• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99052618791
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

آبروی تاریخ اصفهان؛ معطل بودجه

آبروی تاریخ اصفهان؛ معطل بودجه

ایسنا/اصفهان تازه‌ترین یافتۀ هیئت کاوش در تپه اشرف، اسکلت یک دختر ۱۳ ساله مربوط به دورۀ اشکانیان است که در کنار یافته‌های پیشین، ظنِ وجود یک گورستان اشکانی در این محدوده را به یقین نزدیک‌تر می‌کند؛ برای رسیدن به اطمینان کامل دربارۀ یافته‌های این محوطه، البته باستان‌شناسان باید بخشی از پارک و همچنین زیر خیابان مشتاق را کاوش کنند که این مهم تا امروز به دلیل آنچه «کمبود بودجه» عنوان می‌شود، میسر نشده است.

محسن جاوری، باستان‌شناس و مدرس دانشگاه با اشاره به اهمیت کشفیات تپه اشرف به ایسنا، گفت: اصفهان یک شهر مهم تاریخی در قلب ایران با بیش از شش هزار سال قدمت شهرنشینی است و تپه اشرف و تپه جی مانند تپۀ سیلک در کاشان، بخش مهمی از تاریخ اصفهان را در خود گنجانده‌اند.

وی با بیان اینکه حداقل از اواخر دورۀ هخامنشیان تا قرون اولیۀ اسلامی محدودۀ تپه اشرف و تپه جی آباد بوده، به خاطرۀ تلخ تعریض خیابان مشتاق در حوالی سال‌های ۱۳۷۰ تا ۷۱ اشاره کرد و افزود: آن زمان دانشجوی باستان‌شناسی بودم و بی‌مسئولیتی مدیران وقت شهرداری و میراث فرهنگی باعث شد که حین تعریض خیابان مشتاق بخش بزرگی از تپه اشرف تخریب شود و داده‌های مهم تاریخی از بین برود.

این باستان‌شناس یادآور شد: خاطرم هست که کوهی از این بخش تخریب‌شده، بار ماشین‌ها شد و به نقطۀ نامعلومی رفت و پیگیری‌های ما برای پیدا کردن محل تخلیۀ خاک‌ها که قاعدتاً حاوی اطلاعات مهمی بود نیز به نتیجه‌ نرسید.

جاوری تصریح کرد: اکنون‌که به خاطر عملیات لوله‌گذاری در بخش کوچکی از خیابان مشتاق فصل هفتم کاوش در تپه اشرف آغاز شده هر روز شاهد یک کشف جدید و مهم هستیم و قطعاً اگر محدودۀ کاوش گسترده‌تر شود به اطلاعات مهمی دربارۀ تاریخ پیش از اسلام اصفهان دست خواهیم یافت.

وی با تأکید بر اینکه اصفهان فقط نقش‌جهان و مسجد جامع و چهارباغ نیست، گفت: نباید این آثار ارزشمند تاریخی چشم ما را به روی آثار دیگر از دوره‌های دیگر ببندد، چراکه بسیاری از داده‌های تاریخی اصفهان به‌ویژه در دورۀ پیش ‌از تاریخ زیر خاک مدفون است و نیاز به کاوش دارد.

این باستان‌شناس که در عملیات کاوش چهارباغ عباسی اصفهان به لایه مربوط به دورۀ نوسنگی جدید هم رسیده بود، خاطرنشان کرد: وقتی درست در میانۀ اصفهان به چنین لایۀ تاریخی برمی‌خوریم یعنی اصفهان شهری باستانی است که قابلیت کار باستان‌شناسی را دارد و پرواضح است که بخش مهمی از تاریخ اصفهان نیز زیر خیابان مشتاق پنهان ‌شده است.

جاوری با اشاره به انجام رایزنی‌ها برای ادامۀ کاوش‌ها در تپه اشرف و تپه جی، گفت: به مدیران مربوطه اعلام کرده‌ام که تپه اشرف قابلیت تبدیل‌شدن به یک سایت موزه را دارد و ۱۰ سال دیگر هم برای کاوش کامل آن وقت لازم است. ای‌کاش اندکی از بودجه‌هایی که در بخش‌های مختلف هزینه می‌شود، به کاوش در تپه اشرف اختصاص پیدا کند، چراکه تپه اشرف پیشانی تاریخ اصفهان و به نوعی آبروی تاریخی این شهر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha