• چهارشنبه / ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99052921547
  • خبرنگار : 50210

تامین اجتماعی از آزمون هپکو سربلند بیرون می آید؟

تامین اجتماعی از آزمون هپکو سربلند بیرون می آید؟

ایسنا/مرکزی دیروز، سه شنبه 28 مرداد، چهاردهمین روز از اعتراض و اعتصاب کارگران شرکت هپکو، البته در محوطه کارخانه بود.

دیروز، سه شنبه 28 مرداد، چهاردهمین روز از اعتراض و اعتصاب کارگران شرکت هپکو در محوطه کارخانه بود.

کارگران، عمده دلیل این اقدام خود را همچون گذشته، نبود کار در شرکت، معوقات کارگری و نارضایتی از عملکرد مدیران عنوان می کنند.

کارگران هپکو هنوز حقوق خرداد و تیرماه خود را دریافت نکرده‌اند و مرداد هم در روزهای پایانی خود قرار دارد، با این حساب معوقات کارگران شرکت هپکو بزودی سه ماهه می شود.

آنگونه که در خبرها آمد و استاندار مرکزی آنرا تایید کرد هپکو در زمانی که خود را برای انتقال به ایمیدرو آماده می کرد، با تصمیم دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد.

استاندار مرکزی ۲۱ مردادماه در گفت‌وگو با ایسنا در مورد اقدامات انجام شده برای تغییر وضعیت در هپکو پس از واگذاری جدید، بیان کرد: در جلسه هفته گذشته، هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی مصوب کرد که ۲۰ میلیارد تومان به هپکو داده شود که ۱۰ میلیارد تومان برای حقوق معوق و ۱۰ میلیارد تومان برای سایر نیازهای جاری و بازپرداخت سنوات است، البته مقرر بود که یکشنبه هفته جاری حقوق پرداخت شود که امور مالی آن در حال انجام است و امیدواریم این دو ماه حقوق معوق حداکثر تا پایان هفته(۲۴ مردادماه) پرداخت شود تا مشکلات کارگران هپکو هم رفع شود.

پس از اتمام مهلتی که استاندار مرکزی برای پرداخت حقوق اعلام کرده بود، سعید فرخی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، هفته جاری را زمان پرداخت حقوق عنوان کرد و امروز با وجود اینکه اواسط هفته هستیم، هنوز حقوق معوق کارگران هپکو پرداخت نشده است.

خبرگزاری ایسنا، برای بررسی آخرین وضعیت شرکت هپکو طی تماس تلفنی با رضا عبدلی رییس شورای اسلامی کار هپکو موفق به صحبت با وی نشد، چراکه او گفت در سازمان تامین اجتماعی در حال پیگیری پرداخت حقوق معوق کارگران است.

ابوالفضل رنجبر نایب رییس شورای اسلامی کار هپکو نیز در خصوص اعتراض ۱۴ روزه کارگران شرکت به ایسنا گفت: اعتراض اصلی کارگران به نداشتن کار و پرداخت نشدن حقوق است، در حال حاضر حقوق خرداد و تیر پرداخت نشده و از طرفی حقوق معوق مربوط به سال ۹۵ و ۹۶ بخشی از پرسنل نیز پرداخت نشده است.

وی عمده مشکل هپکو را نبود کار عنوان کرد و گفت: مسلما اگر کار و تولید در شرکت در جریان باشد، کارگران التماس سهامدار، مدیرعامل، هیات مدیره، تامین اجتماعی و بانک و وام را نخواهند کرد، هر چند که در این شرایط، تنها نکته مثبت که جای قدردانی دارد تعامل و همکاری تامین اجتماعی برای تمدید دفترچه‌های بیمه کارگران است که با وجود بدهی ۷۰ میلیارد تومانی شرکت به سازمان هر ماه دفترچه‌ها تمدید می‌شوند.

کسی پاسخگو نیست

بر اساس این گزارش، کارگران مدعی هستند که مدیرعامل و اعضای هیات مدیره ۵۴ روز است که در شرکت حضور ندارند.

رنجبر در این‌باره، تصریح کرد: کارگران انتظار داشتند زمانی که کار و تولیدی در شرکت وجود ندارد، مدیرعامل جلسه تشکیل دهد و دلایل رونق نداشتن تولید در هپکو را برای کارگران تشریح کند و حداقل بگوید چرا پس از یک سال حضور در شرکت، نتوانسته‌اند کار تامین کند.

وی با بیان اینکه به عنوان شورای اسلامی کار هپکو به هیچ عنوان اقدام کارگران مبنی بر جوش دادن درب دفتر مدیریت شرکت را تایید نمی کنم و حتی بلافاصله درب باز شد، گفت: مسلما شورای اسلامی کار یک مجموعه صنعتی، وظیفه ای در خصوص عدم پرداخت حقوق، تعیین وضعیت سهامدار و تامین کار ندارد و این وظایف به عهده مدیریت و مسئولین مربوطه است، اما شرایط برعکس شده و به جای مدیرعامل و هیات مدیره، این شورای کارگری است که علیرغم اینکه وظیفه ای در این حوزه ها ندارد، پیگیر این مسائل شده است.

درد هپکو علاج دارد، اگر بخواهند

نایب رییس شورای اسلامی کار هپکو تاکید کرد: کارگران داخل مجموعه اعتراض کردند تا بلکه پاسخی دریافت کنند، اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است. متاسفانه در شرایطی فعلی مسئولین حمایت های اجرایی از هپکو نداشته اند و تنها با برگزاری جلسات مختلف مصوباتی را بر روی کاغذ تصویب کرده اند که در خصوص رونق تولید و رفع مشکلات ریشه‌ای و اساسی هپکو ثمربخش نبوده و همچنان این شرکت با تصمیمات ناصحیح و غیر کارشناسی گرفتار و درگیر پرداخت حقوق است.

رنجبر تاکید کرد: درد شرکت مادر تخصصی هپکو علاج و درمان دارد، اگر دولت به درستی تصمیم بگیرد.

به گزارش ایسنا، از ماه‌ها پیش زمزمه‌های واگذاری هپکو به ایمیدرو مطرح بود و مجموعه استان و کارگران برای این واگذاری تمام تلاش خود را کردند و با توجه به سابقه این هلدینگ، همگان ایمیدرو را مامنی امن برای هپکو می‌دانستند ولی اواسط تیرماه به یکباره خبری مبنی بر واگذاری هپکو به تامین اجتماعی به جای دیون دولت به این سازمان، رسانه‌ای شد.

هرچند مجموعه استان از این واگذاری ابزار بی اطلاعی کرد، اما مخالفتی با آن نداشت، ولی به هرحال آمال هپکویی‌ها ایمیدرو بود که به نتیجه‌ نرسید.

بیش از یک ماه از این واگذاری گذشته و انتظار می‌رفت که سازمان تامین اجتماعی با توجه به شرایط خاص هپکو، ضرب شستی نشان دهد و این شرکت را در مدار تولید قرار دهد، اما این سازمان هنوز خودی نشان نداده و حتی معوقات کارگری این شرکت در آستانه سه ماهه شدن است.

درد اصلی هپکو چیست؟

مدیرعامل شرکت در خصوص دردهای هپکو به ایسنا گفت: همه مشکلات شرکت به پول خلاصه می‌شود، هپکو مشتری دارد، اما پول و نقدینگی وجود ندارد که به جریان تولید تزریق شود.

جمشید غلامی تصریح کرد: برای تامین نقدینگی چالش‌های زیادی وجود دارد، یک مدت درگیر سازمان خصوصی‌سازی بودیم، پس از آن موضوع ایمیدرو مطرح شد و عملا با هپکو بازی کردند و امروز هم سازمان تامین اجتماعی است که هنوز پولی به شرکت تزریق نکرده است.

وی با بیان اینکه حداقل باید هزار میلیارد تومان از طریق تامین اجتماعی به شرکت تزریق شود و هزار میلیارد هم از طریق سهامداران تامین شود که با فروش ۱۰ درصد سهام در بورس این نقدینگی را می‌توان تامین کرد، گفت: با تزریق این دو هزار میلیارد تومان نه تنها بدهی شرکت را می‌توان پرداخت کرد بلکه تولید هم راه می‌افتد، ولی متاسفانه کسانی نمی‌خواهند هپکو راه بیفتد.

مصوبات روی کاغذ مانده

غلامی با اشاره به جلسات مختلف با معاون اول رییس جمهور، رییس سازمان برنامه و بودجه، معاون اقتصادی رییس جمهور و رییس قوه قضاییه، اظهار کرد: متاسفانه تا امروز تمام تصمیمات روی کاغذ مانده است، رییس قوه قضاییه پیشنهاد داد که سه درصد سهام شرکت فروخته و سرمایه به شرکت تزریق شود، اما این اقدام هم انجام نگرفت.

وی در خصوص انتقاد کارگران نسبت به عدم حضورش در شرکت طی ۵۴ روز اخیر گفت: متاسفانه برخورد کارگران مناسب نیست، حتی درب مجموعه مدیریت را مسدود کردند که بر اساس آن به استاندار نامه نوشتم و اعلام کردم که تا زمانی که این وضعیت اصلاح نشود در شرکت حضور نخواهم داشت، ۱۰ تا ۱۵ کارگر هستند که فضا را به هم می ریزند و عدم برخورد با آنها باعث ایجاد چنین جوی شده است.

حساب‌ها رفع توقیف شده/مشتری هست، پول نیست

 مدیرعامل شرکت هپکو در پاسخ به این سوال که طی یک سال اخیر چه اقداماتی در شرکت انجام داده است، بیان کرد: طی یک سال اخیر درصدد رفع توقیفی حساب‌های شرکت برآمدیم که موفق بودیم، اعتبار شرکت که از بین رفتن آن باعث شده بود مشتریان به هپکو رغبت نداشته‌ باشند، بازگشت، اما همچنان با بی پولی مواجهیم در حالی که مشتری داریم و حتی آماده عقد قرارداد با ما هستند.

وی تصریح کرد: بنیاد مسکن تقاضای ۴۰۰ دستگاه ماشین‌آلات دارد، اما همچنان با بی پولی مواجهیم، بنیاد مسکن ۲۵ درصد قرارداد را پرداخت می‌کند، اما برای خرید مواد اولیه و قطعات باید ۶۰ درصد مبلغ به حساب فروشنده واریز شود که نقدینگی لازم برای اینکار در اختیار نیست.

غلامی با اشاره به تمایل قرارگاه خاتم‌الانبیا به همکاری با هپکو و سفارش ۱۸۰ دستگاهی این قرارگاه، قراردادهای سازمان همیاری‌ها و راهداری و ... افزود: با وزارت راه و شهرسازی قرارداد ۲۲۰ میلیارد تومانی داریم که هفته آینده جلسه ای به منظور ترک تشریفات خواهیم داشت، اما وزارت راه بر اساس این قرارداد باید ۵۰ میلیارد تومان پرداخت کند در حالی که برای خرید قطعات باید ۱۲۰ میلیارد تومان به حساب شرکت آلمانی واریز شود که در حال حاضر چنین مبلغی در شرکت وجود ندارد.

اگر پول باشد؛ هپکو سه ماهه آباد است

وی با تاکید بر اینکه اگر پول باشد، هپکو سه ماهه آباد می‌شود، افزود: بعید می‌دانم سازمان تامین اجتماعی هم بتواند کاری برای هپکو بکند چراکه مسئله پول است، این سازمان تاکنون تزریقی به شرکت نداشته است و تا پول ندهند کارخانه راه نمی‌افتد، اگر پول باشد حداقل در تولید محصول غلطک می‌توان شرکت را وارد چرخه تولید کرد.

به گزارش ایسنا، اما علیرغم تمام این مسائل و مشکلات، استاندار مرکزی از روزنه های امیدی می گوید که در حال باز شدن به سوی هپکو هستند.

حکایت هپکو که در جریان خصوصی سازی واگذاری ناامیدکننده ای را تجربه کرد، حکایت کودک بدسرپرستی است، که به تازگی از چنگال سرپرست بدش رها شده و حالا به سرپرست جدیدی واگذار شده که می گویند سرپرست خوبی است. استاندار مرکزی که پیگیری مشکلات هپکو، آذراب و واگن پارس و ... یکی از موضوعات ثابت فعالیتش از ابتدای ورود به استان مرکزی تاکنون بوده و بارها بر لزوم واگذاری درست و اصولی این شرکت تاکید کرده، به این واگذاری امیدوار است.

او شب گذشته پس از  دیدارش با "سالاری" رئیس سازمان تامین اجتماعی و گفت و گو با او در خصوص موضوعاتی مختلف  از جمله شیوه مدیریتی هپکو باهم اندیشی و هماهنگی بین استانداری و سازمان تأمین اجتماعی برای سرعت در تولید و انجام قراردادهای در دستور کار و رفع مسائل و مشکلات مالی شرکت هپکو، حل مشکلات و تسریع  در اجرای پروژه های درمانی استان، رفع کمبودهای موجود در راستای تکمیل و ترمیم مراکز درمانی و طرح‌های توسعه ای، رفع مشکلات شرکت آذرآب و رفع موانع در خصوص تعدیل و بخشودگی بخشی از جرائم، با انتشار توئیتی، از امیدواری به آینده هپکو سخن گفت.

