سعید نقدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کل آب مورد نیاز بخش کشاورزی و بخش عمدهای از آب شرب استان البرز از منابع زیرزمینی و چاههای عمیق تأمین میشود، گفت: این وضعیت برای البرز نگران کننده است و باید به فکر منابع آب پایدار برای جمعیت سه میلیون نفری استان باشیم.
عمیقترین چاه البرز در فردیس حفر شده است
نقدی با اشاره به مشکل تأمین آب شرب در بسیاری از مناطق استان مثل ماهدشت، اشتهارد، مهرشهر، فردیس و ... تصریح کرد: عمق چاههای آب شرب استان هر ساله پایینتر میرود به طوری که عمیقترین چاه آب شرب استان در فردیس با عمق ۴۰۰ متر حفر شده است.
وی با بیان اینکه این وضعیت شرایط نگران کنندهای برای منابع آبهای زیرزمینی استان به وجود آورده است، گفت: این وضعیت باعث شده در مناطقی از کرج مثل رامجین سطح آبهای زیرزمینی سالانه پنج متر افت کند، در برخی مناطق استان مثل فردیس این افت بین سه تا پنج متر است و به طور متوسط شاهد افت یک متری سطح آبهای زیرزمینی البرز هستیم.
نقدی ادامه داد: زمانی آبهای زیرزمینی در فردیس بر روی عمق ۶۰ متری قرار داشت اما اکنون حداقل به ۲۰۰ متر رسیده است.
مدیر مطالعات پایه آب شرکت آب منطقهای البرز با بیان اینکه در صورت ادامه این وضعیت شاهد مشکلات بزرگی مثل فرونشست زمین خواهیم بود، ادامه داد: البرز یک استان خاص و پرجمعیت با مهاجرپذیری بالاست، متأسفانه این استان با وجود اینکه با مشکل کمبود آب مواجه است، تأمین کننده بخش زیادی از صیفیجات مورد نیاز پایتخت است و علاوه بر خروج آب از دو سد کرج و طالقان، بخشی از آب آن هم به وسیله محصولات کشاورزی از استان خارج میشود.
این مسئول با تأکید بر اهمیت سیاستهای ترویجی برای تغییر الگوی مصرف و کشت خاطرنشان کرد: مجموعههای صنعت، کشاورزی، آبفا، شهرداریها و تمام ذینفعان و مصرف کنندگان آب باید برای صرفه جویی در مصرف برنامه ارائه دهند و در این موضوع مشارکت کنند تا علاوه بر کاهش مصرف شاهد توسعه پایدار در بخشهای مختلف باشیم.
وی تصریح کرد: در غیر این صورت و با ادامه این روند مصرف، با توجه به محدودیت منابع آب استان شاهد اتفاقات خوبی نخواهیم بود.
نقدی یکی از اتفاقات ناگواری که بر اثر افت سطح آبهای زیرزمینی میتواند تشدید شود را فرونشست زمین دانست و گفت: فرونشست میتواند به تأسیسات و زیرساختهای استان مثل فرودگاه، راهها، شبکههای ریلی و نیروگاههای استان خسارت وارد کند و حتی آنها را از انتفاع خارج کند و علاوه بر آن منجر به خسارت دیدن منازل مردم شود.
شهر جدید هشتگرد وصله ناجور البرز
وی با انتقاد از توسعه مناطق شهری بدون در نظر گرفتن ظرفیتهای مورد نیاز خاطرنشان کرد: اینکه شهر جدید هشتگرد در استان البرز مثل شهر جدید پرند در استان تهران بدون در نظر گرفتن نیاز آب شرب و زیرساختهای لازم احداث شده است چه دلیلی جز فرصتطلبی و خودخواهی یک سری افراد سودجو داشته است؟ این کار خیانت در حق نسلهای بعدی و نوعی شخم زدن آینده است.
نقدی با بیان اینکه آمایش سرزمینی باید با محور آب باشد، تأکید کرد: ما در این شرایط چارهای جز سازگاری با کم آبی نداریم و باید خود را با آن وفق دهیم.
انتهای پیام
نظرات