• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99052619252
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان:

تونل سوم کوهرنگ تا ۲ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد/ بازنگری در طرح بهشت آباد

تونل سوم کوهرنگ تا ۲ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد/ بازنگری در طرح بهشت آباد

ایسنا/اصفهان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به بازنگری در طرح بهشت آباد و اجرای این طرح از سوی یک شرکت فرااستانی، گفت: در حال حاضر سد تونل سوم کوهرنگ ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اکنون آماده بتن ریزی است و تا ۲ سال آینده شاهد آبگیری سامانه تونل سوم کوهرنگ هستیم.

مسعود میرمحمدصادقی امروز (یکشنبه-۲۶ مرداد ماه) جلسه هم اندیشی با اصحاب رسانه در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه بحث آب در کشور بسیار مهم است، اظهار کرد: با توجه به اینکه در منطقه خشک دنیا قرار گرفته‌ایم، اما حوضه های آبریز ما نیز همواره با تعارضاتی در داخل و خارج مواجه است و شاهد برداشت‌های غیر مجاز هستیم. این عوامل آب را به عنوان حیاتی ترین ماده مورد نیاز بشر تحت شعاع قرار می دهد.

وی در خصوص ساختمان های تخریبی حاشیه زاینده رود، گفت: این ساختمان ها ویلا نبوده و تنها برای اسکان کارکنانی بودند که در رابطه با سد کوهرنگ کار می کردند و متعلق به مشاور و پیمانکاران این طرح بود. این ساختمان ها موجب اختلاف نظر با جهاد کشاورزی استان چهارمحال شد و سبب اقامه دعوی استان بالادست شد و با وجود مدارک همکاران ما که جهت تجهیز کارکاه واگذار شده است و با توجه به اینکه دادگاه این شکایت در استان چهارمحال و بختیاری بود، حکم تخریب این ساختمان ها داده شد.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان، افزود: حتی اگر این حکم گرفته نمی شد به طور قطع طی دو سال آینده و بعد از اتمام کار پیمانکاران شرکت آب منطقه ای اصفهان این ساختمان ها را تخریب می کردند.

میرمحمدصادقی همچنین در خصوص مدیریت سد کوچری، اظهار کرد: از سوی مدیریت و نمایندگان مناطق خوانسار و گلپایگان تلاش هایی شده تا این سامانه همانند سد گلپایگان در اختیار استان اصفهان قرار گیرد، اما بنا بر تصمیم وزارت نیرو مدیریت سد کوچری به شرکت آب نیرو، به عنوان شرکتی فراستانی در تهران واگذار شد.

وی افزود: از سامانه کوچری استان های اصفهان، قم و مرکزی منتفع هستند و هر سه استان به دنبال مدیریت آن بودند، اما به صلاحدید وزارت نیرو مدیریت آن به شرکت آب نیرو واگذار شده است.

فاز اضطراری سامانه دوم آبرسانی اصفهان سال آینده وارد مدار می شود

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان در ادامه در خصوص آخرین وضعیت سامانه دوم آبرسانی اصفهان، توضیح داد: در استان اصفهان آب از سد چم آسمان وارد تصفیه خانه باباشیخعلی می شود و از آنجا از طریق تونلی به طول ۱۸ کیلومتر آب به اولین ایستگاه در منطقه اشترجان منتقل می شود که از آن ۱۰.۵ مترمکعب آب برثانبه نیاز آبی اصفهان بزرگ تامین می شود.

میرمحمدصادقی افزود: بنابر اعلام شرکت آب و فاضلاب، مصارف آب اصفهان در فصل گرم به حدود ۱۵ مترمکعب بر ثانیه می رسد که این تفاوت باید به نوعی جبران شود.

وی با بیان اینکه پیش از خشکی زاینده رود در دهه ۹۰ این اختلاف از چاه های فلمن تامین می شد، اما امروز با خشک شدن زاینده رود آبدهی چاه های فلمن کاهش یافته و برداشت از آب این چاه ها به حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است، تصریح کرد: بنابراین در این شرایط اصفهانی ها همواره با کمبود آب مواجه هستند و آب تنها در طبقات همکف تامین می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اینکه به دلیل شرایط موجود سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ قرار است وارد مدار شود تا کمبود نیاز آبی استان را تا سال ۱۴۱۰ جبران کند، خاطرنشان کرد: از طریق این سامانه ۹.۷۵ مترمکعب بر ثانیه به ظرفیت آبرسانی اصفهان اضافه می شود.

میرمحمدصادقی با بیان اینکه تونل سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ ۲۷ کیلومتر است، گفت: تونل این طرح در سال ۹۳ اجرا شده است و همچنین ۱۰ کیلومتر آن با خط انتقال آب کاشان مشترک است و ۱۷ کیلومتر دیگر آن طی دو دولت یازدهم و دوازدهم احداث شده است، اما مشکل اصلی این طرح تامین اعتبار آن است.