وی در این توئیت نوشت: "امروز دیدار خوبی با دکتر سالاری در مورد هپکو داشتم. مقرر شد حداکثر تا پنجشنبه حقوق دو ماه کارکنان از طریق هپکو اراک پرداخت و مدیرعامل جدید هلدینگ هم طی چند روز آینده منصوب شود.

در مورد تسویه بدهی هپکو به بانک ها مقرر شد از شیوه تهاتر با مطالبات تامین اجتماعی از بانک های طرف حساب استفاده شود که کاملا اجرایی و عملیاتی است.

وی افزود: برای موضوع قرارداد هپکو با سازمان راهداری که 230 میلیارد تومان تخصیص نقدی دارد هم تصمیم گیری شد. من به آینده هپکو کاملا امیدوارم".

او همچنین، چهارم مردادماه در پاسخ به نامه کارگران هپکو که از واگذاری این شرکت به تامین اجتماعی ابراز نگرانی کرده بودند، به ایسنا گفته بود: "مصوبه دولت در خصوص واگذاری سهام هپکو به سازمان تامین اجتماعی یک تصمیم کارشناسی شده و با بررسی تمامی جوانب است و از آنجاکه این مصوبه غیرکارشناسی نیست باید همه دست به دست هم دهیم تا این تصمیم دولت در فاز اجرایی قرار گیرد و با هم افزایی و مشارکت بین بخشی به خوبی اجرایی شود.

استاندار مرکزی تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی یک دستگاه وابسته به دولت است و با اقتصاد، تولید و خلق پول ارتباط مستقیم دارد و از طرفی اشراف و شناخت کافی به صنعت و تولید داشته و به عبارتی با فضای تولیدی کشور به خوبی عجین است.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود شورای اسلامی هپکو، کارکنان و کارگران این شرکت و همه مسئولان با حمایت از مصوبه دولت که نتیجه بررسی‌های کارشناسی برای برون رفت از مشکلات هپکوست، در مسیر اجرای این مصوبه گام بردارند تا منجر به رونق تولید و احیای این شرکت شود.

آقازاده افزود: بدیهی است تجربه بالای سازمان تامین اجتماعی در حوزه بنگاه‌داری می‌تواند شرکت هپکو اراک را با حداکثر ظرفیت در مسیر تولید قرار دهد و این مصوبه دولت اتفاق بسیار خوبی در رونق تولید و حل مشکلات این شرکت خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی یک سازمان آشنا به بنگاه‌داری است، توضیح داد: افزون بر ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران سهامدار سازمان تامین اجتماعی هستند و این سازمان در بنگاه داری تجربه نسبتا خوبی دارد، بنابراین می‌تواند در واگذاری سهام هپکو موفق عمل کند".

به گزارش ایسنا، گرچه وضعیت هپکو به بیماری فرو رفته در کما می ماند، اما این غول صنعتی هنوز نفس می کشد، هنوز نمرده و برای احیای قلب قدرتمندش همچنان فرصت هست، تحقق امیدهایی که استاندار از آنها سخن گفته قطعا روزنه های امید را برای هپکو و کارگرانش بزرگتر می کنند، اما باید منتظر ماند و دید که آیا سازمان تامین اجتماعی از آزمون هپکو سربلند بیرون می آید یا نه و آیا این سازمان که به قول استاندار مرکزی تجربیات فراوان بنگاه داری و سرمایه مالی قابل قبولی دارد و کارگران هم از صبر و همراهی اش با آنها در بخش درمان علیرغم بدهی سنگین هپکو به تامین اجتماعی می گویند، می تواند خون را دوباره در رگ های نزار هپکو که روزی اولین و بزرگترین کارخانه تولید تجهیزات سنگین در ایران و خاورمیانه و همکار و واحد صنعتی مورد وثوق شرکت های عظیم صنعتی جهان همچون "لیبهر، کوماتسو، ولوو، نویستار اینترنشنال، کاترپیلار و ..." در خاورمیانه بود و در تامین تجهیزات پروژه های منحصر به فرد بین المللی همچون پروژه "ذره بنیادین" موسسه "سِرن" مشارکت داشت، به جریان درآورده و این غول صنعتی را دوباره به اوج بازگرداند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha