به گزارش ایسنا و به نقل از نانومگزین، گروهی از پژوهشگران کرهای، مادهای ابداع کردهاند که شاید بتوان از آن به جای جوهر در چاپگرهای جوهرافشان استفاده کرده و به این ترتیب از جعل اسناد جلوگیری کرد.
پژوهشگران "موسسه علم و فناوری کره جنوبی"(KIST) توانستهاند نوعی فناوری را با موفقیت ابداع کنند. در این فناوری، کریستالهای مایعی شامل چندین لایه و با ضخامت تار مو ساخته میشوند که ویژگیهای آبدوستی و آبگریزی را نیز دارند.
هنگامی که نوعی افزودنی خاص موسوم به "chiral dopant" با ماده کریستال مایع ادغام میشود، مولکولهای کریستال مایع به صورت خودجوش شروع به گردش میکنند تا یک ساختار مارپیچ را شکل دهند. این ساختار، به یک ماده کریستال نوری موسوم به "کریستال مایع کلستریک"(ChLCD) بازمیگردد که میتواند رنگ را بدون افزودن رنگدانه و تنها با انعکاس طول موجهای خاصی از نور نشان دهد.
این نور، ویژگی قطبش مدور را دارد و به خاطر این ویژگی، تنها در یک جهت میچرخد. این ویژگی میتواند امکان ظاهر و ناپدید شدن رنگها را با تغییر شرایط قطبش فراهم کند.
تکرار ساختار مایع کریستال، این امکان را فراهم میکند تا مادهای ساخته شود که دو یا چند ویژگی متفاوت را به صورت همزمان دارد. برای ساخت موادی شامل چندین لایه، باید هر لایه روی لایه دیگر ساخته شود و این روند پیچیده نیاز به ابداع یک فناوری دارد.
پژوهشگران طی این روند توانستند چندین لایه را تفکیک کنند که هر کدام به صورت مجزا قابل کنترل بودند. این روند، یک فناوری جدید برای ساخت کریستالهای مایع چندین لایه است که به واسطه یک روند ساده صورت میگیرد.
دکتر "سانگ سئوک لی"(Sang-seok Lee)، سرپرست این پروژه گفت: آنچه ما ابداع کردهایم، روش سادهای برای ابداع کریستالهای مایع چند لایه است و ما امیدواریم که این پژوهش، اساسی برای افزودن مواد نوری منحصر به فرد به مواد باشد.
وی افزود: ما در نظر داریم با کمک این فناوری جدید، ذرات کاربردی متنوعی را برای توسعه مواد ترکیبی ابداع کنیم.
این پژوهش، در مجله "Advanced Materials" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات