به گزارش ایسنا، هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور در مجلس در تذکر آییننامه جلسه امروز با استناد به تبصره ۱ ماده ۶ آییننامه داخلی در خصوص تشکیل فراکسیونهای مجلس گفت: طبق این قانون هر نماینده فقط میتواند در پنج فراکسیون عضو باشد. همه ما نماینده مردم هستیم و هیچ تفاوتی میان نمایندگان نیست. در واقع هیچ نمایندهای نمایندهتر نبوده و هیچ کسی هم نور چشم کسی نیست.
وی افزود: در دورههای پیشین مجلس تقریبا ۱۵۰ فراکسیون را در مجلس شاهد بودیم. چگونه است که برای ۲۵۰ نماینده برنامهریزی نمیکنیم در حالی که فراکسیونها دغدغههای مجلس و دغدغههای مردم هستند؟ قراردادهای ننگینی که به مثابه قرارداد ترکمنچای در میان جامعه مطرح میشوند حاصل همین بیتدبیری فراکسیونها است. امروز باید برنامهریزی کنیم که برای مثال ۱۵۰ مشکل وجود دارد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: برای مثال شاهد هستیم که یک نفر در چندین کمیسیون یا فراکسیون عضو است. هیأت رئیسه باید به این موضوع توجه کند. امروز تقریبا ۸۵ روز از عمر مجلس یازدهم گذشته ولی در همین مجلس تقریبا ۲۰ نفر بالاجبار هیأت رئیسه عضو کمیسیون شدهاند. ما به مجلس نیامدهایم که ما را با اجبار به کمیسیون بفرستند. ما حتی تحصیل فرزندمان را با اجبار امری واجب نمیدانیم. قرار بود در کمیسیونهای تخصصی مشکلات جامعه را بررسی کنیم در حالی که من را به اجبار در کمیسیون عضو میکنند. چرا این ۲۰ نفر را دعوت نکردید تا به آنها بگویید شما نمایندهتر و نورچشم بعضیها نبوده ولی از شما میخواهیم در کمیسیون عضو شوید.
چنارانی ادامه داد: در مجلس یازدهم کمیسیون قضایی هنوز تشکیل نشده است. آن هم در کشوری که ۱۶ میلیون پرونده در دادگاهها در جریان است. عدهای به اسم حقوقدان، وکیل و دادستان وارد مجلس شدهاند ولی اکنون کمیسیون قضایی به عدد نرسیده و در جامعه ۴۰ میلیون نفر درگیر دادگاهها هستند. ما باید مشکلیابی کنیم. ما قصد داریم که دادگاهها را خلوت کرده و دغدغههای مردم را رفع کنیم. قرار نیست یک نفر در چند کمیسیون عضو باشد. اگر قرار است به مشکلات و امور مردم رسیدگی شود راهش این نیست.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: هیأت رئیسه توجه کند که این مجلس، مجلسی انقلابی بوده و امید مقام معظم رهبری و مردم به این مجلس است. دولت کار خود را تعطیل کرده و وزارتخانهها از خدایشان است که استیضاح شود. مملکت نیز رها شده و روز به روز فشار بیشتری به مردم وارد میشود. این مدل اداره مجلس صحیح نیست.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس در پاسخ به این تذکرات هاجر چنارانی گفت: در خصوص فراکسیونها دستورالعمل از قبل تنظیم شده و طبق گزارشی که دبیر مربوطه ارائه کرده نزدیک به ۱۰۰ فراکسیون دارای متقاضی بوده ولی طبق شاخصهای بررسی شده به کمتر از ۵۰ فراکسیون تقلیل پیدا کرده است. به دوستان نیز تذکر داده شده که در تعداد محدودی از فراکسیونها میتوانند عضو باشند.
وی افزود: ولی اینکه افراد در انتخاباتها کاندید میشوند و همکاران به آنها رأی میدهند نمیتوانیم کاندیداتوری را محدود کنیم و آیین نامه این اجازه را به ما نمیدهد. در خصوص انتخاب اعضای کمیسیون ویژه طبق قانون باید در صحن علنی مجلس کاندیداتوری اعلام شود، همکاران رأی بدهند و اعضا انتخاب شوند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این خصوص آییننامه در بخشی صراحت دارد و میگوید اعضای هیأت رئیسه نباید عضو کمیسیون بودجه یا عضو هیأت رئیسه کمیسیونها یا رئیس و سخنگوی آن باشند اما غیر از این نمیتوانیم محدودیتی ایجاد کنیم. اعتراض شما به هیأت رئیسه نیز زمانی وارد است که هیأت رئیسه از قانون تخطی کرده باشد.
قاضیزاده عنوان کرد: در خصوص کمیسیون حقوقی و قضایی باید بگویم که مبنای قانون داوطلب شدن افراد است. ما اکنون ۱۵ نماینده کم داریم. دوستان قدیمیتر میتوانند شهادت بدهند که ما در مجلس دهم در چهار کمیسیون دچار مشکل بودیم اما در این مجلس صرفا یک کمیسیون به عدد نرسیده که متأسف نیز هستیم. در انتخابات میان دورهای یا در دور دوم ۱۱ نفر به اعضای مجلس اضافه میشود و مشکل آن کمیسیون برطرف خواهد شد. البته طرحی مبنی بر اینکه تعداد کف قانونی اعضای این کمیسیون اصلاح شود ارائه شده که قرار است کمیسیون آییننامه آن را بررسی کرده و گزارش آن را به صحن ارائه دهد.
انتهای پیام
نظرات