتدور ها سر کار بیان بهت از این اعتدالی ها هستند ... اگه باز هم مردم به ... طلب ها رای بدهند واقعا در حق کشور جفا کرده اند.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۲:۴۲

با این روندی که دوستان پیش می‌رن خدا رحم کنه به ما با ما نفر بعدی...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۲:۴۹

چیزی که من خواندم در پاسخش فقط میتوانم یک چیز بگویم. صلی الله علیک یا روحانی

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۳:۱۰

سوال اصلی اینجاست که این همه اتفاق اساسا ربطی به ریاست این و اون داره یا نه!؟... اساسا ربط دادن حوادث به مسئولین همون دوره بی معنیه...!

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۳:۱۹

جناب حفیظی ، اگه میگوید تندروها سرکارنیایند نقطه مقابلش راماهم میگوییم خداکنه کندروها سرکار نیایند ، اگه منظور از تندروی شتاب در توسعه اقتصادی وصنعتی و صنایع نظامی و جلوگیری از چپاول اموال بیت المال است اتفاقا خیلی هم خوب است ، البته بدور ازجناح بندی های سیاسی ، وفقط ولایت پذیری

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۱۵

دوست عزیز اولاً ما کندرونیستیم ما میانه رو و اعتدالی هستیم دوماً در روایات و قرآن کریم از پیامبران و امامان نقل شده که مدیر باید از تندروی و افراط و تفریط دوری کند چراکه سنت پیامبران را زیرپا می گذارد و مدیر باید میانه رو و اعتدالی باشد.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۳:۳۱

بله پسرجان، اگر امثال قاسم سلیمانی نبودند صدها هزار از این آدمها آلان زیر خاک بودند یا مورد تجاوز قرار می گرفتند. خیلی هم به بی بی سی و شبکه ها اجتماعی نگاه نکن، شستشوی مغزی شده ای. مانند آن افغانی هایی که آمریکا و عربستان این هم بلا سرشان آورده اند (از القاعده و حمله نظامی و غیره)، آواره اشان کرده اند کرور کرور از انها کشته اند شکنجه کرده اند. بعد برای یک خبر دروغ، به ایرانی که 40 سال است حداقل میزبان 3 میلیون نفر از انها بوده است ناسزا می گویند.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۱۱

هر کسی به فکر خودشه اینا بهونس رییس‌جمهور باید مقتدر باشه که مشکلات راحت حل کنه به امید رییس‌جمهور بعدی که بتونه کشور نجات بده(البته بعید میدونمم)

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۲۱

ضعف این نوشته اینه که اتفاقات معمول مثل تصادفات رانندگی با حوادثی کلان تری مثل سیل و اتفاقات آبان و کرونا و ... آمیخته شده که علاوه بر طولانی شدن و خسته کننده شدن متن حوادث اصلی رو هم تحت الاشعاع قرار داده

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۳۰

وقتی میشنوم تندروها قراره تو ایران به قدرت برسن به بدترین سناریوها پی میبرم مثلا خروج از برجام خروج از NPT و عدم تصویبfatf و منع مذاکره و تعامل و همکاری با دنیا و جنگ با اروپا جنگ با آمریکا و عدم همکاری با سازمان های بین المللی و... .

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۵۳

توهنوز هم دنبال توهم مذاکره ای؟

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۵:۲۴

مملی بدون ما به کسی رای میدیم که تعامل و مذاکره با دنیا اولویتش باشه.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۵۶

... در کدام دولت ثانیه ای افزایش قیمت داشتیم

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۴:۵۸

این مشکلات اجرایی در همه دوره ها هست واینکه همه چیز آماده باشد و ریاست مطرح بشه غیرممکنه خصوصا عملکرد با قولهایی که داده شده کلی فاصله داشته باشد و اشتباه مدیریتی بخصوص اختصاص دلار00 42 تومانی به عده ایی و اختلاس از بانک ها توسط عده ایی و عدم قاطعیت دررانت خواری حتی دردارو که با جان انسانها مرتبط است

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۵:۲۱

جناب شمس عزیز ، مدیرباید ضمن اعتدالی که دین اسلام وهمان قرآنی که به ما صراحتا میگوید درمقابل زور گویی دشمن بایستیم ... بنابراین مدیر باید درعین اعتدال اقتدار هم داشته باشد ، اعتدال این نیست که مکر و فریب دشمن را نشناسی ، مثل برجام که دیدیدچه کلاه گشادی سرملت ایران رفته است ، دیدیم که عدم شناخت دشمن باعث شد هم هسته ای از دست رفت وهم تحریمها چند برابرشد !!!

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۸:۲۶

اسلام مسلمانان را به سازشگری و روابط خوب با دنیا دعوت کردند.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۵:۲۴

واقعا ملت عزیزو محترم اینها همه اتفاق بود که رخ داد؟پس خدایا دولت مارا شانس واقبال عطا بفرما.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۰:۴۰

شتر درخواب بیند پنبه دانه

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۵:۵۰

بعد از پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ اولین کاری که می کنیم آتش زدن برجام و محاکمه ظریف و روحانی و اصلاح طلب ها خواهد بود.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۶:۴۵

چطوری بولتون ایرانی؟!😂

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۰:۴۳

حتما شمابا آن ۲۶درصدی ها سکوت کنی سنگینتری وکسی نمیگه لالی خخخخ

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۲۰

ای جان باشه هر چی توبگی

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۱:۵۰

زرشکککککککک، خداخودش میدونه بهتون قدرت نمیده که اگرقدرت بگیریدخدارابنده نیستید. یارب مبادکه گدامعتبرشود گرمعتبرشودزخدابیخبر‌شود

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۸:۴۰

سخنان تو ییشتر شباهت به سخنان نتانیاهو و بولتون و پمپئو و هوک و ترامپ و ضدانقلاب ها و... داره.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۳۶

جنگ‌طلب و تندرو و افراطی و... .

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۴۶

تو معلومه از کدوم قماشی. تمامیت خواه به تمام معنا. با بولتون و تدکروز هیچ فرقی ندارید.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۵۱

جالبه این گروه خودشونو انقلابی مومن پاک حامی شهیدان و سردارسلیمانی و رهبرانقلاب میدونن.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۵۷

همین امثال شما بمباران پیامکی برای تصویب نکردنfatf و cft وپالرمو به راه انداختید و نفوذ کردید نذاشتین این لوایح تصویب بشه و الان هم کشور هم در مبادلات بانکی با دنیا به مشکل خورده.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۱:۰۱

به قول علی مطهری: این گروه حتی جریان پایداری را هم قبول ندارند یعنی از تندروی و تفریط هم زدین بالا.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۶:۱۳

به عنوان یک خبرگزاری بهتره از مصائب مردم بنویسید...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۶:۵۳

بعد از خروج آمریکا از برجام دولت روحانی و اصلاح طلبان مورد فشار شدید جریان مخالف ... قرار گرفت و نتوانست نفس بکشد.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۲۲

تو را خدا تو دیگه هیچی نگو معلومه تو هم مثل روحانی ....

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۷:۳۰

متاسفم برای مردم ایران که مانند کوفیان میمانند.اگر دکتر روحانی نبود تا الان مثل لیبی ائتلاف بما حمله کرده بود و کشور نابود میشد....اگر دولت روحانی نبود الان همین افرادی که میان اینجا مینویسن که ما نوکر آمریکا نیستیم و سختی تحمل میکنیم همینا زیر چکمه سربازان آمریکایی بودند.ننگ بر شما که مانند کوفیان انقدر افراطو تفریط دارید.وای بر شما که عوض کنار گذاشتن اختلافات و ساختن مملکت همش میاید ب اصلاح طلبان دشنام میدهید

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۴:۱۲

واقعا که خیلی.......

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۸:۱۴

ترسوها هرگز احساس امنیت نمیکنند و همیشه خودشان را دوست دارند زیر چتر این و آن قایم کنند. نمیدونم کی میخواهیم بفهمیم که کشگری مثل امریکا و اسرائیل و عربستان اگه یک لحطه فکر کنند که میتونند ب ایران خمله کنند درنگ نمیکنند!!!! فقط قدرت است که جلوی دشمنان اینچنینی را میگیرد نه مذاکره. اینو بفهمیم خیلی خیلی جلوییم بخدا

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۳:۵۲

شما نظر نده مردم ما همیشه برا کشورشون فدا کاری کردند ربطی به فرد خاصی نداره شما باید ... شی که مردم ولایت مدار مارا به کوفیان تشبیه میکنی

avatar

تنها مشکل برای کشور مان وجود محتکران و چپاولگران بودند که آبروی اسلام را بردند و مقام معظم رهبری از آنان بعنوان اژدهای هفت سر نام بردند که ان‌شاالله این اژدهای هفت سر با سرطان از بین برود.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۸:۱۹

خجالت داره واقعا این حرفا چیه؟! مردم دنبال آزادی بودن که به ایشون رای دادن و البته بهشم رسیدن قبلاً نون بخور نمیری بود ولی آزادی نبود الان نون نیست ولی آزادی هست. خب نوش جونتون دیگه این اعتراضات چیه؟؟ ایشون خیلی خوب به وعدشون عمل کردن چرا چشم ندارید ببینید؟ جالبه کسایی ک ادعای روشنفکری دارن باز هم چشماشون رو بستن و میگن تقصیر ...!!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۲:۲۲

شما میشه آزاذی تعریف کنی ببینیم چی هست ازدریای علمتون دراختیار ما بزارید خدا از عمرت برداره به عقلت اضاف کنه...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۸:۲۲

تنها مشکل نظام و دولت اسلامی در این شرایط حساس وجود یک مشت اختلاس گر و محتکر بی وجدان بوده که به کشور اسلامی صدمه زده است خداوند این کثافات را بزودی از میان نظام و دولت و ملت بزداید.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۸:۳۲

... دیگ زودپز همسایه که ترکید نگفتید سیس

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۱۸:۵۴

ی آدمه خوب بیاد ...عادل باشه دانا باشه...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۳۷

باش تا بیاد.....

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۰:۵۹

😣😪😫😭

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۱:۴۳

بد اقبال یعنی چی این چه تحلیل بچگانه ای است که میکنید مگر دولت و کشور را بر روی شانس اقبال اداره میکنند که باید حالا بگویید شانس و اقبال با او یار نبوده‌....

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۱:۴۸

وضعیت سخت کنونی کشور واضح است که ریشه در سو مدیریت ها و ناکارآمدی قوانین مصوب و یا عدم اجرای آن و دست بدست شدن مسئولیتها و عدم سپردن آن به افراد کاردان و جوان و عدم قاطعیت در برخورد با مفسدان دانه درشت و مافیایی و حریص شدن برخی از مردم و هجوم سرمایه های سرگردان به بخش های مختلف بازار و ویرانی آنها ، و تحریمهای دشمنان خبیث و شیطانی از علل عمده وضعیت کنونی هستند و اگر نظام و مردم دست بدست هم داده و اشکالات ذکر شده را عالمانه رفع کنند با لطف و عنایت پروردگار بخوبی میتوان از این پیچ حساس تاریخی عبور کرده و کشور را به قله های افتخار و عظمت رساند

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۱:۵۸

با این تحولات که انجام شده فک میکنم دولت روحانی با جنگ ایران و امریکا تمام بشه

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۰۴

زنده باد آقای روحانی واقعا دولتشون و وزیرهایی که انتخاب کردن همه لایق و باتجربه و با سواد بودن .البته مشکلاتی برای این دولت پیش اومد .

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۱۰

تند رو و کند رو چیه بابا یه چیز یاد گرفتید .تند رو و کند رو واسه خیابونه. مردم از گرسنگی دارن میمیرن شما به فکر تند رو و کند رو ها هستید .اینا همشون جیباشون پر پوله. جنگ تند رو و کند رو ها هم سر قدرته. کی به فکر ما کارگرا و قشر ضعیفه .چه روحانی چه احمدی نژاد چه کسی دیگه ...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۱۶

جالب بود، یادآوری حوادث این چند سال! یه اتفاق رو نام نبردید! اعتراضات پیروان دراویش گنابادی در تهران! درسته که خیلی از حوادث به ظاهر عامل انسانی ندارد و این حوادث در همه دوره ها و به اقتضای زمان و دوره رخ می دهد، اما بسیاری از همین حوادث به ظاهر طبیعی و... نیز بر اثر نوع عملکرد انسانی بوجود می آید، پس نمی توان منکر عملکرد غلط، نا به جا، دیرهنگام شد.می شد با مدیریت درست از عوارض آنها جلوگیری کرد! در ضمن آن دسته از دوستانی که می گویند ایده استراتژیک، به یاد بیاورید که وعده برجام تو خالی و باور خیلی‌ها دامن به تشدید و وجود بسیاری از ایده های تو خالی و نا به جا زده. که متأسفانه آثار آن سال‌های سال دامن ملت و کشور را گرفته است! ... خدا به داد ما برسد و بعد از روحانی ما رو گرفتار بدتر از او نکند و از خطای ما مردم بگذرد!

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۲۲

حسن جان اخماتو وا کن اخم به چشمات نمیاد گریه رو بس کن گریه به چشمات نمیاد.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۲۲

،،،،هرسال میگیم دریغ از پارسال،

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۳۳

تمام مردم میدونن که مشکل ازروحانی نیست.روحانی زحمت خودش روکشید...ولی بدعهدی امریکا کارو خراب کرد...ملت درسته شدیداتوسختی هستند ولی بازم پشت ولایت فقیه ورهبری عزیز را خالی نکردن...میدونم که به زودی بادرایت رهبری تمام مشکلات حل خواهدشد...مهدی اشکانی حرفه(بسیجی و خاک پای رهبری وملت عزیزم تمام برادران وخواهران عزیزم...صبرکنیددوستان...به زودی خبرخوشی خواهدامد

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۳۴

مگه ایران مستعمره آمریکاست؟ چرا رئیس جمهورای قبلی توافق نمیکردن؟ یعنی اونا عقلشون نمیرسید؟

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۳۸

فقط زودتر تموم بش دوره ش 😥😥😥

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۴۳

چرا حقیقت رو به مردم نمگید برجام خطای استراتژیک بود نباید تفاهم نامه ای به نام برجام به وجود میامد چرا که این قرارداد باعث سست شدن مدیران ارشد اقتصادی در بحث تحریم ها شد با عث فرو پاشی خط دفاعی اقتصادی شد و بعد از ان دوباره یورش اوردن به سنگرهای که خالی از سرباز بودن و نتیجه اون فروپاشی اقتصاد بود واقع بین بودن کمک میکند نه رویا در ضمنا روحانی هزینه دوران ریاست حمهوری آقای رفسنجانی و آقای خاتمی و احمدی‌نژاد رو هم پرداخت کرد که هیچ کار انجام نداده بود در مورد مسکن و اشتغال و صندوقهای ومالیات و دولت بعد چوب روحانی رو خواهد خورد

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۴۴

نگارنده محترم شما فکر میکنید برای اینهمه... دزدی و ... تبعیض ووووووووو از جانب خدا حوری بهشتی میاد ؟؟؟ نه عزیز تازه خداوند مدارا کرده که اگر نمیکرد باید بااینهمه اقدامهای غیر مسئولانه وغیر شرعی مثل ... رانت اختلاس میل وحیف بیت المال وووووو باید ایران کن‌فیکون میشد. دم خدا گرم .ممنون الهی

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۱ ۲۲:۵۰

اتفاقا قشنگ میدونه چکار میکنه وتا حالا موفق بوده.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۰:۱۱

روحانی ما را به کجا می بری؟!!

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۰:۳۷

خدا وکیلی هیچ رییس جمهوری به اندازه روحانی زحمت وسختی نکشید و هیچ رییس جمهوری به اندازه ایشون آزادی نیاورد

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۱:۱۰

هر دولتی که بیاد تا زمانی که احتکار و اختلاس هست نمیشه انتظاری جز این داشت

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۱:۵۲

شما که ثبت نمی کنید اما ...خواهشن اصلاح‌طلبان دیگه کاندیدا نشن چو خیلی به ملت ظلم کردن و ...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۲:۱۹

علی برکت الله 😶

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۲:۳۷

هر حزبی می تونه اتفاقات دوره حکومت حزبش رو به پای بد اقبالی بذاره. ما هم می تونیم بگیم،بد اقبال بودیم که گرفتار این دوتا حزب سیری ناپذیر شدیم. بدبختی اینجاست،ما علیه مسوولین بی کفایت اعتراض می کنیم،خارجی ها با نفوذیهاشون،اغتشاش می کنند،علیه دشمن خارجی راهپیمایی می کنیم،دشمن داخلی سوءاستفاده می کنه و به خرابکاریش ادامه میده! مردم وسط گیر افتادند،احزاب هم که از مردم برای سبقت گرفتن از رقیب استفاده می کنند. مردم رو به دو دسته تقسیم کردند و انداختند به جان هم. توی نظرات زیر این خبر هم شاهد این درگیریهای بیخود هستیم!

avatar

خدایا برف نبار!!!! جناب کرونا، چرا فقط در ایران ماندی و هیچ کجای جهان نرفتی!!!! چرا اسید در این زمان کشف شد!!!! روابط اقتصادی ما با آمریکا از اول انقلاب توپ توپ بود، فقط در زمان این آقایان به مشکل خورد!!!! برای شما که بد نشد!!!!! ..... چرا قوانین پولشویی (اف ای تی اف) سازمان ملل که کل جهان عضو آن هستند، به غیر از ایران و چند کشور عقب افتاده آفریقایی و افغانستان، شما مطابق تعهدتان در برجام عضو نشدید، که برهم زننده خود برجام شدید، نه آمریکا. چرا در زمان این دولت خوش شانس که مجلسی اصلاحاتی رای دادیم و پیروز شدید، قوانین دستپاگیر مثل ...ادامه پیدا کرد. چرا با وجود کرونا در ایران 22بهمن و انتخابات اسفند برگزار شد. چرا پروازه به چین متوقف نشد، چرا اردیبهشت در زمان نزولی بودن تعداد مبتلایان کرونا، تمامی درب مملکت را باز کرد که کرونا مجدد اوج بگیرد. آیا ضرر دو هفته تعطیلی کامل تا آخر اردیبهشت بیشتر میبوده، یا چندین ماه مجدد درگیر کرونا شدید شدن. البته کرونا خیلی فواید اقتصادی داشته، مثلا قطع شدن یارانه و حق بیمه های متوفاهای کرونایی و.... اینها همه بی تدبیری بوده، نه بد شانسی، و تمامی اینها از چشم کل اصلاحات دیده میشود و نه فقط دو سه نفر از دولتی ها

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۹:۲۲

آره خیلی بدشانس بود بیجاره مخصوصا برجام را براش تحمیل کردند و هیچی نگفت غیر اینکه منتقدین را بی‌سواد و بی شناسنامه و بی ادب و فرهنگ خطاب کرد و گفت بروید به جهنم

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۹:۲۵

تازه نگارنده با انصاف و با چشم‌پوشی نوشته از جمله تصادف وانت پیکان با پراید در یکی از روستاهای آذربایجان شرقی که روحانی را خیلی ناراحت کرد

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۹:۳۱

خبری می خوای بی تدبیری دولت دربرخی از مشکلات به اسم بدشانسی تموم کنی.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۰۹:۴۴

اگه در زمان دولت روحانی توافقی با ترامپ صورت بگیره اعتبار و اعتماد مردم عادی به نظام و دولت روحانی خواهد برگشت. توافق با ترامپ هم به نفع دولت روحانی است هم به نفع مردم.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۳۰

آمریکا تو مشکلات خودش موند میاد مشکلات ما رو حل میکنه بی شعور

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۰۶

درود بر خاتمی عزیز ... مرد بی حاشیه و پاک سالم

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۰:۰۷

صددرصد

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۱:۰۳

همش خالی بندی بود

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۱۲

با سلام خدایا لطفا زودتر سال ۱۴۰۰ را برسان

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۳:۰۵

الهی امین

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۱۸

تنها چیزی که مردم را ناراحت کرده اختلاس هاو دزدی ... نه دشمنی آمریکا ونه تحریم ها

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۵۴

تو کدوم دولت وضعیت خوب بود رفسنجانی، خاتمی یا احمدی نژاد و روحانی، از هرکی بپرسی میگه هیچ کدوم همه بد بودن مایه فامیل داشتیم هر جا میرفت همسایه اش بد بود و مینالید تا اینکه اومد تو محل خودمون تازه فهمیدیم ایراد از کی بود...بله دوست عزیز شاید ایراد از ماست آیا کسی مثل مرکل باید تو ایران ریاست جمهوری کنه مردم ازش تعریف میکنن (البته در دوران ریاست جمهوریش نه بعد n سال) آیا زمانی که دلار 3 تومن بود کسی گفت وضع خوبه ریختید اغتشاش کردید این شد حالا یه دولت بدتر میاد اون موقع میگید خدا پدر فلانی رو بیامرزه تا حالا تو ایران ندیدم یکی خدارو شکر کنه و از وضعیت شغلش زندگیش و ... راضی باشه

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۲:۵۸

با این حرفها نمیشه کار دولت رو ماست مالی کرد ...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۵:۲۸

بعضیا واقعاً به خاطر مسائل معیشتی از روحانی انتقاد میکنن اما بعضیا به خاطر تخریب و تسفیه حساب سیاسی روحانی تخریب میکنن.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۶:۴۹

باسلام ساده و شفاف میگویم، اگر وجود مقدس رهبر فرزانه انقلاب نبود این دولت...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۲ ۱۷:۳۳

بعضی از مشکلات به خاطر نافرمانی...در دولت های قبل هم بوده

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۳ ۰۰:۲۲

هوا بس ناجوانمردانه سرد است✌

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۳ ۰۹:۲۳

مدیر باید میانه رو و اعتدالی باشد و از افراط تفریط و تندروی دوری کند و روابط خوب سازنده و سازشگرانه با دنیا داشته باشد و این زیبنده سنت پیامبران و اسلام است. پیامبر در آن زمان چندبار با مشرکان و یهودیان که در آن زمان ابرقدرت بودند با آن ها به مذاکره و توافق رسید حتی علارغم اینکه آن ها چندبار زیرتوافق زدن.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۳ ۱۶:۵۷

رای ما محمدرضاعارف✌

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۳ ۱۷:۱۸

محمدرضا عارف بهترین گزینه و شایدهم گزینه نهایی اصلاح طلبان برای ریاست جمهوری باشد.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۳ ۱۹:۵۲

امثال محمدرضا عارف و علی مطهری گزینه های خوبی هستن. ظریف و زیباکلام به احتمال زیاد در انتخابات شرکت نکنند.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۳ ۱۹:۴۹

بزرگانی همچون محمدرضا عارف بهترین گزینه و‌ شاید خوش اقبال ترین گزینه برای اصلاح طلبان باشد. آقای جهانگیری و آذری جهرمی بهتر است در انتخابات شرکت نکنند چون قطعاً رای نمی آورند.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۶ ۱۵:۵۶

روحانی بایستی برای یک بار هم که شده یک حرکت شجاعانه انجام دهد تا ثابت کند که به خواست مردم عمل کرده است !! آقای روحانی اگر میخواهی مردم در انتخابات آینده شرکت کنند بایستی آن حرکت را انجام بدهی. مخصوصا در ارتباط با مذاکره با دنیا و آمریکا.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۰۶ ۱۶:۳۸

تا زمانی که شایسته سالاری در کشور برقرار نباشد و مردم را در مقابل انتخاب بین بد و بدتر قرار بدهند وضع از این بهتر نخواهد شد. در ضمن بیاد بیاورید در مناظرات انتخابات آخر کاندیداها چه حرف هایی به همدیگر زدند. آقای روحانی به آقای قالیباف و آقای رئیسی. حال تمامی این اقایان پست و مقام دولتی دارند الا مجری مناظره. پس انتخاب ما دردی را دوا نمی کند چون که کس درست و حسابی برای انتخاب وجود ندارد وقبلا توسط شورای نگهبان برای ما انتخاب شده و انتخاب ما تاثیری ندارد و انتخاب بین بد و بدتر است. پس هنوز خواتهیم گشت و ره به جایی نخواهیم برد.