وی با تاکید بر اینکه تونل سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ آماده است، گفت: به دلیل محدودیت منابع مالی قرار شد ادامه اجرای این طرح از منابع داخلی شرکت آب منطقه ای و با کمک شرکت آب و فاضلاب از محل تبصره ۳ انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان، پیش بینی کرد؛ خط اضطراری سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ با ظرفیت آبدهی ۳.۲ مترمکعب بر ثانیه تا تابستان سال آینده وارد مدار می شود و کل این طرح در یک برنامه زمان بندی چهارساله به اتمام می رسد، چرا که تاکید وزارت نیرو و استانداری اصفهان بر اجرای هر چه سریعتر این طرح است.

مدیریت آب در وزارت نیرو در حال تغییر است

میرمحمدصادقی در ادامه درباره نقشه جدید راه زاینده رود، گفت: پیش از این برای رفع مشکلات حوضه زاینده رود، شورای هماهنگی زاینده رود در زمان وزارت آقای چیت چیان تشکیل شده بود تا از طریق آن بتوان مناقشات بالادست و پایین دست این حوضه را مرتفع کرد.

وی با بیان اینکه عمده ترین کار این شورا برنامه توزیع آب این حوضه بود که از طریق آن به وزارت نیرو و شرکت های آب منطقه ای ابلاغ می شد، گفت: با توجه به اینکه به موازات تشکیل این شورا در کشور ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شده بود، برخی فعالان و نمایندگان استان بر این عقیده بودند که باید چنین ستادی برای زاینده رود تشکیل شود تا مشکلات این حوضه به طور موثر مرتفع شود و در این باره مکاتباتی با رئیس جمهور و وزیر انجام و قرار شد با ترکیبی جدید کارگروه احیای حوضه آبریز زاینده رود به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل و به موازات آن نیز کارگروه احیای رودخانه کارون نیز ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه در این کارگروه کمیته های مختلفی تشکیل شد، اظهار کرد: در این کارگروه نقشه راه احیای زاینده رود مشخص و برای آن چند فاز تعریف شد که مهمترین آن شناخت و شفاف سازی مسائل حوضه زاینده رود است. اکنون دیگر شورای هماهنگی آبریز زاینده رود نخواهیم داشت و این کارگروه و کمیته های ذیل آن ادامه فعالیت می دهند.

میرمحمدصادقی در خصوص موثر بودن یا نبودن این کارگروه، توضیح داد: در دنیا بحث حوضه های آبریز همواره وجود دارد و مسائل و مشکلات آن در این شوراها حل و فصل می شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مدیریت آب در وزارت نیرو به سمت مدیریت حوضه های آبریز در حال تغییر است. شرکت های آب منطقه ای زیرمجموعه حوضه های آبریز خواهند رفت و به طور قطع در کارگروه های سیاست گذاری اصلی انجام خواهد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان، مصوبات ۹ ماده ای حوضه آبریز زاینده رود در همان کارگروه احیای زاینده رود پیگیری خواهد شد.

تونل سوم کوهرنگ از رده طرح های تخت جمشیدی استان خارج می شود

میرمحمدصادقی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا، مبنی بر آخرین وضعیت سد تونل سوم کوهرنگ، اظهار کرد: در حال حاضر تونل سوم کوهرنگ به اتمام رسیده و به صورت موقت نیز امسال بین ۴۰ تا ۵۰ مترمکعب پمپاژ آب از طریق آن انجام شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سد تونل سوم کوهرنگ ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اکنون آماده بتن ریزی است، ابراز امیدواری کرد؛ تا ۲ سال آینده شاهد آبگیری سامانه تونل سوم کوهرنگ باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان همچنین توضیح داد: البته مشکلات اجتماعی و محلی بر سر اجرای این طرح و خرید اراضی آن وجود دارد و امیدواریم خرید اراضی آن همزمان با اجرای طرح انجام شود و این طرح از حالت تحت جمشیدی خارج شود.

واگذاری طرح بهشت آباد به کارفرمایی در خارج استان

میرمحمدصادقی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره آخرین وضعیت طرح بهشت آباد، گفت: در حال حاضر به دلیل مشکلات بین استانی کارفرمای طرح بهشت آباد شرکت آب نیرو است و شرکت آب منطقه ای اصفهان دخیل در این پروژه نیست و به نظر می رسد، همزمان بحث گرفتن مجوزهای این طرح انجام شود و مقدمات اجرای آن در حال انجام است.

وی همچنین با بیان اینکه طرح اولیه بهشت آباد برای اصفهان، یزد و کرمان بود، تصریح کرد: امروز با بازنگری در این طرح قرار است، آب مورد نیاز یزد و کرمان از سد خرسان تامین شود و ۲۵۰ میلیون مترمکعب نیز برای اصفهان در قالب طرح بهشت آباد انتقال یابد.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان، آب در سال های اخیر موضوعی چند انضباطه است و به این دلیل تنها یک ارگان نمی تواند متولی آب در کشور باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